2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Továbbtanulás vagy munkakezdés? – Pályaorientációs nap a Dózsa és Kossuth végzős diákjai számára

Továbbtanulás vagy munkakezdés? – Pályaorientációs nap a Dózsa és Kossuth végzős diákjai számára
Illés György Cinó  |  2020. 01. 17., 13:03

A Bajai Szakképzési Centrum (BSZC) két kalocsai tagintézménye, a Dózsa és a Kossuth végzősei számára január 17-én, pénteken délelőtt a Dózsa Asztrik téri épületében megrendezésre került pályaorientációs nap programján továbbtanulási tájékoztató, meghívott kiállítók, meghívott felsőoktatási intézmények képzési kínálatának bemutatása, nyelvtanulási, illetve a munkaerő-piaci lehetőségek feltérképezése, valamint a korábbi alkalmakhoz képest bevezetett újdonságok közt egy a pályakezdést segítő gyakornoki pályázat ismertetése szerepelt.

Tavaly novemberben a Szent István Gimnázium is hasonló céllal rendezte meg pályaorientációs napját. Azon 14 hazai felsőoktatási intézmény mutatta be képzési palettáját. A Dózsa és a Kossuth oktatási, képzési profiljának megfelelően a mostani pályaorientációs napon a továbbtanulás mellett a munka világába való belépés lehetőségeivel is megismertették a két intézmény végzős tanulóit.

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a pályaorientáció napot a BSZC végzősei számára. A korábbi évek tapasztalatai nyomán a két intézmény tanulóira szabott kínálattal várták a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Szakképző iskolák lévén az itt végzettek számára több továbblépési lehetőség is kínálkozik. Ezek egyike a felsőoktatási intézményekben való továbbtanulás, a másik lehetőség a munka világában való elhelyezkedés, köztes megoldásként pedig a technikumi ötödévre való beiratkozást is választhatják a diákok – mutatott rá munkatársunknak a helyszínen Fekete Antal tagintézmény-vezető, hozzátéve a pályaorientációs nap kínálatát is ennek megfelelően alakították ki.

AZ INNEN INDULÓ, A TOVÁBBTANULÁS FELÉ ORIENTÁLÓDÓ TANULÓK TÖBBSÉGE HÁROM FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYT CÉLOZ MEG:

  • a Dunaújvárosi Egyetem
  • a kecskeméti székhelyű Neumann Egyetem, illetve
  • a Bajai Főiskola

 özül választanak helyszínt a továbbtanulásukhoz, így


E HÁROM INTÉZMÉNY KÉPVISELŐIT HÍVTÁK MEG,

hogy képzési programjaikkal, szakokkal, az intézményekben elérhető lehetőségekkel ismertessék meg a diákokat.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Emellett

MÁR ÉVEK ÓTA MEGJELENIK AZ ELŐADÓK KÖZT A MUNKAÜGYI HIVATAL, ILLETVE IDÉN ELŐSZÖR SZEREPELT A NAV IS,

hogy a munka világába frissen belépők lehetőségeit, jogait és kötelezettségeit ismertessék, beleértve az adózás szabályait, rendjét is.

SZINTÉN A MEGHÍVOTTAK KÖZT SZEREPELT A KALOCSÁN IS ELÉRHETŐ AN-JU NYELVISKOLA.

Ennek képviselői az akkreditált nyelvvizsgákról, annak típusairól és az azokra való felkészülés lehetőségeiről adtak tájékoztatást.

MEGJELENT A PÁLYAORIENTÁCIÓS NAPON A KALOCSAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RÉSZÉRŐL RÉPÁSI TAMÁSNÉ RÓZSA,

aki toborzást végez, vagyis a rendőri szerveknél helyben elérhető továbblépési lehetőségeket mutatja be, elsősorban a rendészeti szakon tanuló diákok számára.

IDÉN ELSŐ ALKALOMMAL BSZC KANCELLÁRJA, VIRÁG TIBOR IS ELŐADÁST TARTOTT.

A kancellár a pályakezdők lehetőségeit javító gyakornoki pályázatról adott gyakorlati tájékoztatót.
Virág Tibortól egyúttal azt is megtudtuk, hogy miért és előreláthatólag mennyi időre került fából ácsolt árkád a Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola épületének bejáratához – válaszát napi gyors cikkünkben olvashatják.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)
Virág Tibor, a Bajai SZC kancellárja a gyakornoki pályázatról tart előadást
Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Úgy gondolom, hogy most tényleg sikerült lefedni azokat a lehetőségeket mind a kossuthos, mind a dózsás diákok részére, amelyek a következő félévben a középiskolai tanulmányaik befejezését követő útelágazásnál nyílnak meg előttük”– értékelte az idei, immár negyedik pályaorientációs napot Fekete Antal.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)
Fekete Antal tagintézmény-vezető
Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés