2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nagytakarítás, fertőtlenítés az érettségi előtt – Bajban a fertőzöttek és a kontaktszemélyek

Nagytakarítás, fertőtlenítés az érettségi előtt – Bajban a fertőzöttek és a kontaktszemélyek
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 03., 08:20

Az április 26-án kezdődő hét leginkább fertőtlenítéssel és alapos takarítással telt a középiskolákban, ugyanis 2021. május 3-val megkezdődik az érettségi vizsgák sora. Ahogy tavaly, idén is csak írásbeli érettségi lesz a pandémia miatt. Egy teremben 10 vizsgázó tartózkodhat, kötelező az 1,5 méteres távolság tarása. A diákoknak önkéntes, a tanároknak kötelező a maszk viselése. Előnyt jelent, hogy ezúttal a vizsgákat szervező iskolák támaszkodhatnak a tavalyi esztendő tapasztalataira.

A Kalocsai Szent István Gimnáziumban 57 diák érettségizik, május 3-án, hétfőn 50 tanuló írja a magyar írásbelit, az intézményben a tavalyi járványügyi szabályok lesznek érvényben.

Perity Lajos, a Szent István Gimnázium intézményvezetője portálunknak elmondta:

Nagyon fontos szabály most is, hogy a vizsgatermekben csupán 10 fő érettségizhet, és meg kell tartani a másfél méteres távolságot. A vizsgázóknak az épületben való belépéskor meg kell mérnünk a testhőmérsékletét. A diákoknak szájmaszkban kell érkezniük, és a kézfertőtlenítés sem maradhat el. Az érettségizők a tanteremben már levehetik a védőfelszerelést. Ott már csak a felügyelőtanárnak kell kötelezően viselnie a maszkot.”Mint elhangzott, a vizsgafeladatokat a megszokott érettségi szabályok szerint kell kidolgozni. Az eltérés egyedül a kezdési időpontban van, ugyanis 8 óra helyett 9 órakor kezdődik az érettségi.

Perity Lajos arról is beszámolt, tankerületi utasításra a napokban nagytakarítás zajlott az épületben.

Teljes körű fertőtlenítést és takarítást rendeltünk el. Ez nálunk egyszerű volt, hiszen nincs tanítás és még jövő héten sem jönnek az alsóbb évfolyamosok. Takarítóink alapos munkát végeztek, a gyakorlatban ezzel és a termek berendezésével készültünk fel az érettségi vizsgákra.” – tudtuk meg az intézményvezetőtől.


A szakemberek szerint

BAJBAN LESZNEK, AKIK MOST LEMARADNAK AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁKRÓL. LEGHAMARABB 2021. OKTÓBERÉBEN ÉRETTSÉGIZHETNEK LE AZOK A VÉGZŐS KÖZÉPISKOLÁSOK, AKIK KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTTKÉNT, VAGY KONTAKTSZEMÉLYKÉNT NEM TUDNAK RÉSZT VENNI A MÁJUS 3-ÁN KEZDŐDŐ ÍRÁSBELIKEN.

Ez főként azoknak rossz hír, akik idén felvételiznek, mert érettségi bizonyítvány nélkül nem juthatnak be a felsőoktatásba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés