2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Volt egyszer egy NB I-es csapat Kalocsán

Tamás Ferenc  |  2023. 07. 19., 11:05

Július 14-én, pénteken délután a Judit vendéglő rendezvénytermében tartotta az egykori NB I-es Kalocsai SE női röplabda csapata nosztalgia emlékestjét, ahol szinte mindenki megjelent, aki valaha is szerepelt az egyesület felnőtt első osztályú gárdájában. Mindez nagyban volt köszönhető a KSE egykori éljátékosának, Sztupovszki Anettnek, aki az egész rendezvényt megálmodta , megszervezte és első osztályú szinten le is vezényelte. Segítői - egykori játékostársai, Vörös Marietta, Vass Lívia, Kapitány Orsolya, Dabis Ágnes voltak -, akikkel együtt idézték meg a negyedszázaddal korábbi kalocsai röplabdás eseményeket, az NB I-be jutás történéseit.

Női röplabdázóink nagy családja aztán terített asztalok mellett köszöntötte egymást és korábbi eredményeit, edzőit és sportvezetőit, miközben azért néhány könnycsepp is megjelent lányaink szemében. Az 1998-as NB I-es bajnoki osztályba kerülést idézte meg Faragóné Magyar Edit az együttes edzője, és Kováts Ágnes, aki Editet követte az edzői székben a csapat tizenhárom éves NB I-es tagsága során, de szólt az egybegyűltekhez Kőszegi Ferenc, a KSE ma már nyugdíjas ügyvezető elnöke is, aki egyenesen példaértékűnek nevezte a röplabda szakosztály tevékenységét.

Aztán előkerültek a régi fotók, csapatképek és az egykori játékosok kezdték megidézni hajdani nagy csaták meccseinek történéseit, hiszen csapatunk Szombathelytől - Nyíregyházáig, Miskolctól - Szegedig “bejátszotta” az országot az ezredforduló során.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Közben felszolgálták a vendéglő mennyei tálcás sültjeit, az egykori csapattársak pedig koccintottak egymással eredményeikre és a viszontlátás örömére.

De nézzük, kik is voltak azok, akik KSE színekben szerepeltek csapatunk NB I-es tagsága során: Börcsök Abigél, Bures Zsófia, Czár Barbara, Csintalan Réka, Dabis Ágnes, Dávid Katinka, Deák Marianna, Faragó Eszter, Faragó Lili, Farkas Éva, Gál Fanny, Kengyeli Diána, Kengyeli Zita, Kapitány Orsolya, Komjáti Anett, Korsós Anikó, Kováts Ágnes, Licsicsányi Anett, Melkvi Csilla, Majoros Rita, Perity Annamária, Gyimesi Alíz, Gyimesi Nóra, Sándor Brigitta, Sándor Henrietta, Szigeti Anna, Somogyi Diána, Szép Dzsenifer, Uhercsák Petra, Stupovszki Anett, Vass Annamária, Vass Lívia, Vass Violetta, Veisz Kata, Vörös Marietta, Vörös Viktória.
Edzők: Faragóné Magyar Edit, Kováts Ágnes

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK