2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepélyes pályaavató a Méhecskék SE sportcentrumában

Tamás Ferenc  |  2019. 10. 08., 11:04

Október 4-én, péntek délután benépesült a Méhecskék SE stadionja – a TAO pályabővítésből kialakított új füves pálya átadása alkalmából, amikor a 20 éves Kalocsai Méhecskék SE pályaátadó rendezvényét tartották.

Az eseményen megjelent Losonczi László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója, akinek a hivatalon belül legfőbb szakterülete a pályaépítési programok és TAO-pályázatok támogatása, valamint meghívottként megtisztelték a pályaátadó ünnepséget a Paksi Futball Club vezetői közül Haraszti Zsolt a PFC ügyvezetője és Karszt József a klub technikai vezetője.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

A kalocsai egyesület és a Paksi FC köztudottan évtizedes jó kapcsolatot ápol egymással – „Méhecskés” ifjú tehetségek akadémiai befogadása, tehetséggondozás, szakmai együttműködés –, így nem véletlen, hogy Faragó László a Méhecskék SE elnöke és szakmai koordinátora az egyesülete mentorának tekinthető paksi klubbal osztotta meg a sikeres TAO-pályabővítési projektjük átadási örömünnepét.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

A Társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszeréről talán köztudott – célja a minél több amatőr futballista, minél jobb körülmények között játszhassa a világ legnépszerűbb játékát, amely jól láthatóan jelen van a „Méhek” stadionjában, az egykori legendás kalocsai Hunyadi pálya katlanjában.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

Faragó László ünnepi köszöntőjében külön üdvözölte a meghívott vendégeket, valamint mindazokat, akik munkájukkal segíttették a beruházás létrejöttét, a gyerekek számára egy újabb játéktér kialakítását. 

ÖRÖMÉNEK ADOTT HANGOT, HOGY AZ ELKÉSZÜLT PÁLYA ÉS KÖRNYEZETE, VALÓBAN EGY KULTURÁLT, SPORTOLÁSRA ALKALMAS, BEFÜVESÍTETT, REFLEKTOROKKAL MEGVILÁGÍTOTT JÁTÉKTÉR LETT,

amely nagyban segíti majd edzőkollégái és az egyre gyarapodó korosztályos csapataik minél zavartalanabb felkészülését. Felidézte a kezdeteket is, hogy ahhoz késpest, hogy milyen nehezen indult a környező lakosság körében is a kezdeményezés elfogadása, mára beigazolódott, hogy a környék olyan hozzáadott értékkel gazdagodott, amely mind hasznosságában, mind esztétikumában növeli a sportcentrum és a „selyemerdői” városrész összképét. Nem utolsósorban mindez 

NEM IS A VÁROS KÖLTSÉGVETÉSÉT TERHELTE MEG, HANEM MINDERRE AZ EGYESÜLET TUDOTT KÜLSŐ FORRÁSOKBÓL FINANCIÁLIS HÁTTERET TEREMTENI,

amivel gyarapodott a város vagyona és a fiatalok sportolásának élettere is.

Tavaly nagy port vert föl a Hunyadi-pálya bővítésének és fejlesztésének terve, amelyből az első ütem – a telekalakítás és a tereprendezés – valósult meg eddig. Most módosított tervekkel látnak a folytatáshoz.
bővebben ...

Jókívánságai között hangsúlyozottan üzent a futballal ismerkedő és az azt komolyan elsajátítani akaró fiataloknak is, akik itt az ideális körülményeket adó képzést felhasználva eljuthatnak majd a labdarúgás magasabb régióiba is.

EZT KÖVETŐEN FELKÉRTE LOSONCZI LÁSZLÓ MEGYEI IGAZGATÓT, HOGY SEGÍTSEN NEKI A PÁLYA FELAVATÁSÁBAN, A SZALAGÁTVÁGÁSBAN.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

Aztán a 20 éves Kalocsai Méhecskék SE pályaátadó rendezvényét bemutató mérkőzéssel tették emlékezetessé, ahol 

A HÁZIGAZDA MÉHECSKÉK SE U11-ES CSAPATA A KINDERBALL BAJA HASONLÓ KOROSZTÁLYÚ FIATALJAIVAL MÉRKŐZÖTT.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

Az egyesület ünnepnapját a szülők-gyerekek focija zárta, ahol a kicsik és nagyok felszabadultan hódolhattak kedvenc játékuknak a labdarúgásnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK