2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kiemelt cél a Paks II. projektben a munkabiztonság

2021. 02. 15., 10:30

A Paks II. projektben legfontosabb – kivétel nélkül minden területen, így az építkezésen is – a biztonság. Szigorú biztonsági intézkedések, szabályok szolgálják az építkezésen dolgozók egészségvédelmét, a balesetek elkerülését.

A munkavédelem már a tervasztalon is kiemelt figyelmet kap a Paks II. projektben. A szakemberek a beérkező kiviteli terveket munkavédelmi szempontból is értékelik. Biztonsági és egészségvédelmi terv készül, ami az alapvető munkavédelmi szabályokat tartalmazza. Ebben részletesen leírják, hogy milyen módon biztosítható a dolgozók testi épsége és a balesetek elkerülése. Ez minden munkafázisra kiterjed az anyagok szállításától az alapozási munkákon át a magasban történő munkavégzésig, tudván, hogy a biztonságért hozott áldozat jó befektetés, hiszen védi a dolgozót, és ezáltal fenntartja a hatékonyságot.

Korszerű munkavédelmi eszközök szolgálják a Paks II. projekten dolgozók biztonságát (Alsipercha leesésvédelmi rendszer)

 

A felvonulási létesítmények kivitelezése kapcsán egy sor szigorú előírásnak kell megfelelni. Azoknak, akik a területen munkát végeznek, munkavédelmi oktatáson kell részt venniük. A munkavédelmi ismeretekre, az oktatására nagy hangsúlyt helyeznek annak érdekében, hogy a dolgozókban kialakuljon a biztonságtudat, és ne csak kényszernek, hanem számukra hasznosnak érezzék a szabályokat, a védőeszközök használatát.

A két új atomerőművi blokk építéséért felelős Paks II. Zrt. munkatársai következetesen betartják a munkavédelmi előírásokat és ugyanezt várják el a területen dolgozóktól is.

A területre például csak megfelelő védőruhában, munkavédelmi bakancsban lehet belépni és kötelező a fejvédősisak, valamint a láthatósági mellény használata. Nagy hangsúly kerül az útvonalak kijelölésére és a veszélyzónák, például munkaárkok és gödrök elkerítésére. A magasban dolgozók leesésvédelmének biztosítása kiemelt feladat.  Ehhez egyebek mellett egy hazánkban még ritkaságnak számító eszközt is használnak a Paks II. Zrt Erőmű-beruházási Központjának építésekor. Ez az Alsipercha leesésvédelmi rendszer, ami nagy biztonságot nyújt a magasban (például az építmény tetején) dolgozóknak.

Alapvető cél, hogy ezen a monumentális építkezésen kiemelten biztonságos környezetben történhessen a munkavégzés.

Nemcsak a munkavédelmet, hanem az egész Paks II. projektet a biztonság elsődlegessége jellemzi. A projekt keretében két VVER-1200 típusú blokk épül a ma működő négy reaktor pótlására. Az új egységek úgy nevezett 3+ generációs 1200 MW villamos teljesítményű blokkok lesznek. E típus fejlesztése során a bizton­ságnövelés hangsúlyos szerepet kapott. Az itt alkalmazott biztonsági filozófia – össz­hangban a nemzetközi nukleáris biztonsági ajánlá­sokkal – a mélységben tagolt védelem elvén alapul, azaz egymástól független védelmi szintek garantálják a biztonságot.
*Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés