2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szezonzáró juniális a TFSE-Kalocsa röpiseinél

Tamás Ferenc  |  2022. 06. 16., 17:33

Június 11-én, szombaton a Városi Sportcsarnok három berendezett pályáján a TFSE-Kalocsa helyi lánycsapatai mellett több mint tíz együttes fiataljai röplabdáztak, közöttük a Sugovica Sportiskola SE Baja és a fővárosiak fiú-és lánycsapatai, hogy ünnepeljék egymást és szeretett sportáguk 2021/2022-es bajnoki eredményeit.

A rendezvény megnyitóján kora délelőtt a magyar röplabdasport Nagyasszonya, dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni köszöntötte a megjelenteket, aki egykoron a legendás szövetségi kapitánya volt a magyar női válogatottnak. Róla többek között azt is tudni kell, hogy ma már a 95. életévében járó egykori válogatott csapatvezető 12 alkalommal juttatta be válogatottunkat a világversenyek-EB-k, olimpiák- során.
Ma is tanácsaival segíti a TFSE csapatainak és utánpótlásának a szakmai munkáját, amely sugárzott a kalocsai köszöntőjéből is.

A szezonzáró rendezvényen aztán közel 120 (!) ifjú játékos vett részt, akik forgószínpadszerűen válogatták egymást a három pályán, ahol két szettes mérkőzéseket játszottak egymással. A küzdőtéren ott voltak a TFSE-Kalocsa utánpótlás lánycsapatai is- U10, U13, U15, U19-, Rezák Szabó Anna, Kováts Ágnes és Szeléné Korsós Anikó tanítványai, akik késő délutánig meccsek garmadáját teljesítették.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A záráskor a mieink, a bajaiak és a fővárosi röpisek közös fotón örökítették meg a TFSE nagy családjának juniális szezonzáróját, majd a kalocsai gárdák öt korosztályos együttesének bajnoki eredményeit is felelevenítették és megjutalmazták csapatink kiemelkedően teljesítő játékosait, de a gyerekek díszes virágcsokrokkal kedveskedtek edzőiknek is. A jutalmakat és emléktárgyakat a klub edzői és Schmidt Rajmund, a kalocsai önkormányzat Sportbizottságának elnöke adta át a záráskor.

Megkérdeztük a bázisiskolaként működő Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény testnevelőjét és a csapatok edzőjét, Rezák Szabó Annát, hogy értékelje a korosztályos együtteseik 2021/2022-es bajnoki eredménysorát.

A 2021/2022-es szezonban a TFSE-Kalocsa csapataiban 67 gyerek 5 csoportban 3 edzővel dolgozott heti két, illetve három alkalommal.

Az U10-es csapat edzéseit 9 igazolt és 6 olyan gyerek járt, aki még csak ismerkedik a sportággal. Sikerült szépen felkészülni a két tornanapra márciusban és májusban. A mérkőzések során is jellemző volt rájuk a jó hangulat, és a folyamatos fejlődés. Hatalmas lelkesedéssel ragadtak meg minden játéklehetőséget az év során.

Az U12 csapat 11fővel kezdte meg a munkát. Ide is jöttek többen edzeni az év folyamán a bázis iskolából, így ez a létszám 5 fővel bővült a szezon végére. Mivel a csapat tagjainak nagy része az U13-mas bajnokságban is részt vett, így három torna napon vettünk részt novemberben, decemberben és áprilisban. Minden egyes napnak megvolt a maga tanulsága. Folyamatosan egyre szebb lett a játékuk.

Az U13-mas csapat egy erős 8 főből álló maggal rendelkezik, akik az U12-es csapat tagjaival együtt vettek részt az Őryné Merő Nóra U13 OMB II.osztályában. Sajnos egy alkalommal a karanténolások miatt nem tudtunk elutazni versenynapra, így behozhattalan hátrányunk keletkezett. Megfeszített erőkkel küzdöttünk, hogy a 16 csapatos mezőny 11.helyét megszerezzük. Ehhez az út két 4.helyen, egy 3.helyen, két 2.helyezésen és három 1.helyezésen vezetett az út, ami hatalmas teljesítmény.

Ezen kívül a lányok egy megyei diákolimpia 3.hellyel is büszkélkedhetnek. A csapat több tagja pedig az U15-ös bajnokságban is megállta a helyét.

Az U15-ös csapat 23 tagot számlál, akikkel minden verseny hétvégét sikerült teljesítnei a dr.Kotsis Attiláné U15 OGYB III.osztályában. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a bajnokság névadója, most is itt van velünk. A csapat az alapszakasz megnyerése után a középszakasz 4.helyén és a kvalifikációs szakasz 3.helyén végzett, így a helyosztón mutatott összeszedett játéknak köszönhetően a 33 csapatból a 11. helyezés lett a miénk.

Emellett a megyei diákolimpia 4.helyezését sikerült még elérni.

Az U19-es csapat 16 fővel mind a 8 versenynapot teljesítette a Torma Ágnes U19 II.osztályában. Az alapszakasz 5.helyezése után a csapat megnyerte a középszakaszt, melynek következtében a szezon második felében nehéz ellenfeleket kapott. Így a kvalifilákó szakaszt a harmadik helyen zárták. A helyosztó mérkőzések után elmondható, hogy hatalmas küzdelmek árán a 19 csoportos mezőnyben a 9.helyen zártak a legidősebbek.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK