2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Már lehet nevezni a Sárkányhajó Kupára – Május 24-25-én tartják meg városunk legnagyobb tömegsportrendezvényét

Illés György Cinó  |  2024. 05. 14., 09:54

A kétnapos verseny helyszínén dr. Filvig Géza polgármester, Pécsi Vivien önkormányzati képviselő, a Kulturális és Szociális Bizottság elnöke, valamint Tamás Donát diákpolgármester, a kupát lebonyolító diákönkormányzat vezetője tartott sajtótájékoztatót az idei Sárkányhajó Kupa előkészületeiről és a kapcsolódó szórakoztató programokról.

Először dr. Filvig Géza polgármester rámutatott: városunk meghatározó eseménye a Sárkányhajó Kupa, amelyet immár 13 alkalommal szervez meg a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK). A polgármester úgy vélte, már a szervezés nagy kihívás elé állítja a diákságunkat, ugyanakkor komoly sportteljesítményt is jelent az iskolák az osztályok közötti verseny, de a kapcsolódó szórakozási lehetőség miatt is népszerű a diákok körében a Sárkányhajó Kupa, így különösen szerencsés, hogy a gyereknappal egy hétvégére esik ez a rendezvény.

Filvig Géza a szórakoztató programokhoz jó időtöltést, a résztvevőknek és a szervezőknek sok sikert kívánt, és megköszönte az utóbbiak, köztük nevesítve is Tamás Donát diákpolgármester áldozatos munkáját, valamint Pécsi Vivien képviselő asszonynak az ebben nyújtott segítségét.


Forrás: Pécsi Vivien - önkormányzati képviselő Facebook


A fellépőkről, kísérőprogramokról Pécsi Vivien tájékoztatott.
Elmondta: a fiatalok részéről nagy igény jelentkezett arra, hogy minél rangosabb előadóknak adjanak helyet a városban.
Ezért

 • május 24-én, a pénteki verseny után, este fél kilenckor Roberto Rios nyitja meg az estét DJ-szettjével,
 • ezt követően Mihályfi Luca előadását láthatja-hallhatja a közönség tíz órától,
 • este 11-től éjfélig pedig a fiatalok körében ismert és kedvelt DJ Yamina fog zenélni.


A KONCERTEKET A CSILÁS PARKBAN FOGJÁK MEGTARTANI.

A versennyel kapcsolatos további tudnivalókat Tamás Donát ifjúsági polgármester ismertette.
A diákpolgármester elmondta:

A VERSENYNEK A NEVEZÉSE MÁR ELINDULT!

A versenyre jelentkezőknek online űrlapot kell kitölteniük, amelynek elérhetőségét a GYIÖK Facebook-oldalán tettek közzé.

Nevezni az ötödik osztályos korosztálytól a felnőtt korosztályig lehet, tízfős csapatokkal, amibe a dobos nem számít bele.
Minden csapatnak legalább két leány/nő tagja kell, hogy legyen, és nem szerepelhet benne négynél több igazolt evezős, illetve kajak-kenus.
Az általános iskolás csapatokban két, a középiskolás csapatokban egy felnőtt indulás kötelező!

 • Nevezési határidő: 
  2024. május 20.
 • nevezési díj:
  felnőtteknek 10.000 Ft/csapat,
  diákoknak ingyenes!


Edzési lehetőséghez időpontot egyeztetni az együttműködő Kalocsai Gerillakertész és Szabadidősport Egyesület elnökénél, Bolvári Ferdinándnál lehet.

A diákpolgármester megköszönte az önkormányzatnak a verseny megszervezéséhez nyújtott támogatását, végül az érdeklődők figyelmébe ajánlotta a GYIÖK közösségi médiás felületét, valamint az ott létrehozott eseményoldalt, ahol minden fontos információ megtalálható.

Végül Pécsi Vivien megköszönte az ifjúsági önkormányzat részére érkezett felajánlásokat és támogatásokat, amelyek a Sárkányhajó Kupa és a kapcsolódó műsorfolyam szervezésére fordíthatnak:
Névvel említve is kiemelte közülük a kalocsai vállalkozókat, az EMIKA Zrt.-t, az Anda Present Kft.-t, a Vicai Optikát és az E.T. Pizzériát, akiknek külön is megköszönte a támogatásokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK