2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Március 26-án ismét megrendezik a Kultúrpiacot

Március 26-án ismét megrendezik a Kultúrpiacot
Kiss Dániel  |  2023. 03. 10., 13:00

Termelői és kézműves vásárral, bolhapiaccal, koncertekkel, előadásokkal, kiállítással, valamint a legkisebbeknek Mesesarokkal és tojásvadászattal is készül az Octopus Egyesület a városi piactéren.

Az Adventi Kultúrpiac sikerén felbuzdulva a húsvéthoz kapcsolódóan hirdette meg a következő Kultúrpiacot az egyesület, melynek társelnöke, a Kalocsa és Térsége Civil Szervezetek Szövetségének elnöke, Zsáki Viktor portálunknak elmondta, az emberek nagyon jól fogadták az első eseményt, amely igazi karácsonyi hangulatot teremtett, a népszerűségét pedig az is jelzi, hogy a március 26-ára meghirdetett rendezvényükre többek között Szarvasról, Monorról és Szekszárdról is jelentkeztek árusok.

Bagó István társelnök felidézte: egyesületük „válságegyesületként” született, a koronavírus-járvány időszaka alatt lett bejegyezve, így az első pillanattól kezdve úgy kellett alkalmazkodniuk a körülöttük lévő helyzethez, mint névadójuk, az octopus.

Forrás: KALOhírek

A kreatív értékteremtést, a helyi és térségi közösségi életet, tudást, művelődést és szórakoztatást fókuszba helyező Octopus számára a Kultúrpiac alapötlete egy fórumon fogalmazódott meg. Ezen a rendezvényen ugyanis azt vitatták meg, milyen eseményeket lehet szervezni az energiaválságos időszakban.

Bagó István kiemelte: a Kultúrpiac egy felület szeretne lenni, amely egyszerre egy alternatív kultúrház, egy vásár és egy bemutatkozási lehetőség.

Mi mindenkinek lehetőséget akarunk adni Kalocsán és a térségben értékesítésre, bemutatkozásra, kapcsolatépítésre, kikapcsolódásra, egy sokrétű felületet szeretnénk létrehozni” – hangsúlyozta.

Forrás: KALOhírek

Az egyesület társelnökei szeretnék, hogy a Kultúrpiac márkanévvé váljon, amelyben a vásár és a kultúraközvetítés egybeforr, illetve fontos számukra, hogy a rendezvény emberközpontú legyen.

Ebben a szellemiségben hirdették meg március 26., vasárnap délutánra a következő rendezvényüket, amely délután egy órától egészen este tíz óráig várja az érdeklődőket. A Húsvéti Kultúrpiacon számos, a közelgő ünnephez köthető dísz- és ajándéktárgyat, valamint élelmiszereket is vásárolhatnak a látogatók, de a bolhapiaci részen is érdemes lesz körbetekinteni.

– A tavasz a nagytakarítás, a lomtalanítás ideje, a Kultúrpiacnak hagyományosan az egyik fele termelői és kézműves piac, a másik fele pedig bolhapiac – hívta fel a figyelmet Zsáki Viktor. Jelentkezni előzetesen, illetve a helyszínen is lehet majd azoknak, akik árulni szeretnének.

A vasárnapi eseményen ezek mellett koncertek is várják a résztvevőket, a hangulatról pedig DJ Fanti gondoskodik majd. Cserenkó Gábor fotóvetítéssel színesített előadással készül a város történetéről, fellép a református kórus, zenével készülnek a nebulósok is, akiknek Kék Séta kampányuk nyitóakkordja lesz a Kultúrpiac, kiállításuk képei pedig egész délután megtekinthetőek lesznek. Részt vesz a rendezvényen a Szent István Gimnázium, illetve a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara is.

A legkisebbeket ismét várja a nagy népszerűségnek örvendő Mesesarok, ahol szakemberek közreműködésével készülnek programokkal, délután 4 órakor pedig tojásvadászat is várja a gyerekeket.

Könyvvásárral és bemutatóval készül a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub (Tomori Pál utca 34.), valamint a Kultúrpiac társrendezvényként megszervezik a Mini Agrár Expot is.

A programokról további részletek a plakáton:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>