2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

2021. 01. 14., 13:43

A Pannon Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen és a Budapesti Műszaki Egyetemen indul ebben a félévben a Paks II. Akadémia keretében nukleáris szakemberképzés. – A képzést a megadott keretszámig a Paks II. Zrt. finanszírozza – tájékoztatott Mittler István kommunikációs igazgató.

Mittler István: Sok jól képzett szakemberre lesz szükségünk


Mindazok, akik szeretnének új, a nukleáris területen alkalmazható képesítésre szert tenni, akár néhány héten belül megkezdhetik tanulmányaikat, hiszen

három egyetem is indít keresztféléves atomerőművi üzemeltetési szakmérnök, illetve szakember szakirányú továbbképzést.

A Pannon Egyetemen (PE) január 15-ig várják a jelentkezőket, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) január 20-a, a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) pedig január 31-e a jelentkezési határidő.
Mittler István a két atomerőművi blokk építésével megbízott Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy az atomerőmű építés előkészítő fázisában és az üzemeltetés során is sok jól képzett szakemberre lesz szükség. Annak érdekében, hogy a szakembergárda rendelkezésre álljon különféle képzési programokat hívott életre a Paks II. Zrt.
Ezek egyike a Paks II. Akadémia, amely az eddigi tapasztalatok szerint igen népszerű. Az első körben – a 2019-2020-as tanévben – hat egyetemen indult el az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzés. – A Pannon Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen keresztféléves rendben indult a képzés, így még nem végeztek a hallgatók, de a másik négy egyetemen közel hatvanan fejezték be sikerrel tanulmányaikat – foglalta össze Mittler István. Hozzátette, volt olyan egyetem, ahol a finanszírozott helyek megteltével önköltségen is képezték magukat néhányan.

A jó tapasztalatok tükrében az a döntés született, hogy a második körben a hallgatói létszámot és a támogatási összeget is növeli a cég. Így ősszel a maximális támogatott hallgatói létszámokat kihasználva a Dunaújvárosi Egyetemen 25 fő, a Miskolci Egyetemen és a Debreceni Egyetemen pedig 15-15 fő kezdte meg az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzést Paks II. finanszírozásában. – Külön öröm, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen a 25 fős kvótán felül tizenhárman önköltséges módon kezdték meg a tanulmányaikat, ami bizonyítja a képzés létjogosultságát.

A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről.– emelte ki Mittler István hozzátéve, hogy a Paks II. Zrt. karrierportálján és az egyetemek honlapján további információkat találnak az érdeklődők.

 

 

 

 

* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés