2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

ELMARAD a Cinka Panna Cigány Színház március 25-i előadása

Helyszín: Kalocsai Színház
Dátum: 2022. március 25., péntek 18:00
ELMARAD a Cinka Panna Cigány Színház március 25-i előadása

A hétvégén a roma kultúra fellegvárává válik Kalocsa. A Cigány Szív Egyesület és Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata két közös pályázati programja is szombaton éri el csúcspontját, egymást erősítve: A Chirikji tehetségkutató programsorozat pénteki döntőjén kiválogatott produkciók gálán mutatkoznak majd be, színesítve az „Őseink útján” cigány kulturális és hagyományőrző program kínálatát, amelyen emellett koncertek, bemutatók is szerepelnek. Sőt, most első alkalommal a cigány ételek főzőversenye is megrendezésre kerül. A roma tehetség és kultúra nagy ünnepnapjának előestéjén a kalocsai színházban tartja Az én babám egy fekete nő című darabjának bemutatóját a Cinka Panna Cigány Színház.

FRISSÍTÉS: Ma, az előadás napján érkezett hírünk szerint az előadást baleset miatt a Cinka Panna Cigány Színház bemutatóját későbbi időpontban tűzi műsorára a kalocsai színház. Az új időpontról tájékoztatjuk olvasóinkat!A roma tehetségek seregszemléjéről már olvashattak portálunkon, a Kalocsán, Solton és Kiskőrösön tartott válogató versenyek kapcsán, a szombati programokról pedig külön cikkben írunk még, a „Chirikji” tehetségkutatóval kapcsolatban pedig a gáláról tudósítunk majd, az előzmények összefoglalójával.
E cikkünkben az Őseink útján programsorozat keretében tartandó színházi előadást népszerűsítjük, amely március 25-én, pénteken este hat órakor kezdődik majd.

Az egyfelvonásos, zenés darab Josephine Baker néger művésznő első budapesti látogatásának történetét mutatja be. Az előadóművész 1928-ban járt Budapesten, amikor a színháztörténelemben példátlan módon a műsorát be kellett mutatnia a belügyminiszter előtt, hogy az eldöntse, hogy a néger művész műsora nem erkölcstelen-e. A párbeszédekből és a dalokból Josephine Baker gyermekkora, színésznővé válása, a budapesti szereplés bonyodalmai, és Baker mélységes hite is elénk tárul.


Talán legszebben akkor, amikor elmeséli találkozását Karinthy Frigyessel, aki azt kérdezte tőle: Milyennek képzeled Istent? Fehérnek vagy feketének?
Erre Baker azt válaszolta: Istennek nincsen bőre! Isten láthatatlan. Isten maga a tisztaság – írja ízelítőként a darab szinopszisa, amely így zárul:

Josephine személyiségével, minden mozdulatával, szívével is kimondja azt a mondatot, amely mindannyiunk életén könnyíthetne, emberi kapcsolatainkat javíthatná: Én elhatároztam, hogy nem tanulom meg a gyűlöletet, szeretni fogok, szeretni, ha belegebedek is!” AZ ELŐADÁS INGYENES!


Az én babám egy fekete nő
– A Cinka Panna Cigány Színház premiere a kalocsai színházban –
2022. március 25., péntek 18 óra, időtartam: 60-70 perc

Szereplők:
Josephine Baker
Jónás Judit, Domján Edit-díjas és Nemzetiségekért-díjas; Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész
Pepito Abatino menedzserMatoricz József színművész
Bárzongorista: Kóródi Péter zongoraművész
Rendezte: Léner András

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK