2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Pásti Mihály nyerte az évadnyitó viadalt

Tamás Ferenc  |  2024. 06. 09., 17:17

Június elsején, szombaton a tervek szerint férfi páros és vegyes páros mérkőzésekre került volna sor, ám az égiek közbeszóltak. Ugyanis trópusi erejű eső és felhőszakadás szabdalta a pályákat, így a versenynap elnapolásra került. Másnap viszont elsősorban Bóta Zoltán áldozatos és szakszerű munkájának köszönhetően a játéktér alkalmassá vált a teniszezésre, hiszen dr. Bóta kiváló munkát végzett. Már kora reggeltől „simogatta” a játékteret. Közben Apserján István már készítette az ebédet a résztvevőknek, a finom csülkös bablevest. Így már minden akadály elhárult és az évadnyitó verseny 9 óra után elkezdődhetett.

A férfi egyéni küzdelmekre 14 fő nevezett, akiket két ötös és egy négyes csoportba sorolták. A csoportokon belül körmérkőzést rendeztek. Az ötös csoportokból 3-3 fő, míg a négyesből a két legjobb jutott a nyolc közé.
Itt aztán Iván Flóri – Tóth Rolival meccselt az elődöntőbe jutásért, amelyet 6-1-es eredménnyel Flóri abszolvált. Még ezen az ágon Dömötör Gábor, a korábbi kalocsai éllovas, Skultéti Csabával találkozott, akit meglepetésre 6-3-ra győzött le.

A másik ágon a később győztes Pásti, Kálóczi Tibivel meccselt és hozta a számára kötelező papírformát (6-1).

A korábbi győztes dr. Marsovszky László – Kasi Robival mérkőzött, akit 6-0-ra győzött le.

A legjobb négy között Iván – Dömötör találkozót rendeztek, amelyet Iván Flórián nyert meg nagy csatában 6-5-re. A döntőbe kerülésért aztán a két ősi ellenfél, Pásti és dr. Marsovszky meccselt egymással, ahol a labdabiztos „szemészt”, Pástinak sikerült kibillenteni megszokott játékából, és 6-3-as jutott a döntőbe, ahol a korábbi elődöntő győztes, Iván Flórián várt rá.

A fináléban aztán a nagyobb rutin, a teniszmúlt diadalmaskodott, mivel Pásti kivezetett alapütései és röpte játéka megzavarta az egyre jobb formát mutató Ivánt. A döntő 6-2-es végeredménye akár túlzónak is mondható, hiszen ennél jóval szorosabbnak tűnt a végeredmény.


Ezzel, mint a korábbi években annyiszor, Pásti emelhette magasba a kupát és maradt továbbra is a kalocsai tenisz trónján.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK