2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

SPORTMIX – Az év kalocsai sportsikereiből (2.)

Tamás Ferenc  |  2021. 01. 03., 08:50

Igaz, a koronavírus-járvány és megfékezése érdekében hozott intézkedések kétszer is majdnem térdre kényszerítették a honi sportélet képviselőit, ám Kalocsa sportolóinak legjobbjai a 2020-as évben is remek eredményeket produkáltak a hagyományok jegyében.

A sorozat első részében négy sportág – asztalitenisz, atlétika, birkózás, felnőtt labdarúgás – emlékezetes kalocsai eredményeit méltattuk, amit ezúttal még színesebbé kívánunk tenni a kalocsai evezősök, karatékák és a százszázalékos teljesítményt nyújtó Méhecskék SE Kalocsa ifjúsági focistáinak páratlan eredménysorával.

EVEZÉS:
A Kalocsai SE evezősei – Németh Zoltán edző tanítványai – érmek garmadáját lapátolták össze sportáguk csúcsversenyén, az országos bajnokságon, 2020. nyarán a szegedi Maty-éri Evezőspályán, az utánpótláskorúak népes mezőnyében. A KSE hajói rendre az élbolyban futottak át a célvonalon az egyes futamok során. A számtalan futamgyőzelem és döntőbeli pontszerző helyezések mellett a Kalocsa csapatának talán legrangosabb eredményét a „Női tanuló 14 évesek kormányos négypár” egysége hozta. Az 1500 m-es pályát az előfutamban elért kimagasló győzelmük után egy „A”-döntőbeli magyar bajnoki ezüstéremmel koronáztak meg. A Markó Diána, Kapitány Klarissza Kármen, Kovács Anett, Németh Hanna (kormányos: Szilágyi Szabolcs) összetételű hajóegységünk ezzel beírta nevét Kalocsa város evezősportájának legszebb oldalaira.KARATE:
A Kalocsai SE Ciglédi úti dozsójának karatékái, Shihan Szűcs Zsolt mester tanítványai a hagyományaikhoz hűen ismét gazdag eredménysorral dicsekedhetnek a 2020. évi versenyévaduk befejezése után. A számos kiemelkedő sikerükből mi ezúttal Jáksó Márkó bajnoki aranyait méltatnánk. Márkó még márciusban megnyerte a kyokushin karatékák legrangosabb utánpótlás versenyét a Diákolimpiát, amelyet Szentes városában rendeztek. Szűcs Zsolt tanítványa a gyermek korcsoport középsúlyú mezőnyében nem talált legyőzőre, mely sikerével gyarapította a Ciglédi úti karatékáink veretes eredménysorát. Október elején aztán a fővárosban is brillírozott a kalocsai fiú, hiszen a 2020. évi Utánpótlás Magyar Bajnokság budapesti viadalán is magyar bajnoki címet szerzett a gyermek korcsoport középsúlyú mezőnyében küzdelemben, amellyel a kalocsai dozsó egyik élversenyzőjévé lépett elő.LABDARÚGÁS:
A szorgos „Méhek” minden pontot begyűjtöttek, hiszen kilenc lejátszott mérkőzésükből kilencszer is nyerni tudtak „Miszter Százszázalék”, azaz Gyuricza János edző tanítványai.
A hibátlan Méhecskék SE Kalocsa, azaz a KFC ifjúsági csapataként közismert együttes az átszervezett új bajnoki évadban a Bács megyei ifjúsági labdarúgó-bajnokság U19-Közép csoportjába nyert besorolást, ahol szinte mindent vittek a mieink.

1. Méhecskék SE Kalocsa        9       9       –      –       47–9            27 p.

Ők lőtték a legtöbb gólt (47), ami 5, 2-es gólátlagot jelentett meccsenként. Megosztva a Kiskőrössel kapták a legkevesebbet (9 gól).

A csapat gólgyárosa, Markó Renátó lett a csoport őszi gólkirálya (19 találattal). A csapat mindössze 1 piros lapot kapott az őszi szezon során (Vinkó Benjamin), azt is az ősz utolsó összecsapásán a Dusnok ellen, ráadásul a 93. percben.
Csapattagok voltak: Markó Renátó, Szőgyi Kevin, Sebők Ferenc, Fekete Johnny, Orovicz Márk, Borsos Martin, Tóth Patrik, Virágh Milán, Kovács Máté, Török Márk, Varga Alex, Falus Levente, Virizlai József, Mikes Adrián, Jakab József, Romsics Péter, Práger Ádám, Varga Loránd, Vass Zoltán, Kovács Márk, Vinkó Benjamin, Okvátovity Dominik, Taba Balázs, Leták Zsolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK