2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Szezonzáró juniális a TFSE-Kalocsa röpiseinél

Tamás Ferenc  |  2022. 06. 16., 17:33

Június 11-én, szombaton a Városi Sportcsarnok három berendezett pályáján a TFSE-Kalocsa helyi lánycsapatai mellett több mint tíz együttes fiataljai röplabdáztak, közöttük a Sugovica Sportiskola SE Baja és a fővárosiak fiú-és lánycsapatai, hogy ünnepeljék egymást és szeretett sportáguk 2021/2022-es bajnoki eredményeit.

A rendezvény megnyitóján kora délelőtt a magyar röplabdasport Nagyasszonya, dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni köszöntötte a megjelenteket, aki egykoron a legendás szövetségi kapitánya volt a magyar női válogatottnak. Róla többek között azt is tudni kell, hogy ma már a 95. életévében járó egykori válogatott csapatvezető 12 alkalommal juttatta be válogatottunkat a világversenyek-EB-k, olimpiák- során.
Ma is tanácsaival segíti a TFSE csapatainak és utánpótlásának a szakmai munkáját, amely sugárzott a kalocsai köszöntőjéből is.

A szezonzáró rendezvényen aztán közel 120 (!) ifjú játékos vett részt, akik forgószínpadszerűen válogatták egymást a három pályán, ahol két szettes mérkőzéseket játszottak egymással. A küzdőtéren ott voltak a TFSE-Kalocsa utánpótlás lánycsapatai is- U10, U13, U15, U19-, Rezák Szabó Anna, Kováts Ágnes és Szeléné Korsós Anikó tanítványai, akik késő délutánig meccsek garmadáját teljesítették.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A záráskor a mieink, a bajaiak és a fővárosi röpisek közös fotón örökítették meg a TFSE nagy családjának juniális szezonzáróját, majd a kalocsai gárdák öt korosztályos együttesének bajnoki eredményeit is felelevenítették és megjutalmazták csapatink kiemelkedően teljesítő játékosait, de a gyerekek díszes virágcsokrokkal kedveskedtek edzőiknek is. A jutalmakat és emléktárgyakat a klub edzői és Schmidt Rajmund, a kalocsai önkormányzat Sportbizottságának elnöke adta át a záráskor.

Megkérdeztük a bázisiskolaként működő Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény testnevelőjét és a csapatok edzőjét, Rezák Szabó Annát, hogy értékelje a korosztályos együtteseik 2021/2022-es bajnoki eredménysorát.

A 2021/2022-es szezonban a TFSE-Kalocsa csapataiban 67 gyerek 5 csoportban 3 edzővel dolgozott heti két, illetve három alkalommal.

Az U10-es csapat edzéseit 9 igazolt és 6 olyan gyerek járt, aki még csak ismerkedik a sportággal. Sikerült szépen felkészülni a két tornanapra márciusban és májusban. A mérkőzések során is jellemző volt rájuk a jó hangulat, és a folyamatos fejlődés. Hatalmas lelkesedéssel ragadtak meg minden játéklehetőséget az év során.

Az U12 csapat 11fővel kezdte meg a munkát. Ide is jöttek többen edzeni az év folyamán a bázis iskolából, így ez a létszám 5 fővel bővült a szezon végére. Mivel a csapat tagjainak nagy része az U13-mas bajnokságban is részt vett, így három torna napon vettünk részt novemberben, decemberben és áprilisban. Minden egyes napnak megvolt a maga tanulsága. Folyamatosan egyre szebb lett a játékuk.

Az U13-mas csapat egy erős 8 főből álló maggal rendelkezik, akik az U12-es csapat tagjaival együtt vettek részt az Őryné Merő Nóra U13 OMB II.osztályában. Sajnos egy alkalommal a karanténolások miatt nem tudtunk elutazni versenynapra, így behozhattalan hátrányunk keletkezett. Megfeszített erőkkel küzdöttünk, hogy a 16 csapatos mezőny 11.helyét megszerezzük. Ehhez az út két 4.helyen, egy 3.helyen, két 2.helyezésen és három 1.helyezésen vezetett az út, ami hatalmas teljesítmény.

Ezen kívül a lányok egy megyei diákolimpia 3.hellyel is büszkélkedhetnek. A csapat több tagja pedig az U15-ös bajnokságban is megállta a helyét.

Az U15-ös csapat 23 tagot számlál, akikkel minden verseny hétvégét sikerült teljesítnei a dr.Kotsis Attiláné U15 OGYB III.osztályában. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a bajnokság névadója, most is itt van velünk. A csapat az alapszakasz megnyerése után a középszakasz 4.helyén és a kvalifikációs szakasz 3.helyén végzett, így a helyosztón mutatott összeszedett játéknak köszönhetően a 33 csapatból a 11. helyezés lett a miénk.

Emellett a megyei diákolimpia 4.helyezését sikerült még elérni.

Az U19-es csapat 16 fővel mind a 8 versenynapot teljesítette a Torma Ágnes U19 II.osztályában. Az alapszakasz 5.helyezése után a csapat megnyerte a középszakaszt, melynek következtében a szezon második felében nehéz ellenfeleket kapott. Így a kvalifilákó szakaszt a harmadik helyen zárták. A helyosztó mérkőzések után elmondható, hogy hatalmas küzdelmek árán a 19 csoportos mezőnyben a 9.helyen zártak a legidősebbek.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK