2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tovább bővítené a Zrínyi utcai bölcsődét Kalocsa Paks II. megépülése esetén

Gazsó Rita  |  2019. 02. 01., 09:21

Igaz a meglévő és a már megpályázott bővítést követően kialakítandó bölcsődei férőhelyek elegendőek lehetnek a jelenlegi létszámigényeknek, Kalocsa képviselőtestülete úgy döntött: Paks II. megépülése esetén a város részt kíván venni a további bölcsődefejlesztésben.

A friss napirendi pontok között tárgyalta Kalocsa önkormányzata legutóbbi testületi ülésen a bölcsődei férőhelybővítés további lehetőségét. Bálint József az ülésen megjegyezte, hogy egy hasonló pályázatot már beadott az önkormányzat és mint mondta, bár hivatalos információ még nincsen róla, de úgy tudja, sikerült elnyerni a megpályázott támogatást.


Forrás: Gazsó Rita

Boromissza Viktor a Városüzemeltetési és Fejlesztési osztály vezetője az ülésen elmondta, a közelmúltban megkeresték az önkormányzatot a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft-től arról tájékoztatva, hogy

idén márciusban egy TOP-os pályázati lehetőség nyílik meg, bölcsődei fejlesztést, férőhelybővítést érintően.

Az osztályvezető úgy fogalmazott: egyelőre pontosan nem tudni a részleteket, de

várhatóan 100-200 millió forint körüli összegre lehet majd pályázni.


Forrás: Gazsó Rita

Mint fogalmazott, jelenleg a százszázalékban finanszírozott program előzetes igényfelmérése folyik országosan. Ezzel kapcsolatban a kalocsai önkormányzat megkereste a Katus Györgynét, Kalocsa Város Óvodájának és Bölcsődéjének vezetőjét, aki jelezte:

a Zrínyi utcai bölcsőde férőhely bővítése indokolt, amint a Paks II. beruházás műveletei elindulnak."Katus Györgyné indoklása szerint ugyanis várhatóan jóval több fiatal maradhat Kalocsán, így a bölcsődei férőhelyet két új csoporttal szükséges lenne növelni, amely 24 férőhelyet jelent. Ez a fejlesztés azonban csak új szárny építésével valósítható meg csoportszobák, vizesblokkok, gyerekátadók, babakocsi tárolók kialakításával - tette hozzá az intézményvezető.

Amennyiben a paksi beruházás valamiért nem valósul meg, a meglévő férőhelyek a már megpályázott bővítéssel együtt feltételezhetően kielégítik majd a jelenlegi igényeket – tolmácsolta Katus Györgyné véleményét Boromissza Viktor.

Az osztályvezető jelezte, hogy a szakmai vélemények tükrében, figyelembe véve az idén benyújtott pályázatot is, gyors kalkulációt végeztek. Eszerint fejenként nyolcmillió forint számolható el, azaz százmilliós keretösszeg esetén ez további 12-13 férőhelyet, kétszázmillió forintos összegnél pedig ennek duplájára, azaz 25 férőhely kialakítására nyílik lehetőség.


Forrás: Gazsó Rita

Megjegyezte, a képviselőtestület dönthet úgy, hogy a város jelezze, később kíván részt venni a pályázaton, de ha elutasítja az újabb bővítési lehetőséget, akkor később már nem fog tudni részt venni eredményesen a programban. Mindezek tükrében a határozati javaslatban azt javasolták, hogy Kalocsa jelezze részvételi szándékát a pályázaton, mégpedig a kétszázmillió forintos keretre.

A képviselőtestület, figyelembe véve az elhangzottakat – 11 igen szavazattal – úgy döntött, hogy elfogadja a határozati javaslatban foglaltakat, azaz

a város jelezze további, kétszázmillió forintos keretösszegű férőhelybővítési szándékát

a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft. felé. a márciusban elrajtoló TOP bölcsődefejlesztési pályázatban, a kalocsai Zrínyi bölcsőde bővítése érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés