2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Rendkívüli önkormányzati támogatásra és „atompénzre” pályázunk – Összesen legföljebb 175 millió érkezhet

Illés György Cinó  |  2016. 09. 09., 11:31

A legutóbbi, kedd délután tartott testületi ülésen rendkívüli támogatás („ÖNHIKI”) elnyerésére irányuló, valamint a Központi Nukleáris Alapból működésre és épület-felújításra szolgáló források megszerzését célzó pályázatok beadásáról határozott Kalocsa Város Önkormányzata. Az előbbi rendszerben megcélzott összeg még pontosan nem ismert, de százmilliós nagyságrendű, míg az utóbbi keretből közel 25 milliós támogatást próbál elnyerni Kalocsa.

A központi költségvetéshez rendkívüli önkormányzati támogatás jogcímén igényelhető forrásra pályázik Kalocsa. Az erre szolgáló keretet a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter közösen, az önkormányzatok működőképességének megőrzésének céljára hirdette meg – derült ki az önkormányzat keddi ülésére készült írásos előterjesztésből.

A rendkívüli támogatás igénylésére elsősorban azért van szükség, mert a költségvetésben ingatlanértékesítésből tervezett bevételeket nem sikerült teljesíteni. A költségvetés egyensúlyának megteremtéséhez szükséges összeg pontos értéke még nem ismert, annak meghatározása folyamatban van, de a végső összeg legföljebb 150 millió forint lehet az előterjesztő polgármester szerint.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A pontos összeg meghatározását akadályozza, hogy az Öveges-program keretében a Szent István Gimnáziumban megvalósult pályázati beruházás kapcsán ötvenmilliós fizetési kötelezettség merült föl, de a város ezt vitatja. A jogorvoslati lehetőségek ugyan kimerültek a polgármester által elmondottak szerint, de van remény arra, hogy az állam az önkormányzat felé méltányosságból ellentételezi a kérdéses összeget.

A rendkívüli önkormányzati támogatás elnyerésére irányuló pályázat beadásának határideje szeptember 30-a, de Bálint József elmondása szerint a mai napon, szeptember 9-én már beadja városunk a pályázatát.

A Központi Nukleáris Alapból is igényeltünk támogatást. Ezt évente kétszer, az első és a második félévre külön-külön igényelheti városunk, akárcsak a térség más települései. Kalocsa a második félévre mintegy 24,5 millióra, ebből 15 millió működési és 9,5 millió felhalmozási célú forrásra pályázik.
Utóbbit a Miskei úti záportározóhoz egy olajfogó műtárgy beépítésére, illetve az értelmi fogyatékosok Malom utca 3. szám alatti napközi otthonának tetőcseréjére és más fejlesztésekre fordítaná a város.

A testület mindkét előterjesztésben foglalt határozati javaslatnak 12 igen szavazattal adott zöld utat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 1 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (1 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Ágika
2016-09-11 20:38:35
Mi ebben a rendkívüli? Minden évben szüksége van bólintjóskának és csapatának 150-200 millióra, hogy ne döljön be a költségvetés.

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK