2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Elfogadták a KIKK üzleti tervét – Nagykoncerttel fejelik meg a majálist

Illés György Cinó  |  2024. 02. 26., 09:02

Ebben az évben összesen 187,4 millió forint önkormányzati finanszírozási igény mutatkozik a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. (KIKK) által végzett kötelező és önként vállalt önkormányzati feladatok ellátására. A Kft. üzleti tervét a város ez évi költségvetésének elfogadását követően, a február 15-ei testületi ülésen tárgyalta a kalocsai grémium.

Ugyanazon a testületi ülésen fogadta el a testület a Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. üzleti tervét, valamint a KIKK tavalyi évről szóló beszámolóját is, amint arról már írtunk.

A KIKK üzleti terve szerint

  • a Kft. által ellátott könyvtári és közművelődési alapfeladatokra 112,2 millió,
  • a városi kulturális, hagyományőrző, sport, szabadidős és egyéb rendezvényeire, a Színház működtetésére és egyebekre 75,2 millió forintot irányoz elő.
  • Pályázatok lebonyolításához nem mutat forrásigényt.


MINDÖSSZESEN 187,4 MILLIÓ FORINT FORRÁST IRÁNYOZ ELŐ A PÉNZÜGYI TERVEZET.

Az annak elfogadását napirendre tűző testületi ülésen az előterjesztő polgármester elmondta: a tervezett programok hasonlóak mint a ’23-as évben, így idén is gazdag programkínálatra számíthat Kalocsa.
A továbbiakban Zsikó Zoltán ügyvezető egészítette ki az írásban beterjesztett dokumentumot.

Az elhangzottakból és az írott anyagból kiderül: az összeg kalkulálásakor a 2023. évi költségeiket vették alapul, amelyet növeltek a minimálbér, garantált bérminimum emelkedésével. Ez társaság esetében 8 fő munkavállalót érint.

Az előző évihez képest várható változás, hogy Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából, a 'Kalocsai Euro Paprikás' című, 2004. évi eseményt fölidézve a majálist egy nagyszabású gasztronómiai programmal és egy zárókoncerttel toldják meg, Magyarország egyik legnépszerűbb előadójának meghívásával.

A szakmai beszámoló javaslatot tesz arra, hogy fontolja meg a város, hogy a nagyobb kiemelt rendezvényeinknél a nem kalocsai lakosoktól valamilyen módon hozzájárulást szedjen, hozzájárulva a nagy fellépőkkel járó magas szervezési költségekhez, ugyanis számos észrevételt kaptak, épp az ellenzéki oldalról, hogy miért jönnek ide a szekszárdiak vagy akár a paksiak vagy a dunaföldváriak „ingyen szórakozni”.

A 24-es esztendőt hagyományteremtő szándékkal újév köszöntő gálával kezdték, és a folytatásban is szinte minden hétvégén a kultúráé és hagyományőrzésé lesz a főszerep – fejtette ki az ügyvezető.

A városi programok közül dr. Filvig Géza polgármester a Paprikafesztivált emelte ki, amelyről elmondta: annak költségeihez még egy 35 millió forintos bevétel várható, amelyet egy újabb támogatásból a KIKK-nek, illetve személyesen neki kell majd „összeszednie”.

Mivel kérdést egy képviselő sem tett föl, és egyéni hozzászólásra sem jelentkezett senki, így miután Tihanyi Tiborné a jogi és ügyrendi bizottság, Körmendy Szabolcs a pénzügyi bizottság, Kákonyi István pedig a gazdaság- és turizmus-fejlesztési bizottság támogató álláspontját ismertette, a beszámolót hét igen szavazattal egy tartózkodás mellett a képviselő-testület elfogadta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK