2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Lakatos Bence országos listavezető

Tamás Ferenc  |  2016. 05. 20., 15:01

Lakatos Bence a Kalocsai Úszó Egyesület élversenyzője az Eperföldi Általános Iskola negyedik osztályos tanulója május hetedikétől már az 50 méteres fiú gyorsúszás tizenegyéves korosztályának ranglistavezetője a honi mezőnyben.

Május 7-én, szombaton a fővárosi „Tüske Arénában” rendezte meg a szövetség a „Jövő Bajnokai” nagyszabású utánpótlás rendezvénysorozat fináléját, ahol az ország hét régiójának válogatottjai mérhették össze tudásukat a létesítmény impozáns uszodájának medencéjében.

A mamutmezőnyben a Dél-Alföldi Régió válogatottjának színeiben rajtkőre állt a 2005-ös születésűek mezőnyében a kalocsai Lakatos Bence is, aki

az 50 méteres fiú gyorsúszás versenyszámában nem talált legyőzőre.

Bence 29,53 mp alatt egyéni csúccsal repesztette le a távot, amely egyben korosztálya legjobb eredménye is, amellyel nagy fölénnyel utasította maga mögé a versenyszám indulóit, az országos elit legjobbjait.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A Kalocsai Úszó Egyesület üdvöskéje – Busa Attila, Tompai Gábor és Petróczki Dániel edzők tanítványa – ezzel a diákolimpiai és országos bajnoki sikerei után újabb nagyszerű eredményt ért el, ráadásul olyan látványos előnnyel nyerte a döntőt, amelyre már felfigyeltek országos berkekben is.

Ha a kalocsai fiú fejlődése töretlen marad, akkor

minden esélye megvan arra, hogy a korosztályos legjobbak között számításba vegyék a nemzetközi viadalokon,

így Kalocsának úszás sportágban is lehet majd válogatottja, amely az egyesületnél végzett szakmai munka nívóját is hitelesíti.

Bence korábbi szép eredményeit már városunkban is honorálták kitüntető címekkel, hiszen

többször volt már sportága legjobbja, de Kalocsa legjobb utánpótláskorú fiú versenyzője is.

Mi mást is kívánhatnánk neki útravalóul, minthogy továbbra is törekedjen a maximumra a tanulásban, de a versenysportban is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés