2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

SPORTMIX – Az év kalocsai sportsikereiből (2.)

Tamás Ferenc  |  2021. 01. 03., 08:50

Igaz, a koronavírus-járvány és megfékezése érdekében hozott intézkedések kétszer is majdnem térdre kényszerítették a honi sportélet képviselőit, ám Kalocsa sportolóinak legjobbjai a 2020-as évben is remek eredményeket produkáltak a hagyományok jegyében.

A sorozat első részében négy sportág – asztalitenisz, atlétika, birkózás, felnőtt labdarúgás – emlékezetes kalocsai eredményeit méltattuk, amit ezúttal még színesebbé kívánunk tenni a kalocsai evezősök, karatékák és a százszázalékos teljesítményt nyújtó Méhecskék SE Kalocsa ifjúsági focistáinak páratlan eredménysorával.

EVEZÉS:
A Kalocsai SE evezősei – Németh Zoltán edző tanítványai – érmek garmadáját lapátolták össze sportáguk csúcsversenyén, az országos bajnokságon, 2020. nyarán a szegedi Maty-éri Evezőspályán, az utánpótláskorúak népes mezőnyében. A KSE hajói rendre az élbolyban futottak át a célvonalon az egyes futamok során. A számtalan futamgyőzelem és döntőbeli pontszerző helyezések mellett a Kalocsa csapatának talán legrangosabb eredményét a „Női tanuló 14 évesek kormányos négypár” egysége hozta. Az 1500 m-es pályát az előfutamban elért kimagasló győzelmük után egy „A”-döntőbeli magyar bajnoki ezüstéremmel koronáztak meg. A Markó Diána, Kapitány Klarissza Kármen, Kovács Anett, Németh Hanna (kormányos: Szilágyi Szabolcs) összetételű hajóegységünk ezzel beírta nevét Kalocsa város evezősportájának legszebb oldalaira.KARATE:
A Kalocsai SE Ciglédi úti dozsójának karatékái, Shihan Szűcs Zsolt mester tanítványai a hagyományaikhoz hűen ismét gazdag eredménysorral dicsekedhetnek a 2020. évi versenyévaduk befejezése után. A számos kiemelkedő sikerükből mi ezúttal Jáksó Márkó bajnoki aranyait méltatnánk. Márkó még márciusban megnyerte a kyokushin karatékák legrangosabb utánpótlás versenyét a Diákolimpiát, amelyet Szentes városában rendeztek. Szűcs Zsolt tanítványa a gyermek korcsoport középsúlyú mezőnyében nem talált legyőzőre, mely sikerével gyarapította a Ciglédi úti karatékáink veretes eredménysorát. Október elején aztán a fővárosban is brillírozott a kalocsai fiú, hiszen a 2020. évi Utánpótlás Magyar Bajnokság budapesti viadalán is magyar bajnoki címet szerzett a gyermek korcsoport középsúlyú mezőnyében küzdelemben, amellyel a kalocsai dozsó egyik élversenyzőjévé lépett elő.LABDARÚGÁS:
A szorgos „Méhek” minden pontot begyűjtöttek, hiszen kilenc lejátszott mérkőzésükből kilencszer is nyerni tudtak „Miszter Százszázalék”, azaz Gyuricza János edző tanítványai.
A hibátlan Méhecskék SE Kalocsa, azaz a KFC ifjúsági csapataként közismert együttes az átszervezett új bajnoki évadban a Bács megyei ifjúsági labdarúgó-bajnokság U19-Közép csoportjába nyert besorolást, ahol szinte mindent vittek a mieink.

1. Méhecskék SE Kalocsa        9       9       –      –       47–9            27 p.

Ők lőtték a legtöbb gólt (47), ami 5, 2-es gólátlagot jelentett meccsenként. Megosztva a Kiskőrössel kapták a legkevesebbet (9 gól).

A csapat gólgyárosa, Markó Renátó lett a csoport őszi gólkirálya (19 találattal). A csapat mindössze 1 piros lapot kapott az őszi szezon során (Vinkó Benjamin), azt is az ősz utolsó összecsapásán a Dusnok ellen, ráadásul a 93. percben.
Csapattagok voltak: Markó Renátó, Szőgyi Kevin, Sebők Ferenc, Fekete Johnny, Orovicz Márk, Borsos Martin, Tóth Patrik, Virágh Milán, Kovács Máté, Török Márk, Varga Alex, Falus Levente, Virizlai József, Mikes Adrián, Jakab József, Romsics Péter, Práger Ádám, Varga Loránd, Vass Zoltán, Kovács Márk, Vinkó Benjamin, Okvátovity Dominik, Taba Balázs, Leták Zsolt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>