2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

XV. Környezetvédelmi Kupa – Monstre mezőny a városi uszodában

Tamás Ferenc  |  2016. 03. 23., 21:14

Március 20-án, vasárnap rendezte a Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület hagyományos nagyszabású versenyét a Környezetvédelmi Kupát, ahol ezúttal hat egyesület közel másfél száz fiatal versenyzője mérhette össze tudását a tizenötödik alkalommal megrendezett viadalon.

Idén a házigazda mieink mellett Kiskunfélegyháza, Dabas, Szekszárd, Tiszaföldvár és Siklós úszópalántái randevúztak egymással, ahol egyéniben hat versenyszám nyolc korcsoportjában – fiúk és leányok –, valamint 4 x 50 méteres vegyesváltóban, a fiúk még gyorsváltóban, míg a leányok mellváltóban is rajtkőre álltak.

A versenyt dr. Filvig Géza, a Kalocsai Úszó-és Vízilabda Egyesület elnöke nyitotta meg. Köszöntője első részében méltatta a társrendező Kalocsakörnyéki Környezetvédelmi Egyesület másfél évtizedes támogatását, valamint az egykori Kalocsavíz Kft. és a Városi Uszoda folyamatos segítségadását és nem utolsósorban a szülők odaadó támogatását. Ezt követően külön üdvözölte a versenyen résztvevő egyesületeket, azok vezetőit és versenyzőit.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Őt Szalmai László, a Kalocsakörnyéki Környezetvédelmi Egyesület elnöke követte a megnyitó protokolljában, aki utalt a környezetvédelem szerepére és napi fontosságára, de megidézte az úszok egykori elnökének idősb dr. Filvig Gézánakaz elévülhetetlen érdemeit is. Emlékére az 50 méteres fiú gyorsúszás valamennyi korcsoportjának győztese különdíjat vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetéskor, amelyet az elhunyt özvegye, dr. Filvigné dr. Vinczellér Ilona adott át. A Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. műszaki igazgatója Szigeti Attila, a kalocsai úszóknak emblémás törölközőket adott ajándékba.

A hagyományok aztán a medencében folytatódtak, ahol a kezdők bemutató úszásával indult a program. A Tompai-tanítványok – Walter Eszter, Rideg Richárd, Serényi Roland és Serényi Viktor nagy magabiztossággal tempóztak a medencében.

Aztán kezdetét vette az „éles” küzdelem, ahol

az 50 tagú kalocsai csapat 27 arany, 20 ezüst és 16 bronzéremmel

gazdagította a hazai hagyományokat az egyéni versenyszámokban.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az 50 méteres gyorsúszás kategóriájában a különböző korcsoportokban a mieink közül a dobogó legfelső fokára állhattak: Matos Balázs, Fekete Péter, Tóth Ernák, Lakatos Bence, Tóth Mikolt, Guzsván Hédi, Tóth Sára, Dorusák Dorina, Jakab Csenge.

Ezüstérmet szereztek: Fekete Mátyás, Váradi Armand, Szalai Andor, Horváth Zsombor, Molnár Bálint, Jakab István, Jánosi Mirabella, Bolvári Vivien.

Bronzérmesek: Horváth Bendegúz, Huszár Levente, Markella Máté, Busa Barbara, Feicht Gréta, Szabó Diána.

A mellúszás kalocsai első helyezettjei: Matos Balázs, Fekete Péter, Tóth Ernák, Lakatos Bence, Jakab István, Guzsván Hédi, Jánosi Mirabella, Bolvári Vivien, Jakab Csenge.

Ezüstérmesek: Horváth Bendegúz, Váradi Armand, Jankovics Gábor, Tóth Sára, Dorusák Dorina.

Bronzérmesek: Fekete Mátyás, Huszár Levente, Markella Máté, Horváth Zsombor, Molnár Bálint, Busa Barbara, Kornóczi Korina, Szabó Diána.

A hátúszás kalocsai aranyérmesei: Matos Balázs, Fekete Péter, Tóth Ernák, Lakatos Bence, Molnár Bálint, Guzsván Hédi, Jánosi Mirabella, Dorusák Dorina, Jakab Csenge.

Ezüstérmesek: Fekete Mátyás, Váradi Armand, Jankovics Gábor, Horváth Zsombor, Jakab István, Busa Barbara, Bolvári Vivien.

Bronzérmesek:Huszár Levente, Práger Ádám.

A 4 x 50 méteres vegyesváltóban a fiúknál aranyérmes a Fekete Mátyás, Horváth Bendegúz, Matos Balázs, Tóth Ernák kvartettünk, míg a leányoknál ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott a Busa Barbara, Guzsván Hédi, Matos Andrea, Tóth Mikolt csapat.

Gyorsváltóink
is diadalmaskodtak. A fiúk: Horváth Zsombor, Jakab István, Molnár Bálint, Lakatos Bence összeállításban lettek elsők. A lányok: Jánosi Mirabella, Tóth Sára, Dorusák Dorina, Bolvári Vivien összetételben söpörték be az aranyat.

Csapatunk edzői: Busa Attila, Tompai Gábor, Petróczki Dániel.

Az összesített csapatversenyben:
1. Kalocsa 355 p.
2. Dabas 118 p.
3. Kiskunfélegyháza 110 p.
4. Szekszárd 107 p.
5. Tiszaföldvár 88 p.
6. Siklós 39 p.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés