2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Befogadó játszóteret adtak át Kalocsán – A Szerencsejáték Zrt. ajándéka a város gyermekeinek

Zsiga Ferenc  |  2024. 07. 05., 08:49

Július 4-én, csütörtökön a Szerencsejáték Zrt. beruházásában megépült úgynevezett befogadó, akadálymentes elemekkel ellátott játszóteret adtak át Kalocsán. A Móra Ferenc utca és a Körte utca sarkán, önkormányzati területen megvalósult játszótér a város és környéke vízi világának tematikája jegyében épült meg. Az új közösségi tér a Szerencsejáték Zrt. 2017 óta működő „A játék összeköt” program 30. játszótere az országban. Célja, hogy hidat teremtsen a fogyatékossággal élő gyermekek és kortársaik között. A játszóteret egyelőre az önkormányzat ideiglenes kerítéssel vette körbe, a végleges kerítés 2-3 héten belül épülhet meg.

A MozgássérültekBudapesti Egyesületének szakmai közreműködésével megépített játszóteret dr. Módra Szilvia, a Szerencsejáték Zrt. szegedi értékesítési régiójának vezetője, Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője és dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere adta át.

Módra Szilvia megnyitó beszédében egyebek mellett elmondta:

Fontos célkitűzésünk, hogy a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremtsük meg a közös játék örömét, hiszen azt valljuk: nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!”

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A régióvezető annak a reményének adott hangot, hogy a kalocsai játszótér is olyan közkedvelt hellyé válik, ahol minden gyermek napról napra megélheti az összetartozás élményét és érzését.

Mint elhangzott, a kalocsai játszótér játékelemei és grafikái a térség gazdag vízi élővilágát jelenítik meg. A térre a játékelemeken túl okos padot és ivókutat is telepítettek. A helyszínre látogató gyermekek olyan különleges és akadálymentes játékelemeket próbálhatnak ki, mint például a szitakötő hinta, a breki torony vagy a panellabirintus.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Font Sándor országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki a nemzeti lottótársaságnak, hogy a közösségépítésnek ezt a speciális formáját karolta fel. Mint mondta, mindennek óriási jelentősége van, hiszen a közös játék révén a gyerekek elfogadóbb felnőtté válhatnak, ami segíti a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését.

Filvig Géza polgármester megköszönte a Szerencsejáték Zrt. beruházásában megépült játszóteret, amelyhez a város várhatóan két-három hét múlva épít végleges kerítést. A városvezető emlékeztetett, hogy az önkormányzati ciklus közel öt éve alatt ez a harmadik olyan új játszótér a városban, amely a legmagasabb biztonsági feltételeknek is megfelel. 

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A sajtóesemény a 30. játszótér felavatására készült ünnepi torta felvágásával ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK