2018. 03. 20. kedd
Klaudia
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Afrika nagyvadjai, a Big Five Szakmárról Budapestre költözött – 25 év alatt először állítottak ki ilyen trófeakollekciót

Zsiga Ferenc  |  2018. 02. 16., 19:32

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban idén 25. alkalommal rendezték meg a Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítást (FeHoVa), de a negyedszázad alatt egyszer sem állítottak ki Big Five-ot, azaz olyan öt afrikai nagyvadat, (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd), amelyek elejtése egyetlen vadászhoz, örömünkre a Budapestről Szakmáron letelepedett Tóth Kálmán nagyvendéglőshöz, vadászhoz köthető. A külföldről érkező kiállítókkal együtt tízezreket vonzó rendezvény szinte valamennyi résztvevője megcsodálta, mi több, sokáig időzött és fotókat készített Tóth Kálmánnak a Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesületével (SCI) közös 210. számú pavilonjánál. Aki még rászánja magát, az a három napos kiállítás utolsó napján, február 18-án, vasárnap estig még láthatja a világon is ritkaságszámba menő „nagy ötöst”, elvegyülhet a profi és hobby vadászok, horgászok, természetszeretők kavalkádjában, élvezheti a szebbnél szebb, izgalmasabbnál izgalmasabb vadász, horgász, kulturális és turisztikai élmények egész sorát kínáló programokat.

A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak nagyszabású találkozójának másnapján, pénteken délelőtt éppen akkor érkeztünk a Vásárközpontba, amikor a nagyszínpadon Lipp Adriennek, az SCI alelnökének, egykori Miss World Hungary 2014-nek, kitűnő hölgyvadásznak, lovasvadásznak a könyvbemutatója tartott.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A híres amerikai bestseller író, J. Alain Smith a családjával Úrkúton, a természet közelében élő asszonyról formálta meg egyik regényének főszereplőjét. A könyvből Veszélyes kaland címmel film készült, amelyben Adrienn játssza a főszerepet. A tengeren túl nagy sikert aratott alkotásért egymillió dollárt, mintegy 285 millió forintot kapott, amelyet jótékony célra, rászoruló gyermekek részére ajánlottak fel férjével. A filmet Magyarországon is bemutatják, ám hogy mikor és melyik csatornán, azt egyelőre nem lehet tudni.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mindez azonban csak egy mellékszál volt a könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésen. A többségében vadász hallgatóság, közte számos vadászhölgy szinte itta a szavakat, amikor Adrienn színes előadói stílusának köszönhetően csaknem vele együtt vadászott farkasra az orosz–mongol–kínai határ közelében, mínusz 41 fokban. Öt nap telt el, mígnem a Szibériában ritkaságszámba menő – annyira, hogy nincs is – hölgyvadász terítékre hozott egy példányt az arrafelé jelentősen túlszaporodott farkasokból. Lipp Adrienn minden egyes megszólalása azt igazolta, hogy a vadászatot olyan élménynek tekinti, amely a növény- és állatvilág szeretetről, a vadállomány gondozásáról szól és a természetet szolgálja.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Kalocsaiként jó volt részt venni az idei FeHoVa-n, hiszen a Szakmár-Ludaszállási Kápolna felújításával, a 10 éven át töretlenül megtartott vadászati évadnyitó ünnepségekkel hírnevet szerzett Tóth Kálmán nevével és a vadászdicsőséget hozott Big Five–val a négy fő program, például az „Álmaim vadászháza – bemutató Széchenyi Zsigmond jó barátjának, Windisch-Grätz hercegnek a Világon egyedülálló trófeagyűjteményéből” - között találkoztunk.

Mint Tóth Kálmán portálunknak elmondta: a komoly értéket képviselő Big-Five biztonságos Budapestre, majd visszaszállítása, a kiállító hely berendezése nagy odafigyelést és körültekintést igényelt.

A pavilont meglátogató magas rangú vendégek között számos kalocsai és környékbeli vadásszal is találkoztunk. A kiállatás vendégeinek kitűnő vendéglátásáról ezúttal is az ugyancsak Szakmáron letelepedett Blaskó János Venesz-díjas mesterszakács gondoskodott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-19 10:10:38
Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók 2018. március 19-én kérhetik utoljára a szja-bevallás tervezet postázását levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, telefonon, valamint az ügyfélszolgálatokon – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.