2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Egységes kérelmek beadása 2021-ben, újdonságokkal

Egységes kérelmek beadása 2021-ben, újdonságokkal
2021. 04. 13., 08:29

Az Egységes Kérelem kitöltési felülete 2021. április 7-től nyílt meg, mely a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén érhető el (https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/index.xhtml). Fontos, hogy a szankciómentes kérelembeadásra 2021. április 7. és 2021. május 15. (hétvégére tekintettel május 17.) közötti időszak áll rendelkezésre.

A 2021. május 15-ét (hétvégére tekintettel május 17-ét) követően benyújtott kérelmek szankciómentes módosítására május 31-ig van lehetőség.
A módosítással érintett jogcímre megállapítandó támogatási összeg munkanaponkénti egy százalékos csökkentésével járó szankciós módosításra pedig 2021. június 9-ig nyílik mód.

IDÉN 44 KÖZVETLEN TÁMOGATÁSI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEN LEHET AZ EGYSÉGES KÉRELEM ELJÁRÁSRENDJÉNEK KERETÉBEN TÁMOGATÁST IGÉNYELNI, ILLETVE EZEKKEL KAPCSOLATBAN ADATSZOLGÁLTATÁSI KÖTELEZETTSÉGET TELJESÍTENI.

A termelők jelentős körét érintő közvetlen támogatásokon ((pl. alaptámogatás (SAPS), zöldítés)) túl a kapcsolódó nemzeti támogatások (pl. átmeneti nemzeti anyatehén tartás támogatása), valamint a vidékfejlesztési program intézkedései (pl. agrár-környezetgazdálkodás (AKG), ökogazdálkodás (ÖKO), erdészeti jogcímek) esetében kell a felületet használni:

KIFIZETÉSI IGÉNYLÉST MINDENKÉPPEN NYÚJTSON BE MINDEN ÉRINTETT – TÖBBEK KÖZÖTT AZ IS, AKI HOSSZABBÍTÁSI KÉRELMET, KÖTELEZETTSÉG ÁTVÁLLALÁSI KÉRELMET NYÚJTOTT BE, DE MÉG NEM KAPOTT A DÖNTÉSRŐL INFORMÁCIÓT, VAGY KIFOGÁSA FOLYAMATBAN VAN, HISZEN AZ EGYSÉGES KÉRELEMBEN AZ IGÉNYT RÖGZÍTENI KELL A JÚNIUS 9-I JOGVESZTŐ HATÁRNAPIG.

A hosszabbítással érintett gazdálkodók csak a január 15-ig vissza nem vont területükre adják be igénylésüket függetlenül attól, hogy a visszavonásról kapnak-e az EK kérelmük beadásáig értesítést, azaz újra módosított Támogatói okiratot.
Amennyiben a gazdálkodó nem nyújt be kifizetési igénylést, úgy arra a gazdálkodási évre vonatkozóan nem részesül kifizetésben, a vállalt kötelezettségei azonban adott gazdálkodási évben is fennállnak, amit a helyszíni ellenőrzés keretében kontrollálhatnak.

A 2021. ÉVI EGYSÉGES KÉRELEM BENYÚJTÁSI IDŐSZAK KIEMELKEDŐ ÚJDONSÁGA A MOBILGAZDA APPLIKÁCIÓ, MELYNEK CÉLJA A MODERN TECHNOLÓGIA NYÚJTOTTA LEHETŐSÉGEK KIAKNÁZÁSA AZ ÜGYFELEKKEL VALÓ LEHETŐ LEGHATÉKONYABB KAPCSOLATTARTÁS CÉLJÁBÓL. 

Forrás: Agro Napló


Az alkalmazás segítségével a Kincstár gyorsan és egyszerűen tud információt szolgáltatni az ügyfeleknek, továbbá a gazdálkodók is könnyen és gyorsan tudnak adatokat megosztani az Irányító Hatósággal.
A mobilGAZDA mind a termelők, mind a falugazdászok, mind pedig a Kincstár számára előnyös, gyorsítja és könnyíti az ügyintézést.

AZ IDEI EGYSÉGES KÉRELEM MEGNYÍLÁSÁVAL (ÁPRILIS 7.) EGYIDEJŰLEG BEMUTATKOZÓ APPLIKÁCIÓ CÉLJA, HOGY HASZNÁLATÁVAL A GAZDÁLKODÓK VALÓS IDŐBEN ÉS KÖZVETLENEBB KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁN KERESZTÜL INFORMÁLÓDHASSANAK A TÁMOGATÁSAIK KAPCSÁN JELENTKEZŐ LEHETŐSÉGEKRŐL ÉS KÖTELEZETTSÉGEKRŐL.

Az alkalmazás használata fokozza az információcserét, a kérelmek pontosabbá válhatnak, ami elősegíti a gördülékenyebb kérelemkezelést, a támogatási döntés hamarabbi meghozatalát és a gyorsabb kifizetést.

A DINAMIKUSABB ÜGYINTÉZÉSEN TÚL KEVESEBB HELYSZÍNI ELLENŐRZÉST IS JELENTHET A GAZDÁLKODÓK SZÁMÁRA AZ APPLIKÁCIÓ MEGFELELŐ HASZNÁLATA.

Az Agrárminisztérium az idei benyújtás minél gördülékenyebb lebonyolításához megtette a szükséges előkészületeket és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Államkincstár is felkészült a kérelmek befogadására, ezért az Agrárminisztérium – a Kincstárral és az Agrárkamarával egyeztetve – nem tervezi a kérelmezési határidő meghosszabbítását.

FONTOS HANGSÚLYOZNI, HOGY A KÉRELEM BEADÁSÁBAN KÉRJÉK A NAK FALUGAZDÁSZ HÁLÓZATÁNAK ÉS AZ NÉVJEGYZÉKI AGRÁR SZAKTANÁCSADÓK SEGÍTSÉGÉT, A KORONAVÍRUS OKOZTA ÓVINTÉZKEDÉSEK BETARTÁSÁVAL!

    Szigeti Tamás

  agrármérnök, agrárközgazdász

Forrás: KALOhírek / Archív

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés