2024. 04. 25. csütörtök
Márk
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Lakatos Bence országos listavezető

Tamás Ferenc  |  2016. 05. 20., 15:01

Lakatos Bence a Kalocsai Úszó Egyesület élversenyzője az Eperföldi Általános Iskola negyedik osztályos tanulója május hetedikétől már az 50 méteres fiú gyorsúszás tizenegyéves korosztályának ranglistavezetője a honi mezőnyben.

Május 7-én, szombaton a fővárosi „Tüske Arénában” rendezte meg a szövetség a „Jövő Bajnokai” nagyszabású utánpótlás rendezvénysorozat fináléját, ahol az ország hét régiójának válogatottjai mérhették össze tudásukat a létesítmény impozáns uszodájának medencéjében.

A mamutmezőnyben a Dél-Alföldi Régió válogatottjának színeiben rajtkőre állt a 2005-ös születésűek mezőnyében a kalocsai Lakatos Bence is, aki

az 50 méteres fiú gyorsúszás versenyszámában nem talált legyőzőre.

Bence 29,53 mp alatt egyéni csúccsal repesztette le a távot, amely egyben korosztálya legjobb eredménye is, amellyel nagy fölénnyel utasította maga mögé a versenyszám indulóit, az országos elit legjobbjait.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A Kalocsai Úszó Egyesület üdvöskéje – Busa Attila, Tompai Gábor és Petróczki Dániel edzők tanítványa – ezzel a diákolimpiai és országos bajnoki sikerei után újabb nagyszerű eredményt ért el, ráadásul olyan látványos előnnyel nyerte a döntőt, amelyre már felfigyeltek országos berkekben is.

Ha a kalocsai fiú fejlődése töretlen marad, akkor

minden esélye megvan arra, hogy a korosztályos legjobbak között számításba vegyék a nemzetközi viadalokon,

így Kalocsának úszás sportágban is lehet majd válogatottja, amely az egyesületnél végzett szakmai munka nívóját is hitelesíti.

Bence korábbi szép eredményeit már városunkban is honorálták kitüntető címekkel, hiszen

többször volt már sportága legjobbja, de Kalocsa legjobb utánpótláskorú fiú versenyzője is.

Mi mást is kívánhatnánk neki útravalóul, minthogy továbbra is törekedjen a maximumra a tanulásban, de a versenysportban is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK