2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A magyar röplabdázás Nagyasszonya Kalocsán

Helyszín: Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény, tornaterem
Dátum: 2020. július 22., szerda 13:30
A magyar röplabdázás Nagyasszonya Kalocsán

A TFSE-Kalocsa három utánpótlás-korosztályos csapatát a nyári felkészülésük harmadik hetében az a megtiszteltetés érte, hogy a magyar női röplabdázás emblematikus nagyasszonya, dr. Kotsis Attiláné (Kincsesy Gabriella) tart számunkra sportági népszerűsítő előadást és bemutató tréninggel egybekötött motivációs edzésnapot.

A Katolikus Intézmény ambiciózus testnevelője, Rezák-Szabó Anna és a kalocsai női röplabda élő legendája Kováts Ágnes immár két éve pallérozza a katolikus iskola korosztályos női csapatait, amelyek az U13, U15, és U17-es bajnokságban a mentoruknak számító Testnevelési Egyetem révén, TFSE-Kalocsa néven szerepelnek az MRSZ korosztályos bajnokságaiban. A mieink szakvezetőinek köszönhetően, csapatainkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 22-én, szerdán 13.30 órától a Katolikus Intézmény csarnokában dr. Kotsis Attiláné Gabi néni tart majd fiataljainknak egy bizonyára mozgósító erejű, a sportágat népszerűsítő, igazi motivációs edzésdélutánt.

A vendégről, a magyar női válogatott legendás mesteredzőjéről, a sportág egyedüli doktoráról többek között azt is tudni kell, hogy huszonhatszoros magyar válogatott, a Vasas Turbo háromszoros országos bajnoka, de a sportág női szakágában, mint játékost úgy emelgették, hogy a nagy erejű horognyitásaival és támadó szellemű játékával tűnt ki környezetéből.

Visszavonulása után előbb egyesületi edző, majd a női ifjúsági válogatottat is vezette. Aztán 1970-től – három év megszakítással (’77-’80) –, egészen ’85-ig, a női válogatott vezető edzőjeként tevékenykedett. Elmondhatjuk, hogy az ő munkája nyomán jutott ismét a női válogatottunk a világversenyek élmezőnyébe.


Igazolják mindezt mai mércével mérve már megismételhetetlen pazar eredményei is:

–      1975. EB-ezüstérem (Jugoszlávia)

–      1976. olimpiai negyedik hely (Montreal)

–      1980. olimpiai negyedik hely (Moszkva)

–      1972. olimpiai ötödik hely (München)

–      1970. VB. negyedik (Bulgária)


Gabi néniről többek között azt is tudni illik, hogy 1928-ban született Budapesten, tehát ma már 92 éves, és 2010-ben, egyedüli magyarként a nemzetközi röplabda Hírességek Csarnokának tagjai sorába is beválogatták, majd 2019-ben hazánkban a Prima Primissima díjat is kiérdemelte.

Aki edzői hitvallásának, azaz egy tehetséges játékos kibontakoztatásának metodikai felépítésére is kíváncsi, annak csak mindössze az alábbi kulcsszavakat ajánljuk: mentalitás – technika – taktika – kombinációs játék – precízség – koncentrált figyelem. Nos, „csupán” ennyi a titok nyitja, amit a magyar női röplabdázás nagyasszonya mindenkori tanítványainak követelményeként támaszt a sportággal való mélyebb megismerése során.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés