2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Elfogadta a képviselő-testület a KIKK 2023. évi beszámolóját – A Kft. 4,2 millió forint adózott eredménnyel zárta az évet

Elfogadta a képviselő-testület a KIKK 2023. évi beszámolóját – A Kft. 4,2 millió forint adózott eredménnyel zárta az évet
Illés György Cinó  |  2024. 02. 26., 16:42

A kalocsai önkormányzati testület február 15-i ülésén tűzte napirendre a 100%-os önkormányzati tulajdonban álló Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. (KIKK) 2023. évi beszámolóját. Az ülésen több képviselő beteget jelentett, így dr. Bagó Zoltán, dr. Vincze András, Király Róbert és Szabó Balázs sem volt jelen, ami a határozatképességet nem befolyásolta. Az előterjesztést egy ellenszavazattal - elfogadta a testület.

Amint az a Zsikó Zoltán ügyvezető által jegyzett beszámolóból kiviláglik: a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. a 2023. évi mérlegbeszámolója szerint - 2022-höz hasonlóan nyereséggel – 4,2 millió forint adózott eredménnyel zárta.

Az igazgató köszönetet mondott munkatársainak az egész éves kiváló szakmai munkáért, hiszen 2023-ban több mint 100 kulturális eseményt valósítottak meg saját szervezésben, színes és gazdag programkínálatot biztosítva ezzel a kalocsaiaknak, és több mint 30.000 látogatót láttak vendégül a különböző rendezvényeken. A méltán híres Kalocsai Paprikafesztivál az ország legnívósabb fesztiváljai között is megállja a helyét, Kalocsa hírnevét öregbítve – állapítja meg az igazgató, aki ugyanakkor a testületi ülésen elmondott szóbeli kiegészítés során sajnálkozását fejezte ki, hogy több ellenzéki képviselő is távol maradt, ugyanis a KIKK indulása óta azt tapasztalja, hogy a közösségi médiában folyamatosan támadás alatt áll a cég, annak alapítása óta.

Azt érzem, hogy egy kicsit félretájékoztatják a lakosságot, és nem megfelelőképpen tálalnak bizonyos információkat a különböző ellenzéki politikai szereplők.”Ugyanezt a közösségi médiás oldalán így kommentálta:

Önkormányzati választásra készül az ország, ilyenkor természetes, hogy a politikai élet szereplői magasabb fokozatra kapcsolnak. Őszintén remélem, hogy minden politikai szereplő megőrzi a méltóságát és tisztességesen lobbizik maga és a jelöltjei mellett a kampány során. A magam részéről továbbra is az értékteremtésben, a városfejlesztésben és a munkában leszek partner.”A napirendi pont tárgyalásának bevezetőjében dr. Filvig Géza polgármester rámutatott: városunkban ez a Kft. látja el a közművelődési tevékenységet, a közművelődési alapszolgáltatásokat, a nyilvános könyvtári feladatokat, üzemeltetik közösségi színtereinket.
Elmondta:

A FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG TÁRGYALTA A BESZÁMOLÓT, ÉS ELFOGADÁSRA JAVASOLJA.

Könyvvizsgálati jelentés is készült, ebből a következőt idézte:

Véleményem szerint a mellékelt egyszerűsített éves beszámoló megbízható és valós képet ad a társaság 2023. december 31-én fennálló vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint az ezen időponttal végződő üzleti évre vonatkozó jövedelmi helyzetéről, a Magyarországon hatályos számviteli törvénnyelt összhangban van.”Hozzátette:

A KFT. ADÓZOTT EREDMÉNYE 4 MILLIÓ 213 EZER FORINT

Zsikó Zoltán az előterjesztett beszámolót szóban is kiegészítette.
Elmondta:

A 2023-as év kulturális és közművelődési szempontból kiemelkedő és sikeres esztendő volt – mondta szóbeli kiegészítésében az ügyvezető. Úgy vélte, nagyon gazdag programkínálat volt a városban. Noha sokszor olvassa a közösségi médiában, hogy a színházi élet megszűnt Kalocsán, ezzel szemben az elmúlt évben öt színházi előadást tartottak, emellett több koncertet is szerveztek a színházteremben.

Az ügyvezető emlékeztetett, hogy a Kft. közreműködött a Kék Madár Fesztivál, a Sárkányhajó Kupa és a VII. Motoros Vezetéstechnikai és Családi Nap megszervezésében, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete őszi találkozóját pedig Caramel koncertjével koronázták meg.

A Kft. a teremhasználatokban segített a civil szervezeteknek a különböző rendezvényeik, kiállításaik megszervezésében, a kisbuszukat pedig több mint 30-szor vették igénybe.

Emlékeztetett arra is, hogy a polgármester közbenjárására 40 millió Ft + ÁFA támogatás érkezett a városba, főleg a Paprikafesztivál megvalósítására, de abból ötmillió forintot a 2024. évi Pünkösdi Népművészeti Fesztivál lebonyolítására is fordíthatnak majd.

Számunkra az a legfontosabb, hogy Kalocsa város kulturális élete, közművelődési élete, könyvtári élete, turisztikai élete és a város is fejlődjön, és kihasználja a hamarosan megépülő, Kalocsát és Paksot összekötő Duna-híd és a Paks 2 beruházás adta lehetőségeket.”– szögezte le Zsikó Zoltán.

Kérdés nem volt, és egyéni hozzászólásra is csak Simon Zoltán alpolgármester jelentkezett, aki úgy vélte, tartalmas és sokoldalú beszámoló van az asztalon. Az alpolgármester méltatta a Kft. által tavaly elvégzett munkát, mind mennyiségi, mind minőségi szempontból, és kiemelte a programok sokoldalúságát, valamint azt, hogy minden korosztályt megszólítottak rendezvényeikkel.
Fontosnak tartotta továbbá a Kft. jó társadalmi beágyazottságát és széles kapcsolatrendszerét, hiszen a város más intézményeivel és az oktatási intézményekkel is kiváló a kapcsolatuk.

Végül ő is idézett egy mondatot a könyvvizsgálói jelentésből:

A 2023. évi egyszerűsített éves beszámoló egésze nem tartalmazott hibás állítást.”Több hozzászólás nem volt, így miután Tihanyi Tiborné a jogi és ügyrendi bizottság, Körmendy Szabolcs a pénzügyi bizottság, Kákonyi István pedig a gazdaság- és turizmus-fejlesztési bizottság támogató álláspontját ismertette, a beszámolót hét igen szavazattal és egy nem szavazattal elfogadta a testület.

A következő napirendi pont a Kft. ez évi üzleti tervének megvitatása volt. Erről itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK