2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dicséretes vereség: KSE – PEAC 0:3

Tamás Ferenc  |  2017. 03. 17., 11:12

Március 12-én, vasárnap kora délután a bajnoki címre hajtó, de jelenleg tabella második pécsi egyetemi gárdát fogadta a Kováts Ágnes vezette Kalocsa az NBII. Nyugati csoportja tavaszi rájátszásában.

Igazából a pécsi lányoknak volt tétje a találkozón, hiszen ők még hadban állnak a végső elsőségért is, míg a mieink „csupán” az önbecsülésükért és a mindig hálás törzsközönségük minél jobb kiszolgálásáért játszottak.

Egy Kalocsa – Pécs derbi hagyományosan nagy küzdelmet, látványos labdamenetekkel tarkított mérkőzést szokott produkálni, ahol általában csak a mindenről döntő ötödik játszma után derül ki, hogy éppen melyik gárda nyerte az összecsapást.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

Nos, ezúttal ugyan az öt játszma elmaradt, de aki ott volt, az egy látványos, közönségszórakoztató röplabdát láthatott mindkét együttestől, ahol csak a végjáték kritikus pillanatainak belehibázása miatt nem tudtak játszmát nyerni a kalocsai lányok.

Igaz, csapatkapitányunk, Szele Anikó vezérletével mindent megtettek a mieink a még szorosabb végeredményért, ám a rutin és a magassági fölény a baranyai amazonhad számára elég volt ahhoz, hogy szettveszteség nélkül zárjanak. Pedig a Kováts-tanítványok az 1 óra 15 perces ütközet során még több mint egy tucat „extrát” is hozzá tudtak tenni a játékhoz –

látványosan blokkoltak, ha kellett akrobatikusan vetődtek vagy éppen a hálónál trükköztek

–, de a „túloldal” 190 cm-hez közeli „szálfaerdeje” mindig fölénk magasodott a meccs során.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

MESTERMÉRLEG:
Kováts Ágnes edző:
– A 3:0-s vereségünk ellenére is csak dicsérni tudtam a lányokat ezen a délutánon, hiszen olykor önmagát is felülmúlva, hősiesen harcolt a csapat. Hosszú, parádés labdamenetekben voltunk partnerek a vendégekkel, de az ő nagyobb edzésszámuk, rutinjuk és légi fölényük elég volt ahhoz, hogy ezúttal játszmaveszteség nélkül távozzanak Kalocsáról. Ha a kritikus játékhelyzetek megoldásaiban fejlődni tudunk a jövőben, akkor kategóriával eredményesebbek lehetünk a hátralévő találkozóinkon.

KSE – PTE-PEAC 0:3 (–20,–20,–18)
50 néző, vezette: Baracsi J., Csikós Z.
Kalocsa: Szigeti A., Fehérvári A., Fekete G., Dabis Á., Szele A., Pálinkás A. Csere: Kovács P., Pálinkás V., Fekete L., Horváth E.
Edző: Kováts Ágnes.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés