2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Eltemették a solti játszótéren öngyilkos 18 éves fiút – Lehangoló köztemetés, azóta üres a játszópark

Zsiga Ferenc  |  2018. 07. 29., 10:48

Családi körülményei és magatartási problémák miatt került még serdülő korában intézetbe az a 18 éves solti fiatalember, aki július 5-én hajnalban a solti játszótéren akasztotta fel magát. A fiatalember földi maradványait hamvasztás után július 27-én, pénteken köztemetés keretében, szűk körben helyezték örök nyugalomra. Mint megtudtuk, a fiú nagykorúvá válva nem kérte az ilyenkor szokásos utógondozást, de a sorsa kezdetben ennek ellenére jól alakult. Az eset óta a kisgyerekek mellett egyelőre a fiatalabb generációk sem látogatják a szépen karbantartott játszóparkot.

Mint emlékezetes, a fiú halála előtt néhány órával, az Aranykulcs vendéglő személyzetének ittas állapotban azt mondta: „Ha nem kapok piát, felakasztom magam!”

A kijelentést a jelenlévők közül senki nem vette komolyan, afféle vagdalkozásnak vélték.
bővebben ...

A kijelentést senki nem vette komolyan, aztán mégis bekövetkezett a tragédia. A szüleivel nem a legjobb kapcsolatot ápoló fiú becsülete vélhetően az italozása és az egészségre káros szerek használata miatt telt ki annál a dunavecsei vállalkozónál, aki munkát, szállást és rendszeres fizetést biztosított számára.

A fiú Dunavecse után Solton jelentkezett közmunkára, még az apja is szólt az érdekében, hogy alkalmazzák, de ennek törvényi akadálya volt, nem töltötte be a 25. életévét.

A fiatalember miután pár napot tengett-lengett a városban, június 5-én, a végzetes napon betért az Aranykulcs vendéglőbe, ahol egy idő után, vélhetően ittasságát látva, nem szolgálták ki. Erre a körülötte állóknak hányavetien azt mondta:

Ha nem kapok piát, felakasztom magam! A kijelentést a jelenlévők közül senki nem vette komolyan, afféle vagdalkozásnak vélték. A fiú holttestét a kijelentést követő pár óra múlva azok a helyi fiatalok találták meg, akik a patak parton lévő játszótérre a hajnali órákban beszélgetni jártak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az eset megrázta a város lakosságát, a történtek óta a gyerekek mellett már a fiatalabb generációk sem látogatják a szépen karbantartott játszóparkot. A városlakók szerint jó időnek el kell telnie, amíg az eset feledésbe merül és a játszótérre visszatérnek a kisgyerekek és a fiatalok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK