2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán stagnálnak a lakóingatlanok árai

Kalocsán stagnálnak a lakóingatlanok árai
2021. 06. 10., 16:58

Az elmúlt években hazánk legnagyobb részében nagyot ugrottak az ingatlanpiaci árak. Kalocsán az elmúlt tíz év tekintetében a lakóingatlanok átlagárai több mint a duplájára emelkedtek. A 2020 márciusában megjelent és a mai napig jelenlevő koronavírus azonban nem emelte egekbe és nem is csökkentette az ingatlanpiaci árakat ezen a településen.

 Az ingatlannet.hu elemzéséből kiderül, hogy miként hatott a pandémia harmadik hulláma a városban elhelyezkedő egyes ingatlantípusok áraira és mi várható a jövőben.

Kalocsán nem drágultak sem a téglalakások, sem a panellakások

Az idei év elmúlt négy hónapjában a kalocsai ingatlanpiacon nem mozgolódtak sokat a kínálati árak. A város lakáspiacán áprilisban szinte ugyanazok a négyzetméter árak mutatkoztak mint januárban. Így Kalocsa városában az  eladásra kínált téglalakások a 283 ezer Ft/m²-es átlagár közelében voltak, míg a panellakásokat közel 231 ezer Ft/m²-t lehett megvásárolni.

A kalocsai családi házak átlagáraiban azonban volt némi változás a vizsgált időszakban. 2021 januárjában átlagosan 172 ezer Ft/m²-es áron kínáltákák őket eladásra a tulajdonosok, viszont áprilisban ugyanezért az ingatlantípusért négyzetméterenként átlagosan 15 ezer forinttal többet kértek el.

 

Bács-Kiskun megye ingatlanpiaca lassulóban van

A téglalakások átlagos kínálati árai 2021. január és április között Bács-Kiskun megye vizsgált településein nem igazán változtak. A legmagasabb átlagáron Kecskeméten lehetett téglaépítésű ingatlant vásárolni, melyhez az idei év első és negyedik hónapjában is közel azonos 490 Ft/m2 -es áron juthattak hozzá az érdeklődők. A második legdrágább település Kiskőrös volt. Bár a pandémia harmadik hullámával drasztikusan csökkeni kezdtek az árak, de ahogy a szigorítások enyhülni kezdtek, úgy léptek ismét növekvő fázisba a lakások árai. Így idén áprilisban Kiskőrösön közel 413 ezer forintot kellett négyzetméterenként fizetnie annak, aki itt szándékozott lakást vásárolni.

Kiskunfélegyházán az utóbbi négy hónapban 294 ezer Ft/m²-ről 321 ezer Ft/m²-re növekedett a lakóingatlanok átlagára, azaz mindössze 9 százalékkal emelkedett meg. Bács-Kiskun megye vizsgált települései közül még Baja eladó lakásai is drágultak, de Kiskunfélegyházához képest itt sokkal mérsékeltebb, átlagosan 1-2 százalékos volt az emelkedés mértéke.

 

Nagy segítség a család támogatási és otthonteremtései program

Az otthonteremtési és családi támogatási programok kiszélesítették a családok számára a lehetőségét az ingatlanvásárlás tekintetében hazánkban. Az idén hatályba lépő áfa visszaigénylés és illetékmentesség megnövelte az esélyeket CSOK-kal lakást vásárlóknak is. A koronavírus és a növekvő kereslet miatt azonban az ország legtöbb területén lassan, de folyamatosan emelkednek az ingatlanok kínálati árai, melynek következtében lecsökken az ingatlanvásárlási lehetőség azok számára, akik nem vállaltak gyermeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés