2023. 09. 25. hétfő
Eufrozina, Kende
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

A Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Technikumának ballagása

A Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Technikumának ballagása
2023. 05. 08., 14:53

A ballagás miután végigjárták az iskola felvirágozott folyosóit – a végzős tanulók bevonulásával vette kezdetét május 4-én, csütörtökön délután három órakor az iskola udvarán található térkövezett teraszon, szép tavaszi időben.

Az iskola és társintézményei vezetősége, az önkormányzat képviseletében jelen lévő dr. Filvig Géza polgármester és Simon Zoltán alpolgármester, valamint a tanulók hozzátartozói, barátai alkotta népes közönség előtt bevonult és elfoglalta helyét a búcsúzók sora, az ünnepély a Himnusz közös eléneklésével vette kezdetét.

A Kollár Noémi műsorközlésével zajlott ünnepély irodalmi felütéseként Gudics Bencze István 12. osztályos tanuló Arany János Domokos napra című költeményét adta elő, majd Homoki Dominika 11. osztályos tanuló búcsúztató gondolatait osztotta meg, felidézve a diákévek közös iskolai élményeit, egyúttal biztatta a búcsúzókat az előttük álló megmérettetésre, és elmondta jókívánságait az elkövetkezendő időszakra vonatkozóan.

A végzősök nevében az iskolának, tanáraiknak, diáktársaiknak Harangozó Eszter intett búcsút, köszönetet mondva tanáraiknak és szüleiknek a tőlük kapott támogatásért, útmutatásért és szeretetért.

Ezt követően az iskola zászlaját a távozók nevében András Vazul Mátyás és Malomsoki Dóra át adta az eggyel alattuk járó osztálynak, akik nevében Bóna Dalma és Sebestyén Bence vette át a lobogót. 


Forrás: Illés György / KALOhírek


A továbbiakban Bekéné Deutsch Ágnes látta el erkölcsi és szellemi útravalóval a végzős diákokat, majd a szülőkhöz is szólt - őket a bekövetkezendő változásokra tekintettel az elengedés és a megtartás közti helyes arány keresésére bíztatta a Kalocsai Néplap Online felületén megjelent tudósítás szerint.

Végül újra a búcsúzókhoz fordult:

Szárnyra bocsátalak benneteket! Kívánom, hogy szakmátoknak mesterei legyetek, amihez nem elég jól elvégezni a rátok bízott munkát, alázatosnak, udvariasnak, precíznek, pontosnak, kitartónak is kell lennetek ahhoz, hogy egyre több és egyre jobb munkát kapjatok (...) Maradjatok meg mosolygós Kossuthos diáknak, legyetek szorgalmas, becsületes felnőttek!


Forrás: Illés György / KALOhírek


Elbocsátó beszéde után az igazgató asszony könyvjutalmakat adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtott diákoknak. Az elismerésben részesült diákok névsorát a Kalocsai Néplap Online-on olvashatják teljes terjedelmében, videókkal és fotógalériával kiegészített cikkben!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK