2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A KSE egykori centere már a „Röpkében”

Tamás Ferenc  |  2020. 01. 26., 10:10

A 2019/2020-as bajnoki küzdelmekre nem nevezte felnőtt csapatát a korábban fél évszázadon át NBII-ben, majd NBI-ben is szereplő Kalocsai SE, így az egykori csapatkapitánya, Fekete Lívia a megyeszékhelyre igazolt az őszi szezon kezdetén.

Fekete Liviről tudni kell, hogy 2000-es születésű, és már általános iskolás korában a „Kertvárosban” megszerette ezt a nagyszerű sportágat, mi több 2013-ban már a Kalocsai SE igazolt versenyzője volt. A korosztályánál már akkor is jóval nyúlánkabb kislányban a KSE akkori edzője, Kováts Ági néni meglátta a sportági alkalmasság összes „velejáróját”, mi több, aki Líviát ismeri, az tudja, hogy sportágszereteténél, kitartásánál, elhivatottságánál csak a szerénysége nagyobb. Az általános iskola végén a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskolába került, miközben a korosztályos csapatokat végigjárva, egyszer csak a felnőttek NBII-es gárdájában találta magát.

Az előző években már a csapat egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát, amely szó szerint is igaz, hiszen a „száznyolcvan” feletti testmagasságával vitte a prímet a Kalocsa felnőtt gárdájában, miközben új edzője Szigeti Anna és természetesen a társak, „csékájukká” választották Líviát.

Az együttesben a center poszt lett az övé, amely azt is jelentette, hogy a támadás befejezéseket általában az ő bombasztikus leütései zárták, míg a sáncmunkából maximálisan kivette részét az ellenfél blokkolásából.

Nos, Lívia 2019. nyarán a „Kossuthban” leérettségizett, majd Kecskemétre jelentkezett továbbtanulni. Mivel a megyeszékhely női együttesénél a HÉP-RÖPKE SE-nél már ismerték a kalocsai hajadon korábbi játékos múltját, így egyértelmű volt, hogy az átigazolás megköttetett.


Forrás: MRSZ igazolás


Az NB II. Kelet „A” csoportjában a „Röpke” eddigi tizenkét meccséből valamennyin pályára is lépett, ami azt jelenti, hogy a szakvezetők és a játékostársak is elfogadták. Jelenlegi csapata már a bajnokság alapszakaszának vége felé a tabella negyedik helyén áll, sőt az együttes már hét találkozóján is megízlelhette a siker semmihez nem fogható „zamatát”.

4. HÉP-RÖPKE SE    12       7          5          19 p.

Január 26-án, vasárnap a „Röpke” hölgykoszorúja a Palota RSC társulatát fogadja, remélhetőleg a kalocsai amazonunk is ott lesz majd a pályán és pontjaival segíti a társakat az újabb győzelem kiharcolásában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés