2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Eltemették a solti játszótéren öngyilkos 18 éves fiút – Lehangoló köztemetés, azóta üres a játszópark

Zsiga Ferenc  |  2018. 07. 29., 10:48

Családi körülményei és magatartási problémák miatt került még serdülő korában intézetbe az a 18 éves solti fiatalember, aki július 5-én hajnalban a solti játszótéren akasztotta fel magát. A fiatalember földi maradványait hamvasztás után július 27-én, pénteken köztemetés keretében, szűk körben helyezték örök nyugalomra. Mint megtudtuk, a fiú nagykorúvá válva nem kérte az ilyenkor szokásos utógondozást, de a sorsa kezdetben ennek ellenére jól alakult. Az eset óta a kisgyerekek mellett egyelőre a fiatalabb generációk sem látogatják a szépen karbantartott játszóparkot.

Mint emlékezetes, a fiú halála előtt néhány órával, az Aranykulcs vendéglő személyzetének ittas állapotban azt mondta: „Ha nem kapok piát, felakasztom magam!”

A kijelentést a jelenlévők közül senki nem vette komolyan, afféle vagdalkozásnak vélték.
bővebben ...

A kijelentést senki nem vette komolyan, aztán mégis bekövetkezett a tragédia. A szüleivel nem a legjobb kapcsolatot ápoló fiú becsülete vélhetően az italozása és az egészségre káros szerek használata miatt telt ki annál a dunavecsei vállalkozónál, aki munkát, szállást és rendszeres fizetést biztosított számára.

A fiú Dunavecse után Solton jelentkezett közmunkára, még az apja is szólt az érdekében, hogy alkalmazzák, de ennek törvényi akadálya volt, nem töltötte be a 25. életévét.

A fiatalember miután pár napot tengett-lengett a városban, június 5-én, a végzetes napon betért az Aranykulcs vendéglőbe, ahol egy idő után, vélhetően ittasságát látva, nem szolgálták ki. Erre a körülötte állóknak hányavetien azt mondta:

Ha nem kapok piát, felakasztom magam! A kijelentést a jelenlévők közül senki nem vette komolyan, afféle vagdalkozásnak vélték. A fiú holttestét a kijelentést követő pár óra múlva azok a helyi fiatalok találták meg, akik a patak parton lévő játszótérre a hajnali órákban beszélgetni jártak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az eset megrázta a város lakosságát, a történtek óta a gyerekek mellett már a fiatalabb generációk sem látogatják a szépen karbantartott játszóparkot. A városlakók szerint jó időnek el kell telnie, amíg az eset feledésbe merül és a játszótérre visszatérnek a kisgyerekek és a fiatalok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés