2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Rendkívüli hír! Uszódnál Dunába fulladhatott egy helybéli férfi – Csak a ruháit, a kölcsön kért biciklit, a bevásárlószatyrot találták meg a parton

Rendkívüli hír! Uszódnál Dunába fulladhatott egy helybéli férfi – Csak a ruháit, a kölcsön kért biciklit, a bevásárlószatyrot találták meg a parton
Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 19., 20:55

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Paksi Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai cikkünk megjelenésének idején is keresik azt az uszódi, hatvanas éveiben járó férfit, aki vélhetően augusztus 18-án, csütörtökön a késő délutáni órákban Uszódnál, a volt hajókikötő környékén a Dunába fulladhatott.

Az úszni tudó férfi a rekkenő melegben, mintegy 39 fokos külső hőmérséklet mellett az uszódi Duna-szakasz legveszélyesebb részén, a volt hajókikötő közelében vetkőzött le, és ruháit a parton hagyva, fürdőzés céljából mehetett a vízbe.

Az előzményekhez hozzá tartozik, hogy információnk szerint a hatvanas éveiben járó, helybéli férfi eltűnése előtt a helyi boltban vásárolt, és az eladótól kérte kölcsön a kerékpárját, hogy a kánikulában egy kis fürdőzésre azzal guruljon le a közeli Duna-partra.

Miután a férfi az üzlet zárásakor még mindig nem jelentkezett a kerékpárral, utána mentek a Duna-partra, hogy a biciklit visszakérjék. Ekkor tapasztalták, hogy a férfi ruhái, a kerékpár, és a boltban vásároltak egy szatyorban ott vannak a parton, de a férfi a többszöri hangos hívó szóra nem jelentkezik, ráadásul sem a Duna közeli és távolabbi partján, sem a vízben nem látható.

Ekkor a keresésére indulók már gyanút fogtak, és miután a további keresés, telefonálás nem vezetett eredményre, a paksi vízirendészeti rendőrőrsöt értesítették a férfi eltűnéséről.

Mint emlékezetes, a Duna ezen szakasza évekkel ezelőtt már majdnem szedett egy áldozatot, akkor a sodrás egy úszni nem tudó fiatal fiút ragadott magával, aki csak a vakszerencsének, kitartásának és a megmentésére indulók lélekjelenlétének köszönheti, hogy életben maradt. Erről bővebben itt olvashatnak!

Az eltűnt után mind a rendőrség, mind a hozzátartozói és ismerősei jelenleg is kutatnak. Amint bővebb információhoz jutunk, azt megosztjuk olvasóinkkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK