2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

2021. 01. 14., 13:43

A Pannon Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen és a Budapesti Műszaki Egyetemen indul ebben a félévben a Paks II. Akadémia keretében nukleáris szakemberképzés. – A képzést a megadott keretszámig a Paks II. Zrt. finanszírozza – tájékoztatott Mittler István kommunikációs igazgató.

Mittler István: Sok jól képzett szakemberre lesz szükségünk


Mindazok, akik szeretnének új, a nukleáris területen alkalmazható képesítésre szert tenni, akár néhány héten belül megkezdhetik tanulmányaikat, hiszen

három egyetem is indít keresztféléves atomerőművi üzemeltetési szakmérnök, illetve szakember szakirányú továbbképzést.

A Pannon Egyetemen (PE) január 15-ig várják a jelentkezőket, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) január 20-a, a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) pedig január 31-e a jelentkezési határidő.
Mittler István a két atomerőművi blokk építésével megbízott Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy az atomerőmű építés előkészítő fázisában és az üzemeltetés során is sok jól képzett szakemberre lesz szükség. Annak érdekében, hogy a szakembergárda rendelkezésre álljon különféle képzési programokat hívott életre a Paks II. Zrt.
Ezek egyike a Paks II. Akadémia, amely az eddigi tapasztalatok szerint igen népszerű. Az első körben – a 2019-2020-as tanévben – hat egyetemen indult el az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzés. – A Pannon Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen keresztféléves rendben indult a képzés, így még nem végeztek a hallgatók, de a másik négy egyetemen közel hatvanan fejezték be sikerrel tanulmányaikat – foglalta össze Mittler István. Hozzátette, volt olyan egyetem, ahol a finanszírozott helyek megteltével önköltségen is képezték magukat néhányan.

A jó tapasztalatok tükrében az a döntés született, hogy a második körben a hallgatói létszámot és a támogatási összeget is növeli a cég. Így ősszel a maximális támogatott hallgatói létszámokat kihasználva a Dunaújvárosi Egyetemen 25 fő, a Miskolci Egyetemen és a Debreceni Egyetemen pedig 15-15 fő kezdte meg az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzést Paks II. finanszírozásában. – Külön öröm, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen a 25 fős kvótán felül tizenhárman önköltséges módon kezdték meg a tanulmányaikat, ami bizonyítja a képzés létjogosultságát.

A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről.– emelte ki Mittler István hozzátéve, hogy a Paks II. Zrt. karrierportálján és az egyetemek honlapján további információkat találnak az érdeklődők.

 

 

 

 

* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK