2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Zajlik a felkészülés röplabdázóinknál

Zajlik a felkészülés röplabdázóinknál
Tamás Ferenc  |  2021. 08. 04., 07:35

A Testnevelési Egyetem és a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény közötti együttműködés kalocsai koordinátora a frissen végzett testnevelő tanár Rezák-Szabó Anna, aki mára már azzal is büszkélkedhet, hogy iskolája öt korosztályos csapatával is képviselheti intézményét a röplabda sportág utánpótlás bajnokságaiban.

Mint köztudott, a Kalocsai SE több mint fél évszázados hagyományokkal bíró röplabda szakosztályának megszűnése után a Katolikus Intézmény ambiciózus testnevelő tanára, Rezák-Szabó Anna és a KSE korábbi ikonikus edzője Kováts Ágnes pátyolgatja az intézmény röplabdát választó növendékeit.

A jövőben már öt kategóriában – U10, U12, U13, U15, U19 – neveznek TFSE-Kalocsa néven a szövetség által kiírt utánpótlás-bajnokságba, de csatlakozik majd hozzájuk további edzőként Korsós Anikó is, aki a Kalocsa egyik meghatározó játékosa volt.

A történésekről Rezák-Szabó Anna vezetőedzőt kérdeztük, aki az alábbi gondolatait osztotta meg hírportálunkkal.

Reméljük, hogy a következő szezonban majd nem kísért bennünket a vírusveszély, hiszen már 65(!) igazolt játékossal rendelkezünk, akikkel szeretnénk megismertetni és megszerettetni ezt a csodálatos játékot. Ezért is dolgoznunk itt a vakáció alatt is ebben a nyári felkészítő röplabdás táborunkban, ahol a fizikális felkészítés mellett a speciális röplabdás technika és a játékelemek gyakorlása és beidegződése egyaránt fontos cél. Ebben segít bennünket a Testnevelési Egyetem, hiszen a klub NBI-es csapatának edzője is meglátogatott már bennünket és fontos szakmai segítséget kaptak tőle is a gyerekek, mint a vele érkező játékosaitól is. Ők újabb gyakorlatanyagaikkal, elméleti és a röplabda protokolláris szabályainak ismertetésével is színesítették a felkészítés palettáját, mindeközben a gyerekek kézzel fogható közelségéből ismerhették meg, hogy hova lehet nekik még eljutni nekik ebben a csodálatos sportágban. Ma már mondhatom, hogy hagyományosan meglátogat bennünket a sportág, a magyar röplabdázás egykori sikerkovácsa dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni is, aki szó szerint elvarázsolja játékszeretetével a kis kezdőinket."– fejezte be a táboruk bemutatását Rezák-Szabó Anna tanárnő.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK