2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Eltemették a solti játszótéren öngyilkos 18 éves fiút – Lehangoló köztemetés, azóta üres a játszópark

Zsiga Ferenc  |  2018. 07. 29., 10:48

Családi körülményei és magatartási problémák miatt került még serdülő korában intézetbe az a 18 éves solti fiatalember, aki július 5-én hajnalban a solti játszótéren akasztotta fel magát. A fiatalember földi maradványait hamvasztás után július 27-én, pénteken köztemetés keretében, szűk körben helyezték örök nyugalomra. Mint megtudtuk, a fiú nagykorúvá válva nem kérte az ilyenkor szokásos utógondozást, de a sorsa kezdetben ennek ellenére jól alakult. Az eset óta a kisgyerekek mellett egyelőre a fiatalabb generációk sem látogatják a szépen karbantartott játszóparkot.

Mint emlékezetes, a fiú halála előtt néhány órával, az Aranykulcs vendéglő személyzetének ittas állapotban azt mondta: „Ha nem kapok piát, felakasztom magam!”

A kijelentést a jelenlévők közül senki nem vette komolyan, afféle vagdalkozásnak vélték.
bővebben ...

A kijelentést senki nem vette komolyan, aztán mégis bekövetkezett a tragédia. A szüleivel nem a legjobb kapcsolatot ápoló fiú becsülete vélhetően az italozása és az egészségre káros szerek használata miatt telt ki annál a dunavecsei vállalkozónál, aki munkát, szállást és rendszeres fizetést biztosított számára.

A fiú Dunavecse után Solton jelentkezett közmunkára, még az apja is szólt az érdekében, hogy alkalmazzák, de ennek törvényi akadálya volt, nem töltötte be a 25. életévét.

A fiatalember miután pár napot tengett-lengett a városban, június 5-én, a végzetes napon betért az Aranykulcs vendéglőbe, ahol egy idő után, vélhetően ittasságát látva, nem szolgálták ki. Erre a körülötte állóknak hányavetien azt mondta:

Ha nem kapok piát, felakasztom magam! A kijelentést a jelenlévők közül senki nem vette komolyan, afféle vagdalkozásnak vélték. A fiú holttestét a kijelentést követő pár óra múlva azok a helyi fiatalok találták meg, akik a patak parton lévő játszótérre a hajnali órákban beszélgetni jártak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az eset megrázta a város lakosságát, a történtek óta a gyerekek mellett már a fiatalabb generációk sem látogatják a szépen karbantartott játszóparkot. A városlakók szerint jó időnek el kell telnie, amíg az eset feledésbe merül és a játszótérre visszatérnek a kisgyerekek és a fiatalok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK