2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Életmorzsák” – Mihó Izabella csütörtökön a könyvtárban mutatja be új kötetét

Helyszín: Tomori Pál Könyvtár, Előadóterem
Dátum: 2020. január 16., csütörtök 17:00
„Életmorzsák” – Mihó Izabella csütörtökön a könyvtárban mutatja be új kötetét

A lírai és prózai műveket egyaránt alkotó írónő ezúttal egy öt novellát csokorba fűző kötettel – egyben első önálló kötetével – ajándékozta meg az olvasókat. Az öt elbeszélés esendő, hétköznapi emberek történeteit meséli el.

Mihó Izabella prózai műveket és verseket egyaránt ír. Már diák korában az irodalom felé fordult, belső késztetése mellett irodalomtanárainak bátorítására – amint az kiderült a még a volt SZTK épületében működő Tomori Pál Könyvtár „Alkotók köre” című rendezvénysorozatának egy 2012. februári alkalmakor tett bemutatkozásából kiderült.
Akkor kérésünkre így írt magáról, életútjáról olvasóinknak Mihó Izabella:

1980-ban születtem Baján, úgy tűnik, szerencsés csillagzat alatt. Az általános iskolát Érsekcsanádon végeztem, majd a bajai Türr István Közgazdasági és Postaforgalmi Szakközépiskolában folytattam. Szerencsére mindkét helyen nagyszerű tanárok vezettek be az irodalom szépségeibe, Pastrovics Antalné és Grófné Sándorfi Anikó. A szívemnek két csücske van, az írás és a rádiózás. Tíz évig műsorvezetőként dolgoztam a Korona Rádióban, amely nagyon fontos és értékes állomás az életemben.” – nyilatkozott a most újra a Tomori Pál Könyvtárban, de immár annak főutcai épületében bemutatásra kerülő kötet szerzője, aki nem született Kalocsai. Városunkba kerülésének történetét és térségünkben maradásának okait is megosztotta velünk

Buzás Norbert közreműködésével 2000-ben kerültem Kalocsára, csoporttársak voltunk a főiskolán, és ő ajánlotta, hogy érdemes lenne megpróbálkoznom a műsorvezetéssel. Nagyon megszerettem Kalocsát és térségét, hangulatos, barátságos és vendégmarasztaló, itt találtam meg az otthonom. Jelenleg Foktőn élek, húsz hónapos kisfiam a bizonyíték arra, hogy nem hiába” – írta akkor Mihó Izabella. De

ENNEK IMMÁR IDESTOVA NYOLC ÉVE, TEHÁT SOK VÍZ LEFOLYT AZ ÓTA A DUNÁN, ÍGY A MOSTANI KÖNYVBEMUTATÓ SORÁN VALÓSZÍNŰLEG AZT IS MEGTUDHATJUK, HOGY HOGYAN ALAKULT, MI VÁLTOZOTT AZ ÍRÓ-KÖLTŐ ÉLETE ÉS PÁLYÁJA AZ ELTELT KÖZEL EGY ÉVTIZEDBEN.

Egy dolog azonban valószínűleg maradt, amiről így írt annak idején Mihó Izabella:

Szeretem a vidék nyugalmát, a Duna közelségét, hogy reggelente madárdal és békák hada ébreszt, akiket szerencsére már nem kell csókolgatnom a csodáért.” Az irodalommal való kapcsolatát így jellemezte az írónő:

Az írás már gyermekkorom óta része az életemnek, leginkább novellákat és verseket alkotok. Több alkalommal megjelentem egy dusnoki irodalmi folyóiratban, az Alko-Társban, illetve folytatásos történetekkel a BónuszPress-ben. 2009-ben Adél hazatérése című novellámat beválogatták a Garbo Kiadó Ígéretek című antológiájába, amely megtalálható Kalocsán, a könyvtárban. A terveim között szerepel egy önálló novelláskötet.

– JÓLLEHET, ÉPP ENNEK A NOVELLÁSKÖTETNEK A BEMUTATÓJÁRA VÁRJÁK AZ OLVASÓT A SZERVEZŐK

  • január 16-án, csütörtökön
  • 17.00-kor
  • a kalocsai Tomori Pál Könyvtár (Szent István király út 2-4.)
  • előadótermébeHa tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK