2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

TOP pluszos pályázatokból épül-szépül Szakmár – Hamarosan kezdődik a felsőereki belterületi út korszerűsítése

Zsiga Ferenc  |  2023. 03. 01., 08:44

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy a kalocsai járásba az ünnepélyesen kihirdetett TOP plusz pályázatok keretében összesen közel 870 millió forint érkezett. Ebből András Gábor, Szakmár község polgármestere 50 millió forintról írta alá a támogatási szerződést. A településvezetővel a most elnyert forrás felhasználásáról, a folyamatban lévő pályázatokról beszélgettünk.

„A Megyeházán 60 Bács-Kiskun vármegyei település polgármestere írt alá támogatási szerződést 8,2 milliárd forint értékben, a TOP Plusz program keretében február 13-án. Örömmel mentem, hiszen az előzetes értesítés szerint a már tavaly elnyert, már a megvalósítás stádiumában lévő TOP Pluszos pályázataink mellé most újabb 50 millió forint érkezik a felsőereki út rekonstrukciójára, amelyre már kész kiviteli tervekkel rendelkezünk. Aki kevésbé jártas a Szakmárhoz tartozó egykori, önálló névvel rendelkező szállások elnevezésében, földrajzi elhelyezkedésében, azoknak elmondom: Szakmár közigazgatási területéhez tartozik Felsőerek, Alsóerek, Öregtény, Gombolyag és Kistény. Ezeken a szállásokon összesen 150-180 ember lakik életvitelszerűen, ezért Szakmár, mint anyatelepülés időről időre az ő komfortérzetükön is próbál javítani. Egy ilyen projekt most a Felsőereken belüli út felújítása, mintegy 600 méter hosszban, ami magába foglalja az árkok és a padkák rendezését is. A kivitelezési munkálatok várhatóan április-május hónapban kezdődnek, beruházás a pénzügyi zárással együtt év végéig befejeződik" – mondta a polgármester.


Forrás: KALOhírek


Hozzátette:

„A TOP-os pályázatok folytatása a TOP Plusz, amely a községben is sikeres, hiszen a megyei önkormányzatnál lévő forrásból jelenleg folyamatban van a községháza energetikai korszerűsítése, ami a külső szigetelési, födémszigetelési munkálatokat, egyes helyeken nyílászárócseréket, napelemek, hűtő-fűtő klímák telepítését, egy mozgáskorlátozott mosdó kialakítását, a térkövezés elvégzését foglalja magába. Legalább ennyire fontos az óvoda folyamatban lévő felújítása, amire tavaly 44 millió forintot nyertünk. Itt napelemek, hűtő-fűtő klímák telepítése, lapostető - szigetelés, a vizesblokkok felújítása, belső festési munkálatok elvégzése, és két bejárati ajtó cseréje valósul meg. A munkálatok folyamatban vannak, a projektet augusztus 30-án zárjuk.


Forrás: KALOhírek


Az óvoda korszerűsítése azért is fontos, mert 54 óvodásuk van, őket öt óvodapedagógus, 3 dajka látja el, az adminisztrációt egy asszisztens végzi. A gyerekek étkeztetését a községi központi konyha biztosítja, amely ezen felül az iskolára főz, a szociális étkeztetést, az időskorúak ellátását végzi, de külső vendégek étkezésére is van lehetőség. Összesen 250-270 főre főznek, mondhatni közmegelégedésre."
– zárta a tájékoztatást András Gábor, Szakmár község polgármestere.


Forrás: KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK