2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

XIX. Kiskunvíz-Környezetvédelmi Kupa

XIX. Kiskunvíz-Környezetvédelmi Kupa
Tamás Ferenc  |  2022. 03. 30., 10:10

Március 27-én, vasárnap rendezte meg a Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület hagyományos nagyszabású versenyét, ahol ezúttal hat klub közel száz versenyzője randevúzott egymással.

Gyerekzsivajtól átitatott pezsdület töltötte meg a kalocsai uszoda medenceterét, ahol a XIX. Kiskunvíz-Környezetvédelmi Kupa hagyományos viadalát rendezték, az úszás iránt érdeklődő gyerekek részére.
A közel két évtizedes múltra visszatekintő utánpótlás versenyen dr. Filvig Géza Kalocsa város polgármestere, egyben az úszó egyesületünk elnöke köszöntötte a résztvevőket, gondolatait az alábbiakban osztotta meg a megjelent versenyzőkkel, az őket elkísérő szülőkkel és csapatvezetőkkel.

Képgaléria megtekintése (63 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. a városházán tartott egy nagyon tartalmas konferenciát a „felelős vízhasználatról”, amely megpróbálta látványos keretek között bemutatni, hogy milyen jó minőségű vizet produkál a szolgáltató a térség lakosságának. Többek között ezt a jó minőségű vizet láthatjuk itt az uszoda környezetében is, amit szintén a vállalatnak köszönhetünk. Az otthonainkban, a háztartások csapjaiból folyó víz minőségéről is ugyanezt elmondhatjuk, amely szerte a világban nem mindenhol ennyire természetes és megoldott. Március 25-én, pénteken a Belügyminisztériumban is részt vehettem a felszíni vizek megtartásával kapcsolatos pályázat ügyében-hiszen Kalocsa abban is részt vesz, és ennek egyik csúcspontja, hogy ma is itt lehetünk a Csajdán, ezen az úszóversenyen, amelyet a Víz Világnapja alkalmából rendeznek. Mindez köszönhető a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft-nek, hogy a mai versenyt itt rendezhetjük meg. Tehát az egész hetünk a vízről szólt, amelynek megkoronázására ebben a mai úszóversenyben csúcsosodott ki. Csak hálásak lehetünk mindezért, hogy ilyen jó minőségű vizeink vannak.”Majd fordult a versenyen indulók felé:

Fogadjuk meg egy kéréssel azt, legalább a mai napon, hogy felelősen használjuk a vizet, azaz még a napi csaphasználatunkat is e felelősségünk hassa át.”Majd megköszönte a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft-nek és Mátyus Zoltán igazgató úrnak, hogy létrejöhetett ez a nemes versengés, ahol a csapatok gyermekserege próbára tehette magát.

Szeljétek a habokat, hajrá Kalocsa!”- zárta üdvözlő köszöntőjét a polgármester.

A polgármester köszöntője után Szigeti Attila a helyi Vízmű igazgatója vette át a szót. Ő is üdvözölte a versenyen résztvevőket, akik a Víz Világnapja alkalmából itt versenyeznek az uszodában.


Többek között szólt a felszín alatti vizeink fontosságáról, a rétegekben található vízkészletünk európai mércével is mért tisztaságáról. Majd ő is arra kérte a hallgatóságot, hogy óvják és védjék környezetük vízkészletét, hiszen ez lehet jövőnk egyik záloga. Köszöntője végén aztán megnyitotta a versenyt, ahol több mint egy tucat versenyszámban mérhették össze tudásukat az indulók.

A viadalon hat klub- Bonyhádi Úszók Sport Egyesülete, Szekszárdi Sportközpont, Bajai Spartacus SC, Perczel DSE Bonyhád, THERMAL SPA Siklós SE, Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület- ifjú reménységei vettek részt, ahol a verseny az 50 méteres versenytávok négy úszásnemének fiú és lány versenyszámaival kezdődött, majd a 100 méteres versenyúszás és a váltók versenyeivel folytatódtak.

Képgaléria megtekintése (63 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A verseny végeredménye:
1. Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület 393 p.
2. Szekszárdi Sportközpont 247 p.
3. Bajai Spartacus SC 241 p.
4. Perczel DSE Bonyhád 154 p.
5. THERMAL SPA Siklós SE 133 p.
6. Bonyhádi Úszók Sport Egyesülete 42 p.

Képgaléria megtekintése (63 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK