2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

2019. 04. 17., 14:24

A Tolna Megyei Balassa János Kórház betegei után a paksi székhelyű Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálatának rászoruló ügyfelei számára szerveztek gyűjtést a Paks II. Atomerőmű Zrt. munkavállalói. (x)

Paks térségében élő, nehéz helyzetben lévő családok gondjain igyekszik enyhíteni most véget ért jótékonysági akciójával a Paks II. Atomerőmű Zrt. kollektívája. A kommunikációs igazgatóság által koordinált akció nyomán egy hónap alatt összegyűlt több száz ezer forintnyi adományt Mittler István kommunikációs igazgató adta át Borbás Lászlónak, a Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálat igazgatójának.

Az intézményvezető, megköszönve a Paks II-es munkavállalók adományait, elmondta:

több rászoruló családnak jelent komoly segítséget a felajánlott összeg.

A társaságnál már több jótékony célú akció zajlott, a dolgozók gyűjtöttek gyógykezelésre szoruló kollégának, krízishelyzetbe került paksi családnak, a megyei kórház gyermekosztályán ápolt kis betegeknek. Ezek nyomán született meg az elhatározás: olyan szervezetet keresnek, amely közvetlen kapcsolatban van nehéz helyzetben élőkkel, ismeri a problémáikat. Így esett a választás a paksi járás településein működő Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálatára, amelynek ügyfelei között van számos olyan család, ahol elkel a segítség.

A gyűjtés egy hónapon keresztül zajlott a társaság budapesti és a négy paksi telephelyén – tájékoztatott Mittler István. A kommunikációs igazgató azt mondta, 2017-ben, amikor az új atomerőművi blokkok tervezésével, építésével és üzemeltetésével megbízott társaság irányítását új menedzsment vette át, a cég súlypontja Paksra helyeződött át. Ez abban is megnyilvánul, hogy a Pakson és térségében zajló eseményeknek, kezdeményezéseknek nagyobb figyelmet szentel a társaság.

– A belső kommunikációs csatornákon felhívjuk munkatársaink figyelmét az ilyen akciókra, például legutóbb a Te szedd! akcióra ösztönöztük őket. Ugyancsak bátorítjuk a Paks II. Zrt. dolgozóit az önkéntes véradásra. Ahogy tavaly, úgy idén is két alkalmat szervezünk a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével közösen. Azok a munkatársaink, akik donorként nyújtanak segítséget másoknak, pótszabadságot kapnak – részletezte Mittler István.

A kommunikációs igazgató arról is tájékoztatott, hogy az idei első Paks II-es véradás – ami természetesen minden segítő szándékú véradó számára nyitott – 2019. április 24-én délelőtt lesz Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban.


Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés