2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Játszótéren akasztotta fel magát egy 18 éves solti fiatalember – „Ha nem kapok piát, felakasztom magam!”

Zsiga Ferenc  |  2018. 07. 06., 11:53

Tegnap hajnali három órakor Solt belvárosában, a patak mellett található játszótéren kortársai felakasztva találtak meg egy 18 éves helyi lakost. A fiatalember előtte néhány órával, az Aranykulcs vendéglő személyzetének már ittas állapotban azt mondta: „Ha nem szolgálnak ki, nem kapok piát, felakasztom magam!” A kijelentést senki nem vette komolyan, aztán mégis bekövetkezett a tragédia, életre szóló bánatot okozva a hozzátartozóknak, életre szólóan emlékezetes traumát eredményezve a hajnali beszélgetésre kedvenc találkahelyükre induló fiataloknak.

Mint megtudtuk, a hosszú napok óta a városban tengő-lengő fiatalember nem volt annyira ismert a városban. Az állami gondoskodás kötelékéből februárban kikerülve egy dunavecsei vállalkozónál dolgozott, nála is lakott. Ott valamilyen okból megszűnt a foglalkoztatása, ezért közhasznú munkára jelentkezett Solton.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az önkormányzat, hogy segítsen rajta, foglalkoztatta is volna, de a hatályos szabályozás szerint ahhoz, hogy közhasznú munkát végezhessen, be kellett volna töltenie a 25. életévét.

Az elmondások szerint kicsit öntörvényű fiatalember a szüleivel sem a legjobb kapcsolatot ápolta, a konfliktusok oka nem feltétlenül a generációs különbségekből, problémákból adódott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A végzetes napon is italozott, majd amikor az Aranykulcs vendéglőbe betérve egy idő után, vélhetően ittasságát látva nem szolgálták ki, a személyzetnek és a körülötte állóknak hányavetien odavetette: „Ha nem kapok piát, felakasztom magam!” A kijelentést a jelenlévők közül senki nem vette komolyan, afféle vagdalkozásnak vélték. Helyi források szerint a fiatalember záróra előtti kijelentése és a feltalálása között legalább 2-3 óra telhetett el.

A solti fiatalok körében népszerű patak-parti, bekerítetlen játszótér arról is nevezetes, hogy ott napközben a kicsik játszanak, késő este, hajnalban pedig fiatalok egy-egy csoportja ott, a patak és a szépen gondozott park miatt romantikusnak mondható helyen találkozik, esetenként kora reggelig beszélgetnek.

Egy ilyen három-négy főből álló csoport indult csütörtök hajnalban is a játszótérre, amikor úgy 3 órakor oda érve találtak rá a magát vélhetően az egyik fára önkezével felakasztó fiatalemberre, aki életjeleket nem adott. Azonnal értesítették a rendőrséget. Információnk szerint a vizsgálat a rendkívüli haláleseteknél szokásos közigazgatási eljárás szabályai szerint zajlik.

Az eset óta a kisgyerekek mellett egyelőre a fiatalabb generációk sem látogatják a szépen karbantartott játszóparkot.
bővebben ...

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK