2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Egységes kérelmek beadása 2021-ben, újdonságokkal

Egységes kérelmek beadása 2021-ben, újdonságokkal
2021. 04. 13., 08:29

Az Egységes Kérelem kitöltési felülete 2021. április 7-től nyílt meg, mely a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén érhető el (https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/index.xhtml). Fontos, hogy a szankciómentes kérelembeadásra 2021. április 7. és 2021. május 15. (hétvégére tekintettel május 17.) közötti időszak áll rendelkezésre.

A 2021. május 15-ét (hétvégére tekintettel május 17-ét) követően benyújtott kérelmek szankciómentes módosítására május 31-ig van lehetőség.
A módosítással érintett jogcímre megállapítandó támogatási összeg munkanaponkénti egy százalékos csökkentésével járó szankciós módosításra pedig 2021. június 9-ig nyílik mód.

IDÉN 44 KÖZVETLEN TÁMOGATÁSI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEN LEHET AZ EGYSÉGES KÉRELEM ELJÁRÁSRENDJÉNEK KERETÉBEN TÁMOGATÁST IGÉNYELNI, ILLETVE EZEKKEL KAPCSOLATBAN ADATSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉGET TELJESÍTENI.

A termelők jelentős körét érintő közvetlen támogatásokon ((pl. alaptámogatás (SAPS), zöldítés)) túl a kapcsolódó nemzeti támogatások (pl. átmeneti nemzeti anyatehén tartás támogatása), valamint a vidékfejlesztési program intézkedései (pl. agrár-környezetgazdálkodás (AKG), ökogazdálkodás (ÖKO), erdészeti jogcímek) esetében kell a felületet használni:

KIFIZETÉSI IGÉNYLÉST MINDENKÉPPEN NYÚJTSON BE MINDEN ÉRINTETT – TÖBBEK KÖZÖTT AZ IS, AKI HOSSZABBÍTÁSI KÉRELMET, KÖTELEZETTSÉG ÁTVÁLLALÁSI KÉRELMET NYÚJTOTT BE, DE MÉG NEM KAPOTT A DÖNTÉSRŐL INFORMÁCIÓT, VAGY KIFOGÁSA FOLYAMATBAN VAN, HISZEN AZ EGYSÉGES KÉRELEMBEN AZ IGÉNYT RÖGZÍTENI KELL A JÚNIUS 9-I JOGVESZTŐ HATÁRNAPIG.

A hosszabbítással érintett gazdálkodók csak a január 15-ig vissza nem vont területükre adják be igénylésüket függetlenül attól, hogy a visszavonásról kapnak-e az EK kérelmük beadásáig értesítést, azaz újra módosított Támogatói okiratot.
Amennyiben a gazdálkodó nem nyújt be kifizetési igénylést, úgy arra a gazdálkodási évre vonatkozóan nem részesül kifizetésben, a vállalt kötelezettségei azonban adott gazdálkodási évben is fennállnak, amit a helyszíni ellenőrzés keretében kontrollálhatnak.

A 2021. ÉVI EGYSÉGES KÉRELEM BENYÚJTÁSI IDŐSZAK KIEMELKEDŐ ÚJDONSÁGA A MOBILGAZDA APPLIKÁCIÓ, MELYNEK CÉLJA A MODERN TECHNOLÓGIA NYÚJTOTTA LEHETŐSÉGEK KIAKNÁZÁSA AZ ÜGYFELEKKEL VALÓ LEHETŐ LEGHATÉKONYABB KAPCSOLATTARTÁS CÉLJÁBÓL. 

Forrás: Agro Napló


Az alkalmazás segítségével a Kincstár gyorsan és egyszerűen tud információt szolgáltatni az ügyfeleknek, továbbá a gazdálkodók is könnyen és gyorsan tudnak adatokat megosztani az Irányító Hatósággal.
A mobilGAZDA mind a termelők, mind a falugazdászok, mind pedig a Kincstár számára előnyös, gyorsítja és könnyíti az ügyintézést.

AZ IDEI EGYSÉGES KÉRELEM MEGNYÍLÁSÁVAL (ÁPRILIS 7.) EGYIDEJŰLEG BEMUTATKOZÓ APPLIKÁCIÓ CÉLJA, HOGY HASZNÁLATÁVAL A GAZDÁLKODÓK VALÓS IDŐBEN ÉS KÖZVETLENEBB KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁN KERESZTÜL INFORMÁLÓDHASSANAK A TÁMOGATÁSAIK KAPCSÁN JELENTKEZŐ LEHETŐSÉGEKRŐL ÉS KÖTELEZETTSÉGEKRŐL.

Az alkalmazás használata fokozza az információcserét, a kérelmek pontosabbá válhatnak, ami elősegíti a gördülékenyebb kérelemkezelést, a támogatási döntés hamarabbi meghozatalát és a gyorsabb kifizetést.

A DINAMIKUSABB ÜGYINTÉZÉSEN TÚL KEVESEBB HELYSZÍNI ELLENŐRZÉST IS JELENTHET A GAZDÁLKODÓK SZÁMÁRA AZ APPLIKÁCIÓ MEGFELELŐ HASZNÁLATA.

Az Agrárminisztérium az idei benyújtás minél gördülékenyebb lebonyolításához megtette a szükséges előkészületeket és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Államkincstár is felkészült a kérelmek befogadására, ezért az Agrárminisztérium – a Kincstárral és az Agrárkamarával egyeztetve – nem tervezi a kérelmezési határidő meghosszabbítását.

FONTOS HANGSÚLYOZNI, HOGY A KÉRELEM BEADÁSÁBAN KÉRJÉK A NAK FALUGAZDÁSZ HÁLÓZATÁNAK ÉS AZ NÉVJEGYZÉKI AGRÁR SZAKTANÁCSADÓK SEGÍTSÉGÉT, A KORONAVÍRUS OKOZTA ÓVINTÉZKEDÉSEK BETARTÁSÁVAL!

    Szigeti Tamás

  agrármérnök, agrárközgazdász

Forrás: KALOhírek / Archív

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés