2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Országos 8. helyezett a Katolikus Intézmény lány röplabda csapata

Országos 8. helyezett a Katolikus Intézmény lány röplabda csapata
Tamás Ferenc  |  2024. 06. 16., 09:08

A Katolikus Intézmény IV. korcsoportos lány röplabda csapata a békéscsabai országos döntőbe verekedte magát, ahol a végső nyolcadik helyen zártak Rezák-Szabó Anna tanítványai.

A diákolimpiai rendszerről tudni kell, hogy minden sportágban először egy több fordulós vármegyei döntővel indulnak a küzdelmek – esetünkben három is volt –, ahonnét az országos elődöntőbe lehetett továbbjutni. A megyei első fordulóban Kecskeméten a lányok minden ellenfelüket maguk mögé utasították, a második körben pedig Kalocsán játszottak, ahol hatalmas közönségsiker mellett megint sikerült diadalmaskodniuk. A harmadik körben már egy győzelem is elég volt a szegedi országos elődöntők jutáshoz, amelyet a kalocsai lányok gond nélkül hoztak is.

Aztán jött a szegedi országos elődöntő: itt ismét három fajsúlyos gárdával kellett megmérkőzniük, ahol a körmérkőzések után elsősorban egységes, tudatosan felépített – egyben eredményes játékuknak köszönhetően minden ellenfelüket knockoutolák. Ezzel a nagyszerű teljesítménnyel bejutottak a Békéscsabán rendezett három napos országos fináléba. A szegedi elődöntőben a Jászberény és a Szeged még szettet sem tudott nyerni a mieink ellen, így jutottunk a sportág diákolimpiai fellegvárába, Békéscsabára. Itt az első napon két mérkőzés, majd a másnapi folytatásban újabb meccs várt ránk. Előbb a nyíregyházi Móricz Iskola, majd a házigazda Békéscsaba, és másnap a Dabronc csapata. Ellenfeleink igen magas színvonalat képviseltek, hiszen belőlük került ki a döntő 2, 3, 4. helyezettje is. Így az utolsó mérkőzésünkön a nyíregyházi Bem suli csapatával helyosztózhattunk, akik több mint két órás küzdelemben, de 3–2-re legyőztek bennünket.

A lányok így is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen fegyelmezett játékkal, a sportág iránti kellő alázattal harcolták végig a békéscsabai finálét, és a diákolimpiai küzdelmekre benevezett 236 csapatból azért szép eredményt, a végső 8. helyezést érték el, méltó módon képviselve iskolájukat és Kalocsa városát.

Az országos döntős csapat tagjai voltak: Csefkó Csenge, Ferencz Sára, Kapitány Kiara, Kasi Odett, Koprivanacz Kendra, Kovács Kolett, Madai Menta, Nagy Léna, Nánai Júlia, Répási Blanka, Romsics Roberta, Vancsura Korinna. Felkészítő-edzők: Rezák-Szabó Anna, Kováts Ágnes.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK