2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Játszótéren akasztotta fel magát egy 18 éves solti fiatalember – „Ha nem kapok piát, felakasztom magam!”

Zsiga Ferenc  |  2018. 07. 06., 11:53

Tegnap hajnali három órakor Solt belvárosában, a patak mellett található játszótéren kortársai felakasztva találtak meg egy 18 éves helyi lakost. A fiatalember előtte néhány órával, az Aranykulcs vendéglő személyzetének már ittas állapotban azt mondta: „Ha nem szolgálnak ki, nem kapok piát, felakasztom magam!” A kijelentést senki nem vette komolyan, aztán mégis bekövetkezett a tragédia, életre szóló bánatot okozva a hozzátartozóknak, életre szólóan emlékezetes traumát eredményezve a hajnali beszélgetésre kedvenc találkahelyükre induló fiataloknak.

Mint megtudtuk, a hosszú napok óta a városban tengő-lengő fiatalember nem volt annyira ismert a városban. Az állami gondoskodás kötelékéből februárban kikerülve egy dunavecsei vállalkozónál dolgozott, nála is lakott. Ott valamilyen okból megszűnt a foglalkoztatása, ezért közhasznú munkára jelentkezett Solton.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az önkormányzat, hogy segítsen rajta, foglalkoztatta is volna, de a hatályos szabályozás szerint ahhoz, hogy közhasznú munkát végezhessen, be kellett volna töltenie a 25. életévét.

Az elmondások szerint kicsit öntörvényű fiatalember a szüleivel sem a legjobb kapcsolatot ápolta, a konfliktusok oka nem feltétlenül a generációs különbségekből, problémákból adódott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A végzetes napon is italozott, majd amikor az Aranykulcs vendéglőbe betérve egy idő után, vélhetően ittasságát látva nem szolgálták ki, a személyzetnek és a körülötte állóknak hányavetien odavetette: „Ha nem kapok piát, felakasztom magam!” A kijelentést a jelenlévők közül senki nem vette komolyan, afféle vagdalkozásnak vélték. Helyi források szerint a fiatalember záróra előtti kijelentése és a feltalálása között legalább 2-3 óra telhetett el.

A solti fiatalok körében népszerű patak-parti, bekerítetlen játszótér arról is nevezetes, hogy ott napközben a kicsik játszanak, késő este, hajnalban pedig fiatalok egy-egy csoportja ott, a patak és a szépen gondozott park miatt romantikusnak mondható helyen találkozik, esetenként kora reggelig beszélgetnek.

Egy ilyen három-négy főből álló csoport indult csütörtök hajnalban is a játszótérre, amikor úgy 3 órakor oda érve találtak rá a magát vélhetően az egyik fára önkezével felakasztó fiatalemberre, aki életjeleket nem adott. Azonnal értesítették a rendőrséget. Információnk szerint a vizsgálat a rendkívüli haláleseteknél szokásos közigazgatási eljárás szabályai szerint zajlik.

Az eset óta a kisgyerekek mellett egyelőre a fiatalabb generációk sem látogatják a szépen karbantartott játszóparkot.
bővebben ...

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK