2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Önbecsülésükért, de egymásért is úsztak a mieink az évzáró viadalon

Önbecsülésükért, de egymásért is úsztak a mieink az évzáró viadalon
Tamás Ferenc  |  2023. 01. 15., 16:14

A decemberi ünnepi hétvége előtti napokban a megyeszékhelyen, Kecskeméten rendezték meg a IV. Cikluszáró Úszóversenyt a hírös város impozáns uszodájában, ahol a népes mezőnyben indultak a Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület szépreményű fiatal versenyzői is.

Mint köztudott, a kalocsai uszoda október 9-én bezárta kapuit, azaz versenyúszóink sem tudtak tréningezni a megszokott helyükön.
Hírportálunk annak próbált meg utánajárni, hogy minek volt köszönhető a fiatalok remek időeredménye és nagyszerű teljesítménye?
Erről kérdeztük a KÚVE elnökét, egyben vezető edzőjét Busa Attilát, hogy ő mire véli ezt a kiugróan megmagyarázhatatlan forma-és eredményjavulást?

Röviden annyit válaszolnék, hogy mindenképpen a gyerekek és a szülők példaértékű akaratának és hozzáállásának, töretlen elszántságának és közös összefogásának az eredménye volt a kecskeméti siker. Igaz, szerencsére vezetőségünk köztes megoldást keresett és talált, mivel Császártöltés település befogadott bennünket a tanmedencéjébe, ahol ha nem is a megszokott heti négy alkalommal, de tudtunk gyakorolni. Itt a kalocsainál jóval szerényebb körülmények között, a 15 méter hosszúságú és alig több mint egy méteres vízmélységű medence arra mindenképpen alkalmas volt, hogy a fiatal úszóink tudtak gyorsasági munkát végezni már csak a közeg miatt is.”- taglalta Busa edző.


Forrás: KALOhírek / Archív


A töltési kirándulásaink után Baján folytattuk a gyakorlásainkat, amely az edzői stábunkat is bizakodóvá tette.

Busa Attila mellett Tompai Gábor, Petróczki Dániel és Tóth Ernák foglalkozott a gyerekekkel, de a szülők támogató segítése nélkül mindez nem sikerülhetett volna.

A Bácsvíz KVSC egyesület által rendezett kecskeméti viadalon aztán a mieink olyan remekül teljesítettek a császártöltési és a bajai felkészülésük után, amely még az edzőket is igazán meglepte. Fiataljaink egyéni csúcsokat döntöttek, amely versenyzőink kitartását és akaraterejét dícsérték, a küzdeni tudásukról már nem is beszélve. A nagyszabású versenyen végül is 29 egyesület közel 250 versenyzője állt rajtkőre, közöttük a kalocsai küldöttség  17 versenyzővel.
Busa edző elmondása szerint szinte mindenkivel meg volt elégedve – mint mondta, „le a kalappal a gyerekek küzdeni akarása előtt” – de a jók közül is megemlítette és dícsérte Mádi Száva, Gyöngyösi Enikő, Posztobányi Valér, Csernaparof Lili, Lakatos Bence, Matos Bence és Istella Kristóf döntős teljesítményét – fejezte be elemző értékelését Busa Attila vezetőedző.

A kalocsai csapatban rajtkőre álltak: Mádi Száva, Csernaparof Lili, Gyöngyösi Enikő, Bolvári Vivien, Flick Noémi, Zaharán Kincső, Mayer Hella, Nagy Natasa, Ranga Eszter, Lakatos Bence, Posztobányi Valér, Matos Bence, Istella Kristóf, Matos Máté, Maros Dávid, Lakatos Tamás, Magyar Botond.

Köszönet a támogatók és a szülők széles táborának, akik lehetővé tették a versenyzők utazását az edzésekre és a kecskeméti versenyre, valamint mindazon szponzorálást, amellyel hozzájárultak a kalocsai csapat minél jobb teljesítményéhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK