2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Városi szavalóversennyel kezdődött nemzeti ünnepünk

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 03. 16., 16:05

Március 15-én a színházban rendezték meg az idei városi szavalóversenyt, amelyen ezúttal is az intézmények helyben megtartott versenyeiről továbbjutott tanulók egy kötelező verset és egy szabadon választott költeményt adtak elő. A kategóriánkénti első helyezettek a városi megemlékezésen is elszavalták a verseket.

A Városi Színházban Reiterné Fekete Magdolna a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola intézményvezetője köszöntötte az öt kategóriába sorolt szavaló diákokat, valamint a megjelent pedagógusokat és a verseny iránt érdeklőket.

Az 1-2. osztályos szavalók a szabadon választott költemények mellett Papp Róbert Pilleszárnyú március című versét adták elő. A kisdiákok felkészültségét Szombati Edina (Fényi Gyula), Ács Adrienn (Katolikus), Nyutaliné Szabó Kitti (Nebuló), és Körmöczi Péterné (Eperföldi) tanárnők értékelték.
Első helyezett Szabó Diána (Eperföldi), második Bálint Rebeka (Kertvárosi), harmadik pedig Pajsán László (Katolikus) lett.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A 3-4. osztályosoknak kötelezőként Petőfi Sándor Négy nap dörgött az ágyú… című versét kellett legjobb tudásuk szerint előadniuk, amit a Feketéné Tóth Tímea (Fényi Gyula), Mihóné Ferencz Mónika (Katolikus), Bónáné Kovács Erzsébet (Nebuló) és Palásti Nóra (Eperföldi) tanárnők alkotta zsűri díjazott.
A mezőny legjobbjának Rideg Árpád (Kertvárosi) bizonyult, Fekete Gréta (Kertvárosi) végzett a második, Varga Violett (Katolikus) a harmadik, Győrffy Anna (Katolikus) a negyedik helyen.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az 5-6. osztályosoknál Szabó Áron Timoteus (Belvárosi) első, Elamin Hanna (Eperföldi) második, és Frankhauzer Lili (Katolikus) harmadik helyezést ért el, Varga Kinga (Fényi Gyula), Szabóné Dudás Anikó (Katolikus), Horváthné Raffai Pálma (Nebuló) és Szvétek Klára (Eperföldi) pedagógusok értékelése után. A tanulók kötelező verse Petőfi A vén zászlótartó című költeménye volt.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A 7-8. osztályosok Borbély Mária (Fényi Gyula), Maros-Miklós Ágnes (Katolikus), Szakács Erzsébet (Nebuló) és Romsics Éva (Eperföldi) pedagógusok előtt szavalták el Kányádi Sándor Nyergestető című költeményét és a szabadon választott verseket.
Első helyen Greksa Karina (Belvárosi) végzett, második Mészáros Loretta (Eperföldi), harmadik Kardos Krisztofer (Gyermekotthon) negyedik helyezett pedig Horváth Márkó (Gyermekotthon) lett.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A középiskolás szavalóktól Arany János Rendületlenül című versét és a szabadon választott műveket Tamás Dóra (Kossuth Zsuzsanna), Szigeti Andrea (Dózsa György) és Torgyik Tamás (Szent István) pedagógusok hallgatták meg, akik Szabó Mirjam (Szent István) előadását ítélték legjobbnak.
Második helyen Decsák Anna (Dózsa György), harmadik helyen Csordás Daniella (Dózsa György) végzett.


Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK