2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Country Road születésnapi koncert – Hajnalig buliztak, a viharral is dacoltak

Illés György Cinó  |  2019. 06. 25., 12:43

Zöldkereszt Rock Band és New Generation – ők voltak a vendégzenekarok a kalocsai Country Road együttes szülinapi koncertjén, szombaton az Érsekkertben. A rendezvény alatt hatalmas eső volt, amely ráadásul erős széllel érkezett, de a helyszín szerencsére lehetővé tette, hogy a koncertet ne kelljen félbehagyni.

A vihar miatt ugyan volt egy körülbelül félórás leállás, de utána hajnali egy óráig folytatódhatott a születésnapi rendezvény, amelyre mintegy félezer fős, lelkes közönség volt kíváncsi, amelynek minden tagja megkóstolhatta a zenekar óriási tortáját.

Az est házigazdája az országos tehetségkutató versenyen ismertté vált énekes, Szabó István volt.
A programot pontban fél 6-kor a Csámpai Country Road Linedance Club western-tánc bemutatója nyitotta meg, ezt követően a szülinaposok, majd a Zöldkereszt koncertje következett, végül a New Generation tartotta lázban a közönséget a monstre születésnapi koncerten. A zenekari átállások ideje alatt pedig Szabó István és Mezei Tibor énekesek szórakoztatták a nagyérdeműt.

A környékbeli közönségnek a fellépő zenekarok egyikét sem kell bemutatni, hiszen számos alkalommal hallhattuk őket: hogy mást ne mondjunk, a Zöldkereszt rendszeres fellépője a Szelidi-tó Gasztrofesztiválnak, a New Generation pedig a hartai Őrült Hajók versenyén állt a színpadra, és a június elsejei, koncerttel egybekötött alternatív képzőművészeti kiállítás programját is színesítették, de más, városunkban és térségünkben tartott rendezvény programján is láthattuk mindkét formációt.

A MOST 11 ÉVES ZENEKARRÓL VISZONT AZ ALAKLOMRA TEKINTETTEL MÉGIS MEGEMLÉKEZÜNK, AZZAL, HOGY ÁTTEKINTJÜK FÖNNÁLLÁSUK BŐ EGY ÉVTIZEDÉT. ÍME:

A Country Road bő tíz éves, eseménydús története

Az együttes nevét a tragikus balesetben elhunyt John Denver: „Take Me Home, Country Roads” című számából kölcsönözte, amely ma már a countryzene himnuszának is tekinthető, egyben utal a zenekar zenei stílusára is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A két alapító tag, Dabis Gábor Attila (Sodrás) és Papp Róbert, egy koncertről hazafelé menvén határozta el, hogy Kalocsán alapítani kellene egy olyan zenekart, ami a környéken kuriózumnak számít, lehet rá bulizni, és különféle korosztályokat is megérint.

Az elhatározást tett követte, aminek következtében a baráti társaságból Walter Tamás, Tóth Viktor és Harsányi Pál érkezett a zenekarba. Később Rózsa Ivett színesítette a csapatot mintegy fél évig, majd 2009 januárjától helyére Dunapataj csalogánya, Szűcs Beáta érkezett.
Időközben Tóth Viktort a hegedű poszton Fekete Krisztián váltotta, és csatlakozott a zenekarhoz Miskoltzy György Róbert, aki gitárszólóival teszi színesebbé zenéjüket. Walter Tamás 2008-2016-ig volt a zenekar énekese, őt 2016-ban Busa Kristóf váltotta.

A BANDA SZÁMÁRA NEM VOLT KÉRDÉS, HOGY A BOJTORJÁN, A 100 FOLK CELSIUS, A FONOGRÁF ÉS A KORMORÁN LESZ A ZENEI IRÁNYVONAL.

Vagyis a Western zene keleti változata, az Eastern, amely kizárólag magyar nyelven szólal meg. A hangszerek tradicionálisak: akusztikus gitár, hegedű, banjo, szájharmonika, valamint a modernebb hangzást előidéző elektromos- és basszusgitár, és természetesen a dob.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

NAPJAINKBAN MÁR PERGŐBB RITMUSÚ, KEMÉNYEBB HANGZÁSÚ IRISH PUNK STÍLUSÚ DALOKKAL IS IGYEKEZNEK SZÍNESÍTENI FELLÉPÉSEIKET, TŰZBE-LÁZBA HOZNI LELKES KÖZÖNSÉGÜKET.

Első fellépésük 2008. februárjában volt.

A próbatermen kívül zenéltek

 • farsangi bálon,
 • gyermeknapon,
 • lakodalomban,
 • falunapon,
 • motoros találkozón,
 • rockfarsangon,
 • rock-kocsmában,
 • segélykoncerten,
 • a tornácon,
 • az út szélén,
 • a folyó partján.

AMINT E FELSOROLÁSBÓL IS LÁTHATÓ: A GYERMEKEKTŐL AZ IDŐSEBB GENERÁCIÓIG MINDENKINEK SZÁNJÁK ZENÉJÜKET, NEMRE ÉS KORRA VALÓ TEKINTET NÉLKÜL.

10+1 éves fennállásuk alatt olyan elismert zenekarok és előadók előtt volt szerencséjük fellépni, mint

 • a 100 Folk Celsius,
 • az Új Bojtorján,
 • Deák Bill Gyula,
 • Bikini,
 • Edda,
 • Pokolgép,
 • P. Mobil,
 • Ismerős Arcok,
 • Zorall,
 • Karthago,
 • Paddy And The Rats, vagy
 • a Firkin.

A NEVESEBB FESZTIVÁLOK KÖZÜL ZENÉLTEK A SZIGET FESZTIVÁLON ÉS A PAFE-N, SZÁMOS COUNTRY FESZTEN, LEGUTOLJÁRA PEDIG A 2019-ES ORSZÁGOS LINEDANCE ÉS COUNTRY FESZTIVÁLON PAKSON.

Szerkesztőségünk ezúton kíván a csapatnak további sok sikert és jó munkát!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei