2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Zajlik a felkészülés röplabdázóinknál

Zajlik a felkészülés röplabdázóinknál
Tamás Ferenc  |  2021. 08. 04., 07:35

A Testnevelési Egyetem és a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény közötti együttműködés kalocsai koordinátora a frissen végzett testnevelő tanár Rezák-Szabó Anna, aki mára már azzal is büszkélkedhet, hogy iskolája öt korosztályos csapatával is képviselheti intézményét a röplabda sportág utánpótlás bajnokságaiban.

Mint köztudott, a Kalocsai SE több mint fél évszázados hagyományokkal bíró röplabda szakosztályának megszűnése után a Katolikus Intézmény ambiciózus testnevelő tanára, Rezák-Szabó Anna és a KSE korábbi ikonikus edzője Kováts Ágnes pátyolgatja az intézmény röplabdát választó növendékeit.

A jövőben már öt kategóriában – U10, U12, U13, U15, U19 – neveznek TFSE-Kalocsa néven a szövetség által kiírt utánpótlás-bajnokságba, de csatlakozik majd hozzájuk további edzőként Korsós Anikó is, aki a Kalocsa egyik meghatározó játékosa volt.

A történésekről Rezák-Szabó Anna vezetőedzőt kérdeztük, aki az alábbi gondolatait osztotta meg hírportálunkkal.

Reméljük, hogy a következő szezonban majd nem kísért bennünket a vírusveszély, hiszen már 65(!) igazolt játékossal rendelkezünk, akikkel szeretnénk megismertetni és megszerettetni ezt a csodálatos játékot. Ezért is dolgoznunk itt a vakáció alatt is ebben a nyári felkészítő röplabdás táborunkban, ahol a fizikális felkészítés mellett a speciális röplabdás technika és a játékelemek gyakorlása és beidegződése egyaránt fontos cél. Ebben segít bennünket a Testnevelési Egyetem, hiszen a klub NBI-es csapatának edzője is meglátogatott már bennünket és fontos szakmai segítséget kaptak tőle is a gyerekek, mint a vele érkező játékosaitól is. Ők újabb gyakorlatanyagaikkal, elméleti és a röplabda protokolláris szabályainak ismertetésével is színesítették a felkészítés palettáját, mindeközben a gyerekek kézzel fogható közelségéből ismerhették meg, hogy hova lehet nekik még eljutni nekik ebben a csodálatos sportágban. Ma már mondhatom, hogy hagyományosan meglátogat bennünket a sportág, a magyar röplabdázás egykori sikerkovácsa dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni is, aki szó szerint elvarázsolja játékszeretetével a kis kezdőinket."– fejezte be a táboruk bemutatását Rezák-Szabó Anna tanárnő.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 27., 09:35
Az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. szolgáltatásuk minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek 2021.11.02. 8:00-15:00 óra között. Még >>>
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!