2024. 02. 28. szerda
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Csoda a kecskeméti uszodában – A kalocsai úszók véghezvitték a lehetetlent

Illés György Cinó  |  2024. 01. 12., 15:06

Tavaly decemberben már ötödször került sor a Kecskeméti Cikluszáró Úszóversenyre, az év utolsó nagyszabású versenyére, ahol jelvényes minősítést, szintidőket, egyéni csúcsokat úszhatnak a gyerekek. A Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület Busa Attila, Petróczki Dániel, Tompai Gábor és Tóth Ernák pallérozta versenyzői minden elképzelést és edzői reményt felülmúlva, a kisebb edzésszám miatt nehezített körülmények közt álltak helyt, a háromnapos verseny minden napján számos versenyszámban úszhattak döntőt, és hosszú szünet után többen újra kvalifikáltak a következő OB-re.

A nehézségek dacára sem veszítettek lelkesedésükből úszóink, motivációik talán még erősebbek, mint eddig valaha. Ezt bizonyítja, hogy a 3 napos verseny minden napján több kalocsai is döntőt úszhatott, számos versenyszámban szólították rajthoz a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület versenyzőit.

Posztobányi Valér mellúszásban minden távon remekelt, hiszen 50, 100 és 200 méteren is döntőzhetett. Az 50-es időeredmény még edzőit is meglepte. 50 és 100 méteren olyan magabiztossággal és technikai fölénnyel nyert, ami hosszú távon igen kiemelkedő eredményeket vetít előre. 200 méteren a második helyet sikerült megszereznie.

VALÉR EBBEN AZ ÉVBEN IS MEGSZEREZTE AZ ARANYJELVÉNYT, A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG KIEMELKEDŐ MINŐSÍTÉSÉT.

Rendkívül koncentráltan és remek technikával versenyzett Gyöngyösi Enikő, aki minden versenyszámában kiharcolta magának a döntőt. Első nap 100 méter gyorsúszásban sikerült ezüstjelvényes időt úsznia. Ez az eredmény nem lepte meg az edzőket, ám a másnap 50 méter gyorson megúszott országos szintidő annál inkább.

ENIKŐ EZZEL KVALIFIKÁLTA MAGÁT A JÖVŐ ÉVI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGRA.

A döntőben pedig a 100 pillangón is sikerült olyan eredményt elérnie, amire nem számítottak, hiszen bronzjelvényes idejével a dobogó harmadik fokára állhatott.
A lendületéből ezután sem veszített, vasárnap 50 méter pillangón óriási egyéni csúccsal jutott a döntőbe, ahol tovább javítva az időeredményén a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Csernaparof Lili nevét is hallhattuk a legjobbak között. Lili óriási küzdőszellemről tett tanúbizonyságot, amikor a döntőben

EZÜSTJELVÉNYES MINŐSÍTÉST SZERZETT 200 MÉTER MELLÚSZÁSBAN.

Matos Bence szintén meglepte az edzőit. 50 méter gyorson döntőzhetett, ám amit ott mutatott szintén elismerésre méltó.

ÚJ EGYÉNI CSÚCSÁVAL Ő IS OTT LEHET JÖVŐRE AZ ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON.

Mádi Száva mindhárom nap csodálatos technikával, gyönyörű úszással vette fel a versenyt az idősebbek között. Pillangóúszása kimagasló. A szombati döntőn hihetetlen egyéni teljesítménnyel,

FANTASZTIKUS REKORDDAL BRONZJELVÉNYES LETT.

50 méteren szintén javítani tudott, és a döntőben a rangos negyedik helyet szerezte meg.

Ranga Eszter hátúszáson remekelt.

50, 100 ÉS 200 MÉTEREN IS HARMADIK LETT.

Flick Noémi szintén szárnyalt a hétvégén, egyéni csúcsok, döntő futamok és óriási elszántság jellemezte.
Istella Kristóf az idősebbek mezőnyében 50 méter háton, 50 méter pillangón és 100 méter háton is döntőbe jutott, ahol tovább javított időeredményén.
Magyar Botond, Matos Máté és Lakatos Tamás is megállták a helyüket a mezőnyben. Látszik a versenyrutin és a küzdeni akarás.
Maros Dávid és Bolvári Vivien versenyét sajnos egy kis betegség árnyékolta be, de mindketten erőn felül teljesítettek.


A csapat nagyon büszke volt legfiatalabb versenyzőire, Junger Balázsra és Istella Ákosra, akik a pénteki napon döntöttek egyéni csúcsokat. Ákos ráadásul 3 évvel idősebbekkel versenyzett, de ez egy percig sem zavarta. Hallani fogjuk még a nevét a későbbiekben.

Vitathatatlanul elismerés jár minden versenyzőnek azért, hogy viszik Kalocsa hírnevét, hogy a legnagyobbak között is megállják a helyüket, hogy soha nem adják fel, küzdenek és hihetetlen eredményeket mutatnak fel.
Ebben elévülhetetlenek edzőik, Busa Attila, Petróczki Dániel, Tompai Gábor és Tóth Ernák érdemei, akik felkészítik a gyerekeket, bíztatják, motiválják őket, és köszönet jár a szülőknek is, hogy támogatják a csapatot a végsőkig.

A SIKEREKHEZ KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA AZZAL JÁRULT HOZZÁ, HOGY LEHETŐVÉ TETTE A GYEREKEK UTAZTATÁSÁT, MEGTEREMTVE EZZEL A VERSENYZÉS LEHETŐSÉGÉT.

Idén az egyesület folytatja a munkát, olyan év elé néznek, amilyen már nagyon régen volt, hiszen

2024-BEN A KISEBBEK IS OTT LEHETNEK AZ ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON, ÉS NAGYON SOK VERSENYZŐBEN VAN MÉG KIMAGASLÓ EREDMÉNY.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-23 07:56:00
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>
2024. 02. 27., 15:57
A Kalocsai Szent Kereszt Kórházba járóbeteg szakellátásra érkező betegeknek minden esetben regisztrációra van szükségük a főbejáratnál található betegfelvételi pultnál. Itt történik az előjegyzések kiadása is! Még >>>
2024. 02. 27., 10:28
Mindenkit maga mögé utasított a Renault. Még >>>
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK