2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megyei II-III. osztály - Kétarcú volt a Bátya a bajnokság során

Tamás Ferenc  |  2019. 07. 01., 11:47

A 2018/19-es megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában valódi Janus-arcát mutatta a Sáfrán Ferenc edzette Bátya az őszi és a tavaszi szezon során.

A támogatottságát, szimpatizánsait és szurkolótáborát tekintve is a megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának egyik karizmatikus alakulata a Sáfrán Ferenc edzette Bátya SE együttese volt, amely az elért hetedik helyével talán csalódást okozott szimpatizánsainak a szezon végére.


Forrás: Tamás Ferenc


7. Bátya SE   26        14       5          7          86–35                        47

Ezzel a 60 százalékos csapatteljesítménnyel, de főleg az őszi szezon botladozásaival az elvárásoktól elmaradt a Sáfrán-alakulat, igaz tavasszal szárnyalt a gárda, és a tőle elvárhatót hozta.

Az őszi mérleg:
      13      6        1        6        19 p.
Tavasszal:              13      8        4        1        28 p.

Az elért eredményekről a csapat edzőjét Sáfrán Ferencet faggattuk, arra kérve, hogy értékelje csapata éves teljesítményét.

„Bátya csapata 6 vereség, egy döntetlen mellett hat győzelemmel zárta az őszi szezont.  A megszerzett pontok a 8. hely eléréséhez voltak elegendőek. Nyilvánvalóvá vált, hogy az a foci, amit és ahogyan kértem eleinte teljesen új volt a fiúk számára. Ők is ezt mondták, mégis sokkal nagyobb problémát jelentett az, mikor a vereséggel zárult meccseinken néhányan meglehetősen indiszponáltan játszottak, így nem sikerült úgy futballozni ahogy kellett volna!

Nem titok, nem ilyen szereplésre számítottunk! Tavaszra azonban  sok minden megváltozott! Végre mindenki megértette azt, hogy adott poszton mi az, amit játszani kell, megvolt a kellő erő és koncentráltság, de ami a legfontosabb, az AKARAT. Sokkal egységesebbek lettünk, egyből más lett az öltözői hangulat. Bárdos Laci leigazolása jót tett a támadójátékunknak, Kákonyi Robival ketten elég sok kellemetlenséget okoztak ellenfeleinknek. Sokat javult a védekezésünk is. Feltétlenül kihangsúlyoznám, hogy középpályásaink jó játéka nagyon kellett ahhoz, hogy tavasszal a 2. (!) helyen zárjuk a pontvadászatot a Homokmégy mögött.

Homokmégyről is egyedül Bátya hozott el tavasszal pontot, de annak ellenére is, hogy  6-7 nagyon könnyű pontot bizony elhullajtottunk, így a Fajsz ellen például ahol 2 perc választott el minket a győzelemtől és a végső 4. helytől. A tavaszi mérleg 1 vereség, 4 döntetlen, 8 győzelem. Az eredmény azért is dicséretes, mivel  Monori Martin, Bárdos László hosszú hetekre kidőlt, Máté Béla, Kákonyi Robi, Balogh Attila, Varga Ákos pedig folyamatosan sérüléssel bajlódott, többen munkahelyi vagy családi okok miatt nem tudtak az összes mérkőzésen megjelenni. A szezon végére azért láthatóan elfáradtunk, inkább fejben, mint fizikálisan,  ez kivehető volt a két utolsó meccsünkön, annak ellenére, hogy egyszer nyertünk egyszer „remiztünk”. Összességében jól játszottunk, egy csepp szerencsével akár a dobogóra is felkapaszkodhattunk volna.

Nyilván van még min javítani való, elsősorban  gyorsabb focira és adott szituációkban a lehető legjobb döntések meghozatalára gondolok.”Sajnos lesznek távozó játékosaink, viszont szerencsére érkezők is, így sok mindent újra kell vennünk, hogy ők is lássák mi is a játékunk, szerintem ezzel nem lesz gond. Terveink szerint az edzéseket 07.05-én kezdjük el egy „örömfocival”, majd  07.13-án Fajsz, 28-án Dusnok, augusztus 3-án az újjászerveződött Foktő ellen lesz edzőmérkőzésünk. A bajnokság valószínűleg 08.10-én veszi kezdetét. Végezetül szeretném megköszönni szurkolóink bíztatását, támogatóinknak és vezetőségünknek a segítségét, és nem utolsó sorban minden játékos munkáját” – fejezte be elemző értékelését Sáfrán edző.

A bajnokság során a következő játékosok léptek bátyai színekben pályára:
Gyutai Gábor, Máté Béla, Anisity Tamás, Balogh Attila, Tamaskó Gábor, Tóth Dániel, Tóth László, Kasi Róbert, Kapitány Tibor, Kun-Szabó Dániel, Perity Ádám, Monori Martin, Harangozó Dániel, Soós Tamás, Varga Ákos, Soós Péter, Vörös Tamás, Pécsi Máté, Fekete Máté, Magyar Márk, Kákonyi Róbert, Csóti Zoltán, Sáfrán Ferenc, Bárdos László, Jagicza József, Csiszár Péter. Edző: Sáfrán Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés