2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Elballagtak a Dózsa György Technikum és Kollégium végzősei

Elballagtak a Dózsa György Technikum és Kollégium végzősei
2023. 05. 11., 09:05

A Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Technikuma és Kollégiuma ballagását május 5-én, pénteken délután öt órai kezdettel tartották, az iskola hagyományai szerint – tekintettel a ballagók népes táborára és az ezzel járó, nagy létszámú közönségre – az Érsekkertben, ahol a búcsúzó diákok, miután bejárták az iskola felvirágozott folyosóit a szabadtéri színpadon sorakoztak föl.

Az ünnepségen Kecskeméti Jázmin és Ádám Patrícia 11.A osztályos tanulók búcsúztak a végzősöktől iskolájuk nevében is, majd az ünnepélyes zászlóátadást követően Kanalas János 12.B és Lakatos Bence Gábor 3/11 B osztályos tanulók zenés előadása emelte az esemény színvonalát. 

Az iskola hagyományai közé tartozik, hogy a ballagási ünnepségen átadják „Az Év Oktatója” címet is - a Kalocsai Néplap Online felületén megjelent hírből megtudhatják ki érdemelte ki idén! 

A továbbiakban az oktató testület nevében az iskola igazgatója, Fekete Antal búcsúzott a végzősöktől, aki a jelen megragadásának fontosságára figyelmeztetett, egyúttal vigaszt nyújtva a nehéz időkre:

Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűre olyan bölcsességet, amely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen-egy szót vésett bele: elmúlik."

Képgaléria megtekintése (52 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az igazgatói beszédet követően a kiemelkedő teljesítményt nyújtott tanulók eredményeit könyvjutalommal ismerték el, végül a búcsúzók fogadták az őket virágcsokrokkal elhalmozó szeretteik gratulációit és jókívánságait.

Képgaléria megtekintése (52 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>