2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Csak egy szettig voltunk partiban

2017. 03. 09., 19:08

Az alapszakasz befejezte és két hét pihenő után Balatonfüreden kezdte el a rájátszást a Kalocsai SE női röplabda csapata. Az alapszakaszban tőlük elszenvedett két vereségünk, és a tabellán a dobogósok (ők a harmadikok jelenleg) és a többi csapat pontjai és tudása között lévő szakadék most se kalocsai győzelmet jósolt. Ráadásul a hazai gárda csupa rutinos, ex-NBI-es játékossal van tele, a fiatalabbak nagy része pedig valamely korosztályos terem illetve strandröplabda válogatott tagja.

Az első szettben a kalocsai gárda igencsak meglepte az ellenfelét. Az összeszedett, fegyelmezett nyitási taktikára épülő játékunk komoly fejtörést okozott a hazaiaknak, akik 21:21-nél már a második idejüket kérték ki, igyekezve megállítani a kalocsai attakot.

Sajnos a Balaton partiak jól találták meg a védelmünkben a rést, és a szett végét megnyerték. Innentől aztán már fokozatosan a Szent Benedek csapata vette át az irányítást. Míg a kalocsai nyitásfegyelem lazult, addig a hazaiak sokat javultak nyitásfogadásban, márpedig ha jól kapta az irányító a labdát, akkor szinte megállíthatatlanok voltak.

Bő egy hónapja, hazai pályán egy szettet tudtunk nyerni
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

Ráadásul, ha sikerült is jobban fogadnunk a szervákat, akkor támadásainkat a mezőnyben magasnak számító sánccal állították nehézségek elé a hazaiak.

A második és a harmadik játékrészben aztán már nem voltunk egy súlycsoportban a Veszprém megyei csapattal, hiába küzdöttünk keményen, sajnos a bajnoki címet maga elé kitűző hazai gárda ellen nem sok esélyünk volt, a végére megérdemelt balatonfüredi győzelem született.

A balatonfüredi együttes januárban Kalocsán
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

A Kalocsai SE röplabdásai következő alkalommal e hétvégén vasárnap 14 órától a Kertvárosi Iskola tornacsarnokában a szintén a bajnoki címre hajtó pécsi PTE-PEAC csapatát fogadják. Szent Benedek Balatonfüred – Kalocsai SE 3:0 (22; 13; 10)
Kalocsa: Szele Anikó, Fekete Gréta, Szigeti Anna, Fehérvári Anna, Dabis Ágnes, Kovács Patrícia; csere: Pálinkás Anikó, Fekete Lívia.

Forrás: Kalocsai SE

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés