2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Csak az engedélyekre vár a horgásztó – Átadták a záportározót a leendő üzemeltetőnek

Illés György Cinó  |  2016. 12. 03., 08:56

Már beadta a vállalkozó az engedélykérelmeket a Miskei úti záportározó horgásztóként való hasznosítására, így a hatóságok gyorsaságán múlik csak, hogy mikor röppenhetnek az első csalik az ígéretek szerint remek horgászzsákmányt ígérő vízbe – derült ki a csütörtök délután két órakor a víztározó tó mellett tartott sajtótájékoztatón, amelyen dr. Bálint József jelképesen átadta a tavat Kárász László Csaba vállalkozónak. A polgármester – testületi felhatalmazással – tegnapelőtt írt alá tízéves futamidejű szerződést a tavat bérlő vállalkozóval, aki pályázati úton nyert jogosultságot a tó hasznosítására.

A helyszíni tájékoztatón dr. Bálint József polgármester összefoglalta a szerződés megkötéséhez vezető folyamatot, amelynek részleteiről – köztük a hasznosításra irányuló pályázat kiírásáról, a testületi határozathozatalról, a horgászati hasznosításhoz szükséges olajfogó műtárgy létesítéséről – mi is beszámoltunk már.
Az utóbbinak a kivitelezése múlt hét elején kezdődött, és ezen a héten várhatóan lezárul, illetve lezárult.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A továbbiakban a polgármester jelképesen, egy kézfogással adta át a tavat a hasznosításra vállalkozó, a városnak a következő tíz évben bérleti díjat fizető Kárász László Csabának, a hasznosításhoz, a tervezett fejlesztésekhez sok sikert kívánva.

Ezt követően a vállalkozó a terveiről, illetve a tó életében most következő, mérföldköve jelentő eseményekről szólt, bár az elbírálás alatt álló engedélykérelmek miatt továbbra is igen visszafogottan.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Elmondta: a telepítéshez szükséges halakat már megvásárolta, azok megfelelően tárolva várják, hogy a tóba kerülhessenek. Az engedélykérelmeket a bérleti szerződést követően benyújtotta a megfelelő hatóságokhoz. Ezek átfutási idejét kell kivárni, ami szerencsés esetben két hét is lehet, de el is húzódhat.
Így a vállalkozó konkrét kérdésre sem volt hajlandó arról nyilatkozni, hogy mikortól horgászhatunk a tavon, csupán annyit mondott, hogy ő szeretné a tavat minél hamarabb a horgásztársadalom rendelkezésére bocsátani, így, ha rajta állna, már a karácsonyi halászléhez valót is ott foghatnánk meg.

Az engedélyek pontos tartalmának ismerete híján ugyanígy elzárkózott attól is, hogy nyilatkozzon a tervezett egyéb – turisztikai, szabadidős, vendéglátó – szolgáltatásokról, vagy további beruházásokról, mondván erről csak a hatósági engedélyek birtokában beszélhet.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Egyelőre az sem tisztázódott, hogy milyen feltételekkel lehet majd igénybe venni a horgásztó szolgáltatásait, például szükséges lesz-e az állami horgászjegy a tó használatához, amint ugyancsak az engedélyek függvénye, hogy milyen halfajokat telepíthetnek ide – tudtuk meg. Ám Kárász László Csaba annyit azért elárult, hogy igyekezett fölmérni a horgászok igényeit, beleértve különleges halfajokra irányuló keresletet is, és azt lehetőségek határai közt minden tekintetben figyelembe veszi.

Emellett ígéretet tett arra is, hogy ha a tó használatba vétele felé újabb előrelépés történik, akkor ugyanúgy, mint most, értesíteni fogja a sajtót.
Izgatottan várjuk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK