2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Játszótéren akasztotta fel magát egy 18 éves solti fiatalember – „Ha nem kapok piát, felakasztom magam!”

Zsiga Ferenc  |  2018. 07. 06., 11:53

Tegnap hajnali három órakor Solt belvárosában, a patak mellett található játszótéren kortársai felakasztva találtak meg egy 18 éves helyi lakost. A fiatalember előtte néhány órával, az Aranykulcs vendéglő személyzetének már ittas állapotban azt mondta: „Ha nem szolgálnak ki, nem kapok piát, felakasztom magam!” A kijelentést senki nem vette komolyan, aztán mégis bekövetkezett a tragédia, életre szóló bánatot okozva a hozzátartozóknak, életre szólóan emlékezetes traumát eredményezve a hajnali beszélgetésre kedvenc találkahelyükre induló fiataloknak.

Mint megtudtuk, a hosszú napok óta a városban tengő-lengő fiatalember nem volt annyira ismert a városban. Az állami gondoskodás kötelékéből februárban kikerülve egy dunavecsei vállalkozónál dolgozott, nála is lakott. Ott valamilyen okból megszűnt a foglalkoztatása, ezért közhasznú munkára jelentkezett Solton.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az önkormányzat, hogy segítsen rajta, foglalkoztatta is volna, de a hatályos szabályozás szerint ahhoz, hogy közhasznú munkát végezhessen, be kellett volna töltenie a 25. életévét.

Az elmondások szerint kicsit öntörvényű fiatalember a szüleivel sem a legjobb kapcsolatot ápolta, a konfliktusok oka nem feltétlenül a generációs különbségekből, problémákból adódott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A végzetes napon is italozott, majd amikor az Aranykulcs vendéglőbe betérve egy idő után, vélhetően ittasságát látva nem szolgálták ki, a személyzetnek és a körülötte állóknak hányavetien odavetette: „Ha nem kapok piát, felakasztom magam!” A kijelentést a jelenlévők közül senki nem vette komolyan, afféle vagdalkozásnak vélték. Helyi források szerint a fiatalember záróra előtti kijelentése és a feltalálása között legalább 2-3 óra telhetett el.

A solti fiatalok körében népszerű patak-parti, bekerítetlen játszótér arról is nevezetes, hogy ott napközben a kicsik játszanak, késő este, hajnalban pedig fiatalok egy-egy csoportja ott, a patak és a szépen gondozott park miatt romantikusnak mondható helyen találkozik, esetenként kora reggelig beszélgetnek.

Egy ilyen három-négy főből álló csoport indult csütörtök hajnalban is a játszótérre, amikor úgy 3 órakor oda érve találtak rá a magát vélhetően az egyik fára önkezével felakasztó fiatalemberre, aki életjeleket nem adott. Azonnal értesítették a rendőrséget. Információnk szerint a vizsgálat a rendkívüli haláleseteknél szokásos közigazgatási eljárás szabályai szerint zajlik.

Az eset óta a kisgyerekek mellett egyelőre a fiatalabb generációk sem látogatják a szépen karbantartott játszóparkot.
bővebben ...

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés