2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Március 26-án ismét megrendezik a Kultúrpiacot

Március 26-án ismét megrendezik a Kultúrpiacot
Kiss Dániel  |  2023. 03. 10., 13:00

Termelői és kézműves vásárral, bolhapiaccal, koncertekkel, előadásokkal, kiállítással, valamint a legkisebbeknek Mesesarokkal és tojásvadászattal is készül az Octopus Egyesület a városi piactéren.

Az Adventi Kultúrpiac sikerén felbuzdulva a húsvéthoz kapcsolódóan hirdette meg a következő Kultúrpiacot az egyesület, melynek társelnöke, a Kalocsa és Térsége Civil Szervezetek Szövetségének elnöke, Zsáki Viktor portálunknak elmondta, az emberek nagyon jól fogadták az első eseményt, amely igazi karácsonyi hangulatot teremtett, a népszerűségét pedig az is jelzi, hogy a március 26-ára meghirdetett rendezvényükre többek között Szarvasról, Monorról és Szekszárdról is jelentkeztek árusok.

Bagó István társelnök felidézte: egyesületük „válságegyesületként” született, a koronavírus-járvány időszaka alatt lett bejegyezve, így az első pillanattól kezdve úgy kellett alkalmazkodniuk a körülöttük lévő helyzethez, mint névadójuk, az octopus.

Forrás: KALOhírek

A kreatív értékteremtést, a helyi és térségi közösségi életet, tudást, művelődést és szórakoztatást fókuszba helyező Octopus számára a Kultúrpiac alapötlete egy fórumon fogalmazódott meg. Ezen a rendezvényen ugyanis azt vitatták meg, milyen eseményeket lehet szervezni az energiaválságos időszakban.

Bagó István kiemelte: a Kultúrpiac egy felület szeretne lenni, amely egyszerre egy alternatív kultúrház, egy vásár és egy bemutatkozási lehetőség.

Mi mindenkinek lehetőséget akarunk adni Kalocsán és a térségben értékesítésre, bemutatkozásra, kapcsolatépítésre, kikapcsolódásra, egy sokrétű felületet szeretnénk létrehozni” – hangsúlyozta.

Forrás: KALOhírek

Az egyesület társelnökei szeretnék, hogy a Kultúrpiac márkanévvé váljon, amelyben a vásár és a kultúraközvetítés egybeforr, illetve fontos számukra, hogy a rendezvény emberközpontú legyen.

Ebben a szellemiségben hirdették meg március 26., vasárnap délutánra a következő rendezvényüket, amely délután egy órától egészen este tíz óráig várja az érdeklődőket. A Húsvéti Kultúrpiacon számos, a közelgő ünnephez köthető dísz- és ajándéktárgyat, valamint élelmiszereket is vásárolhatnak a látogatók, de a bolhapiaci részen is érdemes lesz körbetekinteni.

– A tavasz a nagytakarítás, a lomtalanítás ideje, a Kultúrpiacnak hagyományosan az egyik fele termelői és kézműves piac, a másik fele pedig bolhapiac – hívta fel a figyelmet Zsáki Viktor. Jelentkezni előzetesen, illetve a helyszínen is lehet majd azoknak, akik árulni szeretnének.

A vasárnapi eseményen ezek mellett koncertek is várják a résztvevőket, a hangulatról pedig DJ Fanti gondoskodik majd. Cserenkó Gábor fotóvetítéssel színesített előadással készül a város történetéről, fellép a református kórus, zenével készülnek a nebulósok is, akiknek Kék Séta kampányuk nyitóakkordja lesz a Kultúrpiac, kiállításuk képei pedig egész délután megtekinthetőek lesznek. Részt vesz a rendezvényen a Szent István Gimnázium, illetve a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara is.

A legkisebbeket ismét várja a nagy népszerűségnek örvendő Mesesarok, ahol szakemberek közreműködésével készülnek programokkal, délután 4 órakor pedig tojásvadászat is várja a gyerekeket.

Könyvvásárral és bemutatóval készül a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub (Tomori Pál utca 34.), valamint a Kultúrpiac társrendezvényként megszervezik a Mini Agrár Expot is.

A programokról további részletek a plakáton:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK