2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Élő füvön zümmöghetnek a méhecskék – Elfogadták a Hunyadi pálya bővítését célzó pályázat módosítását

Illés György Cinó  |  2018. 06. 29., 09:12

Tavaly nagy port vert föl a Hunyadi-pálya bővítésének és fejlesztésének terve, amely szerint agy fél nagypálya méretű új játékrésszel, lényegében két kispályával növekedne az edzések és meccsek megtartására szolgáló terület. A projekt első üteme, a telekalakítás és a tereprendezés tavaly meg is valósult. Most módosított tervekkel látnának a folytatáshoz, de még a forrásoldal is hiányos.

Tavaly hosszas egyeztetés után született megállapodás a pályát üzemeltető Méhecskék Sportegyesület, a környékbeli lakosság, valamint a tulajdonos önkormányzat között a Hunyadi-pálya bővítése és a megnövelt területen új pályák létesítése tárgyában.
A beruházás TAO pályázati forrás bevonásával valósul meg.

AZ EREDETI TERVEK SZERINT MŰFŰ BORÍTÁST KAPTAK VOLNA AZ ÚJ PÁLYÁK.

Tavaly el is készült a projekt első üteme: a területet a szomszédos, elhanyagolt játszótér rovására megnagyobbították, bekerítették, és belekezdtek a pálya kialakításához szükséges talajmunkákba is.

A legutóbbi testületi ülésen tárgyalták a Méhecskék SE kérelmét, amelyben az önkormányzattól tulajdonosi hozzájárulást kért az egyesület, hogy a terveket, illetve a pályázatát módosítsa olyan tartalommal, hogy mégis élőfüves borítás kerüljön a most kialakított játéktérre. Ezt a hozzájárulást – egyhangú szavazással – az egyesület meg is kapta.


Forrás: KALOhírek archív

Amint a Méhecskék SE elnökétől, Faragó Lászlótól megtudtuk, a pályázat módosítási kérelmét beadták, és arra

SZERDÁN MEGÉRKEZETT A MÓDOSÍTÁSOKAT ELFOGADÓ VÁLASZ.

Időközben folyamatosan zajlanak a tereprendezés munkálatai is, bár a medárdi időjárás némileg megakasztotta ezeket.

Azt is megtudtuk, hogy már tavaly nyáron eldőlt, hogy a műfű helyett élő füves pályát szándékoznak létesíteni az új pályákra.
Mindkét megoldás, vagyis

AZ ÉLŐFÜVES ÉS A MŰFÜVES PÁLYÁT ILLETŐEN IS LEHET ÉRVEKET FELSORAKOZTATNI, PRO ÉS KONTRA.

Ennek a mélyfekvéses pályának az esetében az eredeti elképzelés szerint azért került volna műfüves pálya az újonnan használatba vett területen, mivel annak talaja csapadékos időben is jól járható, a Hunyadi pályát pedig gyakran tette használhatatlanná a környezetéhez képest jóval alacsonyabban lévő területen összegyűlő esővíz.

A beruházás keretében azonban a vízelvezető rendszert is javítják és fejlesztik, az új pályák területének terepszintjét pedig az új elképzelések fényében már tavaly úgy alakították ki talajfeltöltéssel, hogy az számottevően magasabbra kerüljön a pálya többi részénél.

Egyébként a termőtalaj pótlására mindenképpen szükség volt, mert a pálya talajának megbontáskor derült ki hogy az altalaj rendkívül sovány, homokos, amelyre mindenképpen humuszban gazdag réteget kellett teríteni a megfelelő pázsit kialakításához. Tehát:

VAGY TALAJCSERÉT KELLETT VOLNA VÉGREHAJTANI, VAGY ALKALMAS TALAJJAL FELTÖLTENI.

A terület megemelése egyszerűbb és ésszerűbb megoldásnak tűnt, hiszen egyben a vízelvezetés kérdésére is választ adott.

Amint az egyesület elnökétől megtudtuk,

A NYÁR FOLYAMÁN EGY LÉZER VEZÉRLÉSŰ, PRECÍZIÓS CÉLGÉPPEL FOGJÁK KIALAKÍTANI A VÉGLEGES, KELLŐKÉPP SIMA PÁLYATESTET,

a megfelelő lejtéssel és talajtömörséggel. Az így kialakított felületre pedig nem vetéssel kerül majd a fű a helyére, hanem

GYEPSZŐNYEG BORÍTÁST KAP AZ ÚJ JÁTÉKTÉR.

Erre várhatóan már a nyár végén, vagy ősszel sor kerülhet.

A beruházáshoz azonban még hiányzik mintegy két és fél millió forintnyi önrész fedezet –tudtuk meg Faragó Lászlótól. Ezt az összeget az egyesület az önkormányzattól, mint a fejlesztésbe vont terület tulajdonosától reméli megkapni.
A változtatásokat engedélyező határozat szerdai kézhezvétele után az egyesület már okiratok birtokában kérheti majd ezt a pénzügyi hozzájárulást az önkormányzattól.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés