2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Mini Agrár Expo nyílik vasárnap Kalocsán

Mini Agrár Expo nyílik vasárnap Kalocsán
Kiss Dániel  |  2023. 03. 24., 13:15

Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd a látogatókat az expón, amely a piactér mellett, a Városház utcai parkolóban kerül megrendezésre.

Mint beszámoltunk róla, március 26-án, vasárnap ismét megnyitja kapuit a Kultúrpiac, amely a nagy sikerű adventi rendezvény után most a húsvét köré épül. Termelői és kézműves vásárral, bolhapiaccal, koncertekkel, előadásokkal, kiállítással, valamint a legkisebbeknek Mesesarokkal és tojásvadászattal is készülnek.

A Húsvéti Kultúrpiac társrendezvényeként 13 órakor megnyílik a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Mini Agrár Expoja is. Szigeti Tamás portálunknak elmondta, az agrár-jellegű kertészeti expón mezőgazdasági drónokkal, quadokkal, kertészeti szerszámokkal, tápanyag-utánpótló szerekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők, illetve egy környékbeli borászat is bemutatkozik majd, valamint a kertészeti öntözéstechnológia is előtérbe kerül.

Az expón sem marad el a termelői vásár. Fotó a decemberi Termelői és kézműves élménypiacról / Forrás: Facebook

– Olyan eszközök, gépek fognak bemutatkozni ezen a mini expón, amelyeket a lakosság fel tud használni a kertjében – fogalmazott a Közép-Duna Menti kiemelt térség agrárbiztosa, a rendezvény társszervezője, akitől megtudtuk, termelői vásárokat szerveztek már korábban, Mini Agrár Expóból viszont ez lesz az első.

Szeretnénk, hogyha idővel hagyománya lenne, Kalocsa egy agrár-jellegű település, azt gondolom, hogy helye van egy ilyen rendezvénynek a városban”– emelte ki Szigeti Tamás.


A látogatókat vasárnap 13 órától várják, az expo hivatalos megnyitójára pedig 14:45-kor kerül sor.Borítóképünk illusztráció.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>