2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Városi szavalóversennyel kezdődött nemzeti ünnepünk

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 03. 16., 16:05

Március 15-én a színházban rendezték meg az idei városi szavalóversenyt, amelyen ezúttal is az intézmények helyben megtartott versenyeiről továbbjutott tanulók egy kötelező verset és egy szabadon választott költeményt adtak elő. A kategóriánkénti első helyezettek a városi megemlékezésen is elszavalták a verseket.

A Városi Színházban Reiterné Fekete Magdolna a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola intézményvezetője köszöntötte az öt kategóriába sorolt szavaló diákokat, valamint a megjelent pedagógusokat és a verseny iránt érdeklőket.

Az 1-2. osztályos szavalók a szabadon választott költemények mellett Papp Róbert Pilleszárnyú március című versét adták elő. A kisdiákok felkészültségét Szombati Edina (Fényi Gyula), Ács Adrienn (Katolikus), Nyutaliné Szabó Kitti (Nebuló), és Körmöczi Péterné (Eperföldi) tanárnők értékelték.
Első helyezett Szabó Diána (Eperföldi), második Bálint Rebeka (Kertvárosi), harmadik pedig Pajsán László (Katolikus) lett.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A 3-4. osztályosoknak kötelezőként Petőfi Sándor Négy nap dörgött az ágyú… című versét kellett legjobb tudásuk szerint előadniuk, amit a Feketéné Tóth Tímea (Fényi Gyula), Mihóné Ferencz Mónika (Katolikus), Bónáné Kovács Erzsébet (Nebuló) és Palásti Nóra (Eperföldi) tanárnők alkotta zsűri díjazott.
A mezőny legjobbjának Rideg Árpád (Kertvárosi) bizonyult, Fekete Gréta (Kertvárosi) végzett a második, Varga Violett (Katolikus) a harmadik, Győrffy Anna (Katolikus) a negyedik helyen.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az 5-6. osztályosoknál Szabó Áron Timoteus (Belvárosi) első, Elamin Hanna (Eperföldi) második, és Frankhauzer Lili (Katolikus) harmadik helyezést ért el, Varga Kinga (Fényi Gyula), Szabóné Dudás Anikó (Katolikus), Horváthné Raffai Pálma (Nebuló) és Szvétek Klára (Eperföldi) pedagógusok értékelése után. A tanulók kötelező verse Petőfi A vén zászlótartó című költeménye volt.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A 7-8. osztályosok Borbély Mária (Fényi Gyula), Maros-Miklós Ágnes (Katolikus), Szakács Erzsébet (Nebuló) és Romsics Éva (Eperföldi) pedagógusok előtt szavalták el Kányádi Sándor Nyergestető című költeményét és a szabadon választott verseket.
Első helyen Greksa Karina (Belvárosi) végzett, második Mészáros Loretta (Eperföldi), harmadik Kardos Krisztofer (Gyermekotthon) negyedik helyezett pedig Horváth Márkó (Gyermekotthon) lett.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A középiskolás szavalóktól Arany János Rendületlenül című versét és a szabadon választott műveket Tamás Dóra (Kossuth Zsuzsanna), Szigeti Andrea (Dózsa György) és Torgyik Tamás (Szent István) pedagógusok hallgatták meg, akik Szabó Mirjam (Szent István) előadását ítélték legjobbnak.
Második helyen Decsák Anna (Dózsa György), harmadik helyen Csordás Daniella (Dózsa György) végzett.


Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés