2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Augusztus 17-én, szombaton temetik az öngyilkos öregcsertői fiatalembert – A rendőrorvosi boncolás sem tárt fel idegenkezűséget

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 16., 09:49

A rendőrorvosi boncolás is kizárta az idegenkezűséget, így a rendőrség a hozzátartozóknak kiadta a temetési engedélyt az Öregcsertőn augusztus 4-én, vasárnap reggel megtalált 24 éves, öngyilkosságot elkövetett fiatalember ügyében. A tragikus eseményben elhunyt, egyedülálló férfi temetése augusztus 17-én, 10 órakor lesz az öregcsertői temetőben. Mint megtudtuk, az eltelt közel két hét sem hozott érdemi előrelépést az öngyilkosság motivációját illetően. Az angliai munkahelyére augusztus 11-én visszatérni szándékozó fiúról a szigetországból sem érkezett olyan hír, ami magyarázatul szolgálna arra, miért vetett véget önkezével az életének.

Az öregcsertőieket augusztus 4-e, a Falunapot követő vasárnap óta foglalkoztatja a még mindig élő Facebook oldallal, profilképpel rendelkező, utóneve kezdőbetűje szerint M. öngyilkossága.

Mint beszámoltunk róla, a fiatal férfi információnk szerint semmilyen látható jelét nem adta annak, hogy mire készül. Az azóta eltelt idő alatt sem került elő búcsúlevél, vagy bármilyen olyan információ, amely ésszerű magyarázattal szolgálna a fiatalember tettére. 

Az évek óta Angliában dolgozó, 180 centiméter magas, jóképű, jó modorú fiatalember a szigetországból volt itthon szabadságon, de a tervezett augusztus 11-i visszautazása sajnálatos módon örökre elmarad.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a családtagokon kívül a község felnőtt lakosságát is erősen megrázta az augusztus 4-én, vasárnap reggel fél nyolckor megtalált, 24 éves fiatalember öngyilkossága, aki akkor már közel 24 órája halott lehetett.

Miként arról a feltaláló szemtanú az öngyilkosság helyszínén beszámolt: a fiatalembert ő fedezte fel vasárnap reggel fél nyolckor. Akkor még abban a hiszemben hívta fel a polgármestert, hogy a szombati falunap egyik ittasságában elkóborolt résztvevőjére bukkant a portához tartozó háromhektáros, részben körbekerített birkalegelő egyik fasorral szegélyezett részén. 

Mint elmondta, először arra lett figyelmes, hogy a ház kerítésének végétől pár száz méterre lévő fa tövében egy a permetezésnél magasítóként használt, a helyszíntől állandóan több száz méterre tárolt kis szék, vagy ahogy a katonaságnál mondják, stoki van eldőlve a fa alatt. 

Ezt a széket máshol tárolta, ezért közelebb ment. Majd amikor meglátta, hogy egy ruházata alapján férfi, fejjel a falu irányába fekszik a fa tövében, a polgármestert kérte, ő segítsen a szerencsétlen másnaposnak hazajutni. 

Kis-Vén László perceken belül a helyszínen volt, de kis időbe telt, míg a helyzetet felmérve tudatosult benne, miért is van eldőlve a kisszék és mire is szolgálhatott a fiatalember nyakán lévő, három-négy méter hosszú hosszabbító. 

Információnk szerint az eltorzult arcvonások miatt egy darabig senki nem tudta, ki az áldozat, mígnem a rendőrök a ruházat átvizsgálásakor megtalálták az elhunyt személyi igazolványát, az egyik zsebben. 

A fiatalember édesanyját a rendőrség értesítette a tragédiáról, ám mivel a rendelkezésre álló személyazonosító igazolvány miatt nem volt szükség azonosításra, őt a saját érdekében nem engedték a helyszín közelébe. 

A helyszínelést a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai a kalocsai ügyeletes háziorvos bevonásával végezték. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a fiatalember halála akkor már közel 24 órája bekövetkezhetett. Sem akkor, sem a rendőrorvosi boncolás során idegenkezűségre utaló adat, körülmény nem merült fel, így a rendőrség kiadta a temetési engedélyt. 

A holttestet felfedező gazda szerint ahhoz, hogy a széket a fiatalember egyáltalán megtalálja, a körbekerített legelő szélén lévő fasorhoz egy napraforgótáblán átvágva eljusson, majd a végzete helyszíneként szolgáló fát, annak legerősebb ágát kiválassza, nappali, vagy legalábbis ahhoz közeli fény kellett. Mindeközben bőven lett volna ideje elállni a tettétől, de nagyon elszánt lehetett. 

A fiatalember temetésére a faluból és a környező településeken élő baráti köréből is sokan készülnek. Az elhunyt temetése augusztus 17-én, szombaton 10 órakor lesz az öregcsertői temetőben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK