2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Dicséretes vereség: KSE – PEAC 0:3

Tamás Ferenc  |  2017. 03. 17., 11:12

Március 12-én, vasárnap kora délután a bajnoki címre hajtó, de jelenleg tabella második pécsi egyetemi gárdát fogadta a Kováts Ágnes vezette Kalocsa az NBII. Nyugati csoportja tavaszi rájátszásában.

Igazából a pécsi lányoknak volt tétje a találkozón, hiszen ők még hadban állnak a végső elsőségért is, míg a mieink „csupán” az önbecsülésükért és a mindig hálás törzsközönségük minél jobb kiszolgálásáért játszottak.

Egy Kalocsa – Pécs derbi hagyományosan nagy küzdelmet, látványos labdamenetekkel tarkított mérkőzést szokott produkálni, ahol általában csak a mindenről döntő ötödik játszma után derül ki, hogy éppen melyik gárda nyerte az összecsapást.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

Nos, ezúttal ugyan az öt játszma elmaradt, de aki ott volt, az egy látványos, közönségszórakoztató röplabdát láthatott mindkét együttestől, ahol csak a végjáték kritikus pillanatainak belehibázása miatt nem tudtak játszmát nyerni a kalocsai lányok.

Igaz, csapatkapitányunk, Szele Anikó vezérletével mindent megtettek a mieink a még szorosabb végeredményért, ám a rutin és a magassági fölény a baranyai amazonhad számára elég volt ahhoz, hogy szettveszteség nélkül zárjanak. Pedig a Kováts-tanítványok az 1 óra 15 perces ütközet során még több mint egy tucat „extrát” is hozzá tudtak tenni a játékhoz –

látványosan blokkoltak, ha kellett akrobatikusan vetődtek vagy éppen a hálónál trükköztek

–, de a „túloldal” 190 cm-hez közeli „szálfaerdeje” mindig fölénk magasodott a meccs során.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

MESTERMÉRLEG:
Kováts Ágnes edző:
– A 3:0-s vereségünk ellenére is csak dicsérni tudtam a lányokat ezen a délutánon, hiszen olykor önmagát is felülmúlva, hősiesen harcolt a csapat. Hosszú, parádés labdamenetekben voltunk partnerek a vendégekkel, de az ő nagyobb edzésszámuk, rutinjuk és légi fölényük elég volt ahhoz, hogy ezúttal játszmaveszteség nélkül távozzanak Kalocsáról. Ha a kritikus játékhelyzetek megoldásaiban fejlődni tudunk a jövőben, akkor kategóriával eredményesebbek lehetünk a hátralévő találkozóinkon.

KSE – PTE-PEAC 0:3 (–20,–20,–18)
50 néző, vezette: Baracsi J., Csikós Z.
Kalocsa: Szigeti A., Fehérvári A., Fekete G., Dabis Á., Szele A., Pálinkás A. Csere: Kovács P., Pálinkás V., Fekete L., Horváth E.
Edző: Kováts Ágnes.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek archív

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK