2022. 07. 03.
Kornél, Soma
: 399 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

XIX. Kiskunvíz-Környezetvédelmi Kupa

XIX. Kiskunvíz-Környezetvédelmi Kupa
Tamás Ferenc  |  2022. 03. 30., 10:10

Március 27-én, vasárnap rendezte meg a Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület hagyományos nagyszabású versenyét, ahol ezúttal hat klub közel száz versenyzője randevúzott egymással.

Gyerekzsivajtól átitatott pezsdület töltötte meg a kalocsai uszoda medenceterét, ahol a XIX. Kiskunvíz-Környezetvédelmi Kupa hagyományos viadalát rendezték, az úszás iránt érdeklődő gyerekek részére.
A közel két évtizedes múltra visszatekintő utánpótlás versenyen dr. Filvig Géza Kalocsa város polgármestere, egyben az úszó egyesületünk elnöke köszöntötte a résztvevőket, gondolatait az alábbiakban osztotta meg a megjelent versenyzőkkel, az őket elkísérő szülőkkel és csapatvezetőkkel.

Képgaléria megtekintése (63 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. a városházán tartott egy nagyon tartalmas konferenciát a „felelős vízhasználatról”, amely megpróbálta látványos keretek között bemutatni, hogy milyen jó minőségű vizet produkál a szolgáltató a térség lakosságának. Többek között ezt a jó minőségű vizet láthatjuk itt az uszoda környezetében is, amit szintén a vállalatnak köszönhetünk. Az otthonainkban, a háztartások csapjaiból folyó víz minőségéről is ugyanezt elmondhatjuk, amely szerte a világban nem mindenhol ennyire természetes és megoldott. Március 25-én, pénteken a Belügyminisztériumban is részt vehettem a felszíni vizek megtartásával kapcsolatos pályázat ügyében-hiszen Kalocsa abban is részt vesz, és ennek egyik csúcspontja, hogy ma is itt lehetünk a Csajdán, ezen az úszóversenyen, amelyet a Víz Világnapja alkalmából rendeznek. Mindez köszönhető a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft-nek, hogy a mai versenyt itt rendezhetjük meg. Tehát az egész hetünk a vízről szólt, amelynek megkoronázására ebben a mai úszóversenyben csúcsosodott ki. Csak hálásak lehetünk mindezért, hogy ilyen jó minőségű vizeink vannak.”Majd fordult a versenyen indulók felé:

Fogadjuk meg egy kéréssel azt, legalább a mai napon, hogy felelősen használjuk a vizet, azaz még a napi csaphasználatunkat is e felelősségünk hassa át.”Majd megköszönte a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft-nek és Mátyus Zoltán igazgató úrnak, hogy létrejöhetett ez a nemes versengés, ahol a csapatok gyermekserege próbára tehette magát.

Szeljétek a habokat, hajrá Kalocsa!”- zárta üdvözlő köszöntőjét a polgármester.

A polgármester köszöntője után Szigeti Attila a helyi Vízmű igazgatója vette át a szót. Ő is üdvözölte a versenyen résztvevőket, akik a Víz Világnapja alkalmából itt versenyeznek az uszodában.


Többek között szólt a felszín alatti vizeink fontosságáról, a rétegekben található vízkészletünk európai mércével is mért tisztaságáról. Majd ő is arra kérte a hallgatóságot, hogy óvják és védjék környezetük vízkészletét, hiszen ez lehet jövőnk egyik záloga. Köszöntője végén aztán megnyitotta a versenyt, ahol több mint egy tucat versenyszámban mérhették össze tudásukat az indulók.

A viadalon hat klub- Bonyhádi Úszók Sport Egyesülete, Szekszárdi Sportközpont, Bajai Spartacus SC, Perczel DSE Bonyhád, THERMAL SPA Siklós SE, Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület- ifjú reménységei vettek részt, ahol a verseny az 50 méteres versenytávok négy úszásnemének fiú és lány versenyszámaival kezdődött, majd a 100 méteres versenyúszás és a váltók versenyeivel folytatódtak.

Képgaléria megtekintése (63 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A verseny végeredménye:
1. Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület 393 p.
2. Szekszárdi Sportközpont 247 p.
3. Bajai Spartacus SC 241 p.
4. Perczel DSE Bonyhád 154 p.
5. THERMAL SPA Siklós SE 133 p.
6. Bonyhádi Úszók Sport Egyesülete 42 p.

Képgaléria megtekintése (63 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.
2022. 06. 29., 10:00
A tetszetős, a falukép szempontjából is jelentős épületet kívül-belül augusztus 13-án, a szombati falunap alkalmából tartott nyílt napon tekinthetik meg az érdeklődők.
2022-06-24 09:06:00
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 02., 14:39
Helyi információk szerint afgánok és pakisztániak csaptak össze szombat hajnalban a magyar határ közelében a szerbiai Szabadkánál. A lövöldözésben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek, egy 16 éves lány válságos állapotban van. Még >>>
2022. 07. 01., 14:19
A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 07. 01., 11:28
A kalocsai Szent Kereszt Kórház főorvosa, önkormányzati képviselő a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete novellaíró pályázatán korcsoportja második helyezést ért el. A Parlamentben vehette át jutalmát tegnap. Még >>>
2022. 07. 01., 09:41
Az Országos Atomenergia Hivatal a talán legfontosabb biztonsági elem létesítésére adott engedélyt – adta hírül tegnap videós bejelentkezésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ma az új erőművi blokkokat építő Roszatom vezetőivel tárgyal Isztambulban. Még >>>
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK