2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Elfogadták a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. üzleti tervét

Elfogadták a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. üzleti tervét
Illés György Cinó  |  2024. 02. 23., 07:41

A Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. üzleti terve – benne a 100%-os önkormányzati tulajdonú Kft. ez évi finanszírozási igényével – a február 15-ei képviselő-testületi ülésen került napirendre. Az ülésen több képviselő beteget jelentett, így dr. Bagó Zoltán, dr. Vincze András, Király Róbert és Szabó Balázs sem volt jelen, ami a határozatképességet nem befolyásolta.

A napirend bevezetőjében dr. Filvig Géza polgármester kitért az uszoda finanszírozásának kérdésére, amelyet március 1-jével terveznek újranyitni. A polgármester elmondta: az uszoda rezsiköltsége az energiaárak drasztikus emelkedése miatt annak ellenére nőtt az energiaválság előtti 72 milliós költséghez képest több mint duplájára, hogy az év első két hónapjában takarékossági okokból zárva tartották.

A Kft. általános támogatása a legnagyobb tétel, ez foglalja magában a közterület-fenntartási és ingatlankezelési feladatokat, és az önkormányzattól átvállalt egyéb feladatok forrásigényét.

A Kalocsa TV-vel kapcsolatban elmondta: ott egy jelentős technikai fejlesztés valósult meg a tavalyi évben, idén pedig a közösségi médiában terveznek intenzívebb megjelenést.

Az ügyvezető kérdésre válaszolva elmondta, finisben van az a 118 milliós eszközbeszerzés, amelynek nyomán három új gépjárművel bővül a Kft. eszközparkja, köztük egy platós teherautóval, amely egyebek mellett a jelenleg épp járműhiány miatt gondot jelentő zöldhulladék-begyűjtés munkálatait segítheti.
A járművek Ridegné Kara Beáta ügyvezető reményei szerint heteken belül megérkezhetnek.

A képviselők kérdéseket nem tettek föl, és egyéni hozzászólásra sem jelentkezett senki.
Kákonyi István szerint a gazdaság és turizmusfejlesztési bizottság tárgyalta, és támogatta az előterjesztést, és az általa vezetett bizottság nevében megköszönte az ügyvezetőnek a bizottsággal való szoros együttműködést.
A jogi és ügyrendi bizottság támogató álláspontját annak elnöke távollétében Tihanyi Tiborné ismertette, Körmendy Szabolcs pedig a pénzügyi bizottság nevében nyilatkozott hasonlóképpen.

A hét igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadott határozati javaslat szerint 834.637 forint önkormányzati finanszírozási igény mutatkozik, amelyaz alábbiak szerint oszlik meg a társaság négy tevékenységi köre közt:

 • Uszoda üzemeltetésével kapcsolatos működési célú támogatás
  167.579 forint,
 • A Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. támogatása és számlás finanszírozása (általános, ebből ingatlanüzemeltetési átalánydíjként számlás finanszírozás: 203,9 millió)
  625.274 forint,
 • Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető közfoglalkoztatási tevékenységének támogatása
  235.000 forint,
 • Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. támogatása Kalocsa TV működtetése feladat ellátására
  41.549 forint.
Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK