2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Zsikó Zoltán: az egyik legfontosabb célunk, hogy a színházi élet újrainduljon

Zsikó Zoltán: az egyik legfontosabb célunk, hogy a színházi élet újrainduljon
Kiss Dániel  |  2023. 04. 08., 08:45

A koronavírus-járvány sokat elvett kulturális életünk megéléséből, amelynek talán legékesebb példája a színház volt minden városban – mutatott rá a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a városi nagy rendezvényeket bemutató sajtótájékoztatón.

– Most már azt gondoljuk, hogy kellő magabiztossággal hozzáfoghatunk ahhoz, hogy újraszervezzük Kalocsa város színházi életét – fogalmazott Zsikó Zoltán a sajtótájékoztatón, amelyet dr. Filvig Géza polgármesterrel közösen tartottak hétfőn.

Az ügyvezető igazgató kiemelte: a következő időszakban nagyon fontos szempont az innovációs központ életében, hogy szeretnék visszaállítani Kalocsán a színházi évadokat, így a következő időszakban, 2+1 színházi előadással készülnek.

Április 28-án Péterfy-Novák Éva Egyasszony című monodrámája lesz látható a színházteremben, május ötödikén pedig a Boeing, Boeing! – Leszállás Párizsban előadást tekinthetik meg a színházkedvelők – utóbbira sajnos rövid idő alatt minden jegy elkelt, a monodrámára viszont még válthatók jegyek. A harmadik előadásra az Ünnepi Könyvhéten kerül sor júniusban, amikor is a Don Quijote-szindrómát mutatják be, a Déryné Program keretein belül.

Mint megtudtuk, a programok összeállítását különböző egyeztetések és találkozások előzik meg, hiszen a cél, hogy olyan előadásokat hozzanak a városba, amelyeket a kalocsaiak szeretnének megnézni, az ügyvezető igazgató példaként említette a Boeing, Boeing! – Leszállás Párizsban című előadást, amely társadalmi igény hatására hívtak meg.

Az egyik legfontosabb célunk a szabadtéri nagy rendezvények mellett, hogy a színházi élet is újrainduljon, és úgy gondolom, hogy ez a három előadás egy szép indítása lesz ennek a törekvésnek” – mondta el Zsikó Zoltán.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK