2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

2021. 01. 14., 13:43

A Pannon Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen és a Budapesti Műszaki Egyetemen indul ebben a félévben a Paks II. Akadémia keretében nukleáris szakemberképzés. – A képzést a megadott keretszámig a Paks II. Zrt. finanszírozza – tájékoztatott Mittler István kommunikációs igazgató.

Mittler István: Sok jól képzett szakemberre lesz szükségünk


Mindazok, akik szeretnének új, a nukleáris területen alkalmazható képesítésre szert tenni, akár néhány héten belül megkezdhetik tanulmányaikat, hiszen

három egyetem is indít keresztféléves atomerőművi üzemeltetési szakmérnök, illetve szakember szakirányú továbbképzést.

A Pannon Egyetemen (PE) január 15-ig várják a jelentkezőket, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) január 20-a, a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) pedig január 31-e a jelentkezési határidő.
Mittler István a két atomerőművi blokk építésével megbízott Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy az atomerőmű építés előkészítő fázisában és az üzemeltetés során is sok jól képzett szakemberre lesz szükség. Annak érdekében, hogy a szakembergárda rendelkezésre álljon különféle képzési programokat hívott életre a Paks II. Zrt.
Ezek egyike a Paks II. Akadémia, amely az eddigi tapasztalatok szerint igen népszerű. Az első körben – a 2019-2020-as tanévben – hat egyetemen indult el az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzés. – A Pannon Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen keresztféléves rendben indult a képzés, így még nem végeztek a hallgatók, de a másik négy egyetemen közel hatvanan fejezték be sikerrel tanulmányaikat – foglalta össze Mittler István. Hozzátette, volt olyan egyetem, ahol a finanszírozott helyek megteltével önköltségen is képezték magukat néhányan.

A jó tapasztalatok tükrében az a döntés született, hogy a második körben a hallgatói létszámot és a támogatási összeget is növeli a cég. Így ősszel a maximális támogatott hallgatói létszámokat kihasználva a Dunaújvárosi Egyetemen 25 fő, a Miskolci Egyetemen és a Debreceni Egyetemen pedig 15-15 fő kezdte meg az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzést Paks II. finanszírozásában. – Külön öröm, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen a 25 fős kvótán felül tizenhárman önköltséges módon kezdték meg a tanulmányaikat, ami bizonyítja a képzés létjogosultságát.

A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről.– emelte ki Mittler István hozzátéve, hogy a Paks II. Zrt. karrierportálján és az egyetemek honlapján további információkat találnak az érdeklődők.

 

 

 

 

* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK