2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 411 Ft   : 430 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Jubiláló fogathajtó versenyt tartottak Szakmáron – A huszonöt fogat második fordulóját elmosta az eső

2019. 05. 06., 14:40

Május 4-én rendezték meg Szakmáron, a Kárász utca végén a X. Szabó János Fogathajtó Emlékversenyt. Az akadályhajtás a délután lezúduló eső miatt a tervezett kettő helyett egy fordulós volt, azon a három kategóriában összesen huszonöt fogat indult. A programhoz kísérőrendezvények is társultak, így a gyerekek számára ugrálóvár, szalmavár, vízigömb és fajátékok szolgáltattak remek időtöltési lehetőséget.

András Gábor szakmári polgármestertől a helyszínen a rendezvény hagyományairól megtudtuk: a verseny története az évezred első évtizedének derekán, Szabó János fiainak szervezésében indult. Sajnos ők néhány év elmúltával már nem tudták vállalni a lebonyolítással járó anyagi terheket, így a verseny megrendezése egy időre szünetelt. A jelenlegi önkormányzat azonban annak felelevenítéséről határozott, így öt éve újra, immár önkormányzati rendezvényként, rendszerint májusban meg is tartják a programot.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Szabó Ferenc versenyigazgatóként is közreműködött a rendezvényen
Forrás: KALOhírek

A mostani verseny 14 C-kategóriás- és 7 pónifogattal rajtolt el szombat délelőtt, további 4 fogat nevezett a D (szabadidős) kategóriába. Amint azt András Gábor az alábbi videóban munkatársunknak elmondta, mivel a délután kettőkor lezúduló eső miatt a versenyt félbeszakították, az első fordulóban nyújtott teljesítmények alapján hirdettek eredményt.

Hozzátette azt is, hogy míg az időjárás közbe nem szólt, a kettes fogatok látványos versenyének izgalmai mellé a helyszínen a nézőket töltött káposztával, illetve birkapörkölttel vendégelték meg, a gyerekeket pedig többféle játéklehetőség is várta.

A rendezvény műsorvezetője, az Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület titkára, Kurdics Mihály arról beszélt portálunknak, hogy az emlékverseny népszerűségét és vonzerejét mi sem mutatja jobban, minthogy a Dél-alföldi csapatok mellett ezúttal is érkeztek versenyzők a Dunántúlról, például Mezőszilasról, Sárbogárdról, Zombáról is.

Eredmények: 

C2 kategóriában az első helyet Dörögdi István, a Mezőszilasi LSE fogathajtója szerezte meg, második Viszus Szabolcs, a Fülöpházi Lovas Egyesület, harmadik pedig Felső László, a Hercegszántói LE versenyzője lett. 

Póni kategóriában Karai Attila végzett az élen [A Karai név vélhető eredetéhez adalékok ITT! – A szerk.], második Végi Gábor, harmadik Karai Antal lett. Ebben a mezőnyben indult Szabó János fia, Szabó Ferenc, valamint unokája, az ifjú Norbert is. 

Szabadidős kategóriában Tövisháti Ferenc győzött, őt követte Sipos Kata és Vargyas Mihály

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 28., 20:23
Vállalkozásként üzletelt kábítószerrel – kristállyal – egy kalocsai család, amibe még a legfiatalabb családtagot, egy 13 éves lányt is bevontak. Az anyagra a bátyjai is rákaptak. A nyomozás során lőszer is előkerült. Még >>>
2022. 09. 28., 08:30
Feloldja a tűzgyújtási tilalmat a hatóság szerdától Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is, ezzel Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás. Még >>>
2022. 09. 28., 07:24
Ezekben a napokban a posta a kalocsai háztartásokba is kézbesíti a KSH, a borítékon „HIVATALOS ÉRTESÍTÉS” feliratú levelét. Még >>>
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés