2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

ELMARAD a Cinka Panna Cigány Színház március 25-i előadása

Helyszín: Kalocsai Színház
Dátum: 2022. március 25., péntek 18:00
ELMARAD a Cinka Panna Cigány Színház március 25-i előadása

A hétvégén a roma kultúra fellegvárává válik Kalocsa. A Cigány Szív Egyesület és Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata két közös pályázati programja is szombaton éri el csúcspontját, egymást erősítve: A Chirikji tehetségkutató programsorozat pénteki döntőjén kiválogatott produkciók gálán mutatkoznak majd be, színesítve az „Őseink útján” cigány kulturális és hagyományőrző program kínálatát, amelyen emellett koncertek, bemutatók is szerepelnek. Sőt, most első alkalommal a cigány ételek főzőversenye is megrendezésre kerül. A roma tehetség és kultúra nagy ünnepnapjának előestéjén a kalocsai színházban tartja Az én babám egy fekete nő című darabjának bemutatóját a Cinka Panna Cigány Színház.

FRISSÍTÉS: Ma, az előadás napján érkezett hírünk szerint az előadást baleset miatt a Cinka Panna Cigány Színház bemutatóját későbbi időpontban tűzi műsorára a kalocsai színház. Az új időpontról tájékoztatjuk olvasóinkat!A roma tehetségek seregszemléjéről már olvashattak portálunkon, a Kalocsán, Solton és Kiskőrösön tartott válogató versenyek kapcsán, a szombati programokról pedig külön cikkben írunk még, a „Chirikji” tehetségkutatóval kapcsolatban pedig a gáláról tudósítunk majd, az előzmények összefoglalójával.
E cikkünkben az Őseink útján programsorozat keretében tartandó színházi előadást népszerűsítjük, amely március 25-én, pénteken este hat órakor kezdődik majd.

Az egyfelvonásos, zenés darab Josephine Baker néger művésznő első budapesti látogatásának történetét mutatja be. Az előadóművész 1928-ban járt Budapesten, amikor a színháztörténelemben példátlan módon a műsorát be kellett mutatnia a belügyminiszter előtt, hogy az eldöntse, hogy a néger művész műsora nem erkölcstelen-e. A párbeszédekből és a dalokból Josephine Baker gyermekkora, színésznővé válása, a budapesti szereplés bonyodalmai, és Baker mélységes hite is elénk tárul.


Talán legszebben akkor, amikor elmeséli találkozását Karinthy Frigyessel, aki azt kérdezte tőle: Milyennek képzeled Istent? Fehérnek vagy feketének?
Erre Baker azt válaszolta: Istennek nincsen bőre! Isten láthatatlan. Isten maga a tisztaság – írja ízelítőként a darab szinopszisa, amely így zárul:

Josephine személyiségével, minden mozdulatával, szívével is kimondja azt a mondatot, amely mindannyiunk életén könnyíthetne, emberi kapcsolatainkat javíthatná: Én elhatároztam, hogy nem tanulom meg a gyűlöletet, szeretni fogok, szeretni, ha belegebedek is!” AZ ELŐADÁS INGYENES!


Az én babám egy fekete nő
– A Cinka Panna Cigány Színház premiere a kalocsai színházban –
2022. március 25., péntek 18 óra, időtartam: 60-70 perc

Szereplők:
Josephine Baker
Jónás Judit, Domján Edit-díjas és Nemzetiségekért-díjas; Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész
Pepito Abatino menedzserMatoricz József színművész
Bárzongorista: Kóródi Péter zongoraművész
Rendezte: Léner András

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK