2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Közmeghallgatást tartott a TEIT

Gazsó Rita  |  2018. 12. 12., 16:26

A társulás célja nem a Paksi Atomerőmű és a hulladékkezelő elleni szövetség, célja az őszinte párbeszéd és bizalom kiépítése – mondta dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere, a TEIT elnöke a társulás kalocsai bemutatótermében tartott éves közmeghallgatásán.

Megtartotta éves közmeghallgatását a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) november 28-án Kalocsán, az Öko Pontban. A rendezvényen a TEIT tagok mellett érdeklődők is részt vettek.


Forrás: Gazsó Rita

A közmeghallgatást dr. Bálint József nyitotta meg, aki a társulás az idei év legjelentősebb eseményeiről, feladatairól számolt be a jelenlévőknek. Beszélt a Pakson megrendezett TEIT-napról és az ellenőrző bizottsággal tett atomerőmű látogatásokról. Szót ejtett a társulás által kiadott újságról is, amely hat alkalommal, összesen 23 ezer példányban jelent meg.

Előadásában kiemelte:

a társulás célja az őszinte párbeszéd, az együttműködés fenntartása, a bizalom építése. A TEIT nem az atomerőmű és a hulladékkezelő ellen szövetkezett, hanem szervezett színtere az információcserének és a problémák kulturált rendezésének - hangsúlyozta.

Ezután Bara László, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit (RHK) Kft üzemeltetési igazgatója tartott előadást a radioaktív hulladékok kezelésének aktuális kérdéseiről, azok végleges elhelyezéséről, majd a kft működéséről is beszélt.


Forrás: Gazsó Rita

Mint mondta,

a negyven éve kitermelt hulladékot kitermelik, szétválogatják és újfajta elvárásoknak megfelelően fogják újra betárolni.

Hozzátette: ha sikerül elintézni, akkor a bátaapáti radioaktív hulladéktárolóban próbálják meg végleg elhelyezni ezeket.

Az eseményen lehetőség volt kérdéseket is feltenni. A megjelentek elsősorban a radioaktív hulladékok kezelésével, illetve tárolásával kapcsolatban érdeklődtek, amelyekre dr. Bálint József és dr. Bara László is reagált.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK